• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETVALSharepoint & Foundation :: MOSS & WSS :: Project :: FAST, Search :: ...a cela tahle aplikacni rodinka Sharepoint / Teams / Viva / SPFx / Copilot...a cela tahle aplikacni rodinka
    OLA44
    OLA44 --- ---
    KERRAY: nasli jsme to v kosi na site, tam jsme to smazali a spadlo to do kose admina :) ted je to v progressu mazani . snad uz to bude ok, dik za pomoc
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    zakaznik si stezoval ze mu content db narostla na 50 gb. zjistilo se, ze si tam v ramci performance monitoringu uploadoval co 15 minut megovy soubor a pokazde se udelala nova verze. mazat si to po sobe je nenapadlo. vtipalci :)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    OLA44: všechno je smazaný i z koše uživatele a admina?
    OLA44
    OLA44 --- ---
    no v sql se o 50gb shrinknout neda
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    OLA44: Ze se nezmensila databaze jeste neznamena, ze tam ty data zustaly.
    OLA44
    OLA44 --- ---
    Hele nevite nekdo jak na tenhle problem? V knihovne byl dokument co mel 1mg a 50000 verzi, coz v content db delalo 50GB. Soubor se smazal v knihovne ale database se nezmensila. jak to z ni dostat?? dik za tipy
    STORMTEK
    STORMTEK --- ---
    děkuji za odpovědi, problém byl však v něčem jiném, už sem ale našel na googlu
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    muze se hodit, kdyz narazite na farmu, ktera ma deploynute packy a nikdo nevi, kde jsou jejich soubory

SharePoint Farm Solution Extractor
    This tool allows to verify all wsp files installed on SharePoint 2007 Farm. And it allows to download the wsp files from SharePoint Database to hard disk.

http://code.msdn.microsoft.com/SPSolutionExtractor
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    STORMTEK: a v CA / Operations mas pak nastaveni Alternative access mappings

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc263437.aspx
    STORMTEK
    STORMTEK --- ---
    AMIBOSHI: máš zaplé Webové části služby vyhledávání serveru Office SharePoint Server ve funkcích kolekce webů

Měl bych prosbu o nějaký funkční návod na rozchození webových aplikací s mnou zadaným jménem a ne s standardem [jmeno serveru]:[port]. díky moc
    AMIBOSHI
    AMIBOSHI --- ---
    Ahoj. Obracím se na vás o radu jakožto úplný SP zelenáč, na kterého spadl problém k vyřešení. Jedná se o to, že se nám nedaří na vytvořené SP aplikaci/webu rozchodit vyhledávání. Pokaždé, když v rozhraní aplikace zadám do vyhledávacího pole (vpravo nahoře) výraz a stisknu vyhledat, objeví se mi následující hláška:

Webovou aplikaci http://ipsrvdbtest:23008/ nelze najít. Ověřte, zda byla adresa URL zadána správně. Pokud má adresa URL poskytovat existující obsah, bude správce systému pravděpodobně muset přidat nové mapování adresy URL požadavku na požadovanou aplikaci.

Pravděpodobně je potřeba někde v administrátorském rozhraní nastavit něco jinak, ale bohužel nemáme ponětí kde, protože jak jsem říkal, do této chvíle jsem se SP nedělal a nemám s tím žádné zkušenosti. Pokud byste byli schopni poradit, byl bych vám velmi vděčný.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    programátoři, nemáte chuť si přivydělat? sharepoint a interface na cizí webservices...
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    SharePoint 2010 Top 10 Features and Resources - Joel Oleson
    http://www.sharepointjoel.com/Lists/Posts/Post.aspx?ID=267

NEW FEATURES: Sharepoint 2010 a.k.a. Sharepoint 14
    http://blogs.msdn.com/ketaanhs/archive/2009/10/25/new-features-sharepoint-2010-a-k-a-sharepoint-14.aspx

Describing SharePoint 2010 in 1 Sentence, 8 Categories and 40 Feature Areas
    http://blogs.msdn.com/ketaanhs/archive/2009/10/25/new-features-sharepoint-2010-a-k-a-sharepoint-14.aspx
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    to zas bude uceni :))
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dnes zacina Microsoft SharePoint Conference 2009, stay tuned
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Je venku dalsi beta Mossquita 2009, ke stazeni zde. Stranka by mela byt zaktualizovana behem par dnu, ale ke stazeni by uz nova verze tusim 2347 mela byt ted.
    Oprav mnoho, at uz v UI, padech, prace s properties SPListu, SPContentTypu, SPFieldu, SPFieldLinku, dale uz pouzitelny diagramming, zazaplatovano nekolik chyb samotneho SharePointu + much more... pripadne otazky muzete sem nebo do posty :)
    MIZUKI
    MIZUKI --- ---
    MIZUKI: jeste pro upresneni: dokonce to ani neni neexistujici webparta ale nejspis to delala jedna, ktera na puvodni MOSS site jede, na WSS site pada pravdebodobne s chybou "Request for the permission of type 'System.Security.Permissions.RegistryPermission, mscorlib, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089' failed." /z event logu na WSS masine/
    Chtel jsem zkusit zkopirovat zdroj z puvodni site jenom bez tehle jedne webparty a kupodivu mi designer odmita otevrit zdrojak i na puvodni site, v te designerove hlasce chyba upresnena neni a v eventlogu taky neni zadna...
    /ach jak se mi styska po klasickych windoze aplikacich a nebo aspon obycejnych webech kde si to muzu zkurvit jenom sam/
    MIZUKI
    MIZUKI --- ---
    KERRAY: narazil jsem na podobnej problem s updatovanim, kdy se nedarilo nacpat novy hodnoty do aktualni SPListItem z SPContext.Current na editacnim formulari - vyguglil jsem na to hack - udelat si metodu ktera tu polozku ziska pres SPQuery, zkopiruje si policke z te me editovane a updatuje - pak uz to fungovalo.

da se nejak editovat zdrojak aspx stranky v sharepointu jinak nez pres sharepoint designer? pokud totiz je na strance nejaky fail, jako treba neexistujici webparta, designer mi ji odmitne umoznit editovat, a ja ji nemam jak spravit /nabizi se zkusit nainstalovat zpatky starou verzi, ale prislo mi ze by se mi urcite mohlo jeste mockrat hodit mit moznost to upravit primo/. kdyz dam otevrit v notepadu tak mi to stejne designer odmitne stahnout s tim samym errorem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam