• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETVALSharepoint & Foundation :: MOSS & WSS :: Project :: FAST, Search :: ...a cela tahle aplikacni rodinka Sharepoint / Teams / Viva / SPFx / Copilot...a cela tahle aplikacni rodinka
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    ARIAEL: zalezi, nakolik se rozhodnes separovat jednotlive casti, v ramci jedne domeny to neni problem, mi se nesere nic. lepsi, kdyz vyvojari narazi na problemy s pravy ted a ne az na produkci. sranda zacina s kerberosem a trusty, ale to ti ted asi muze byt jedno ;)

ohledne uctu pro moss koukni na
    http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc263445.aspx

a co se tyce rep. svc. na.
    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb677365.aspx

AS by mel byt bez problemu, tam to bude hlavne o pravach uzivatelu na kostky.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ARIAEL: pokud vse bude na jedne masine je to vselku jedno. respektive SSAS a SSRS maji bezet pod uctem ktery ma prava si sahat do MSDB a par dalsich DB na SQLu. to ale osetris v DB enginu.
    MOSS je vcelku orisek. zkus to nainstalovat s sysadminovskyma pravama v SQLu popr dbcreaor. co se tyce opravneni v OS tak mne MOSS bezi pod userem (ale pravdou je ze se porad neco sere)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Cus - jen maly dotaz. Mel by jsem tady pro vyvojare zprovoznit SQL 2008 + Sharepoint 2010 + project 2010.
    Akorat nevim jake zvolit nejvhodnejsi nastaveni SQL uctu tak aby jsem si potom pozdeji "nezavrel nekde vratka"... Chteji tam i analysis a reporting services...

Diky...
    STORMTEK
    STORMTEK --- ---
    Ahoj lidi, nemáte někdo zkušenosti, popř. nějaký funkční návod, jak přenést infopath formulář, který využívá datové připojení z knihovny sharepointu na jinou webovou aplikaci(samozřejmě i s tím datovým připojením) aniž by se musel celý infopath klikat znova?díky moc
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    jojo... uz se tesim az s tim za cas seknu
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    PETVAL: Tesat do kamene.
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    Troubleshooting MOSS is like searching for a better seat on the Titanic.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    JACHYMKO: primo tohle ne, ale meli jsme od nich wikiplus a nebyl jsem uplne spokojeny s podporou.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    JACHYMKO: tak dlouho jsem resil, ze si spis udelam vlastni, az jsem po dvou letech zjistil, ze to furt jeste na nic nepotrebujem :))
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    SharePoint 2010 CommandLets directory
    http://www.sharepointmadscientist.com/Lists/PowerShell
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    stsadm -o deletecontentdb / addcontentdb
    http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc262449.aspx
    http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc263422.aspx

nebo v CA / Content databases vyberes webovou aplikaci a content db, das remove, tim se odpoji, na sql serveru se nemaze. detachnes, presunes, attachnes a znovu v CA / Content databases pripojis k webove aplikaci.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    tak to je kvalitka, zacal jsem ted resit Cancel Handler ve workflow, a maji to fakt kvalitne osetreny - v podstate nejde mit globalni cancel handler, je potreba postarat se o to, aby kazda kompozitni aktivita mela vlastni, i kdyz samozrejme muzou vsechny volat stejnou funkci... ach jo
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    TENCOKACISTROMY: ja potrebuji jen presunout db z jednoho sqlu do druheho sqlu... MOSS jako takovy zustane
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    LEXXA: Ja pomerne uspesne presouval mezi servery pomoci backup & restore z prikazovy radky. Myslim ze k tomu slouzi stsadm.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ahojte. nejak se mi nepovedlo korektne nadimenzovat MOSS pro nas DMS a potreboval bych presunout databaze sharepointu na jiny server.
    nevite jestli na to neni nekde navod? google me sice napadl ale nejak nechci zkouset a riskovat...
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    PETVAL: Potreba disposovani je nezavisla na tom, zda provadis jen cteni nebo i zapis.
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    kdyz si powershellem zjistuju info o sajtach, jen cteni, zadny zapis, musim disposovat kazdou sajtu, jen jednou na konci nebo vubec?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    sharepoint ze mne ve finale udela skalniho priznivce opensource :))
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    CERTICA: Je to velkej moloch, zatizenej historii svych predchudcu. API se chova za ruznejch okolnosi ruzne, spousta uplne zakladnich veci se musi pracne zarizovat, ne-li primo hackovat, protoze tvurci meli nejakou predstavu, ktera se neslucuje s potrebami tvyho zakaznika. Obrovskej problem s vicejazycnymi verzemi, nedodelany vyvojarsky a administracni tooly, atd... atd... mohl bych pokracovat jeste dlouho.

Muj nazor na sharepoint je ten, ze to je primarne urceny pro predvedeni top managementu, kterej na to rekne "wow", protoze ty ukazkovy dema vypadaji opravdu super. Ale ve chvili, kdy chces resit neco real-life, tak se po kolena brodis v ... blate, a efektivita prace se snizuje natolik, ze kolikrat mas chut to psat v cemkoliv jinym.
    CERTICA
    CERTICA --- ---
    KERRAY: diky za vycerpavajucu odpoved :) chcela som len vediet na co sa na dalsi rok pripravit... inac mate moj obdiv :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam