• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETVALSharepoint & Foundation :: MOSS & WSS :: Project :: FAST, Search :: ...a cela tahle aplikacni rodinka Sharepoint / Teams / Viva / SPFx / Copilot...a cela tahle aplikacni rodinka
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    sharepoint ze mne ve finale udela skalniho priznivce opensource :))
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    CERTICA: Je to velkej moloch, zatizenej historii svych predchudcu. API se chova za ruznejch okolnosi ruzne, spousta uplne zakladnich veci se musi pracne zarizovat, ne-li primo hackovat, protoze tvurci meli nejakou predstavu, ktera se neslucuje s potrebami tvyho zakaznika. Obrovskej problem s vicejazycnymi verzemi, nedodelany vyvojarsky a administracni tooly, atd... atd... mohl bych pokracovat jeste dlouho.

Muj nazor na sharepoint je ten, ze to je primarne urceny pro predvedeni top managementu, kterej na to rekne "wow", protoze ty ukazkovy dema vypadaji opravdu super. Ale ve chvili, kdy chces resit neco real-life, tak se po kolena brodis v ... blate, a efektivita prace se snizuje natolik, ze kolikrat mas chut to psat v cemkoliv jinym.
    CERTICA
    CERTICA --- ---
    KERRAY: diky za vycerpavajucu odpoved :) chcela som len vediet na co sa na dalsi rok pripravit... inac mate moj obdiv :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Behem par dnu se ocekava finalni verze Mossquita 2009 :)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    CERTICA: bugy taky, ale celkově to je náročný - oficiální dokumentace prakticky neexistuje, neoficiální často projde jeden use-case, náhodou zrovna ten, kde jde všechno hladce, a ostatním možnostem (které fungují až po dlouhém pátrání jak na to) se nevěnuje, a v podstatě to je o tom, že si to člověk všechno musí vygooglit

to když se spojí s faktem, že api je každý pes jiná ves a nejde se spolehnout téměř na nic, tak si člověk říká, jestli ten slavnej sharepoint vůbec stojí za to :))
    CERTICA
    CERTICA --- ---
    KERRAY: TENCOKACISTROMY: chcete povedat, ze programovanie v sharepointe je tak narocne? kvoli bugom? alebo preco?
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    MARTIN_ES: no ... to je ta jednodussi cast :)

btw. debugovani se nejlip dela ve VS pres menu -> Debug -> Attach to process
    MARTIN_ES
    MARTIN_ES --- ---
    dík za podporu :) ..ale ono to pude, ručně si do MOOSe svoje webparts přidám bez problémů, jen sem si chtěl poladit debugging
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    MARTIN_ES: souhlasim s KERRAY, potrebujes na to pevny nervy, bozi trpelivost a ohleduplnyho sefa
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ale jinak teda zlom vaz s programovanim sharepointu, spis bych vzal nohy na ramena dokud to jeste jde :))
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    jeste jsou nejaky dalsi varianty, melo to problemy na ws2008 a podobne, ale ja s tim funguju celkem spokojene :)
    MARTIN_ES
    MARTIN_ES --- ---
    KERRAY: dik za tip :) tohle sem jeste nezkousel
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    MARTIN_ES: co stsdev, nestačí?
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    MARTIN_ES: Tezko takhle na dalku soudit v cem je konkretne je problem :/.
    MARTIN_ES
    MARTIN_ES --- ---
    TENCOKACISTROMY: no musim ti dát za pravdu. zkousel jsem to rozchodit podle http://geeksconnected.com/jamil/Lists/Posts/Post.aspx?List=23e8e917-0cba-4ea5-8748-79200b36d95f&ID=19&RootFolder=*, ale nedaří se :( ...myslim, ze tam budu mit problem se zonama MOSSe (skoncil jsem s chybou Error HRESULT E_FAIL has been returned from a call to a COM component), ale čert ví jak to rozchodit, s MOSSem ani s WSS sem toho nikdy moc nedelal :( uz aby byl venku MOSS 2010 a VS 2010...tam by dle slibů měl být custom development už mnohem snažší
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    MARTIN_ES: Jen k tomu VseWSS - kdyz jsem to pouzival ja, tak jsem dospel k nazoru, ze to je pekna vec na tvoreni dem "XY jde udelat za 10 minut". Ale pro skutecny vyvoj to je nevhodny, pac to delalo vic problemu nez uzitku a skoncili jsme na otm, ze jsme opsali klicovy funkce (deploay webpart apod...) a dal vyvijeli normalne ve VS bez tech extensions.

Solution se skladalo ze tri projektu:
    1 - projekt, ktery se mel deployovat na WSS/MOSS
    2 - projekt, ve kterem jsme ladily funkce a webparty, ktere sly spustit v ramci samostatne web application (spousta jich jde takhle spustit mimo WSS/MOSS, kdyz je na locale WSS/MOSS nainstalovane)
    3 - projekt, kterej zarizoval deployment (CommandLine projekt, ktery poustel jednu funkci se spravnejma parametram (GUID, Nazev webparty, adresa serveru atd...)

Timto zpusobem jsme byli schopny pomerne rychle vyvijet a netrapit se s VseWSS.
    MARTIN_ES
    MARTIN_ES --- ---
    Zdravíčko :). Scháním nějakého konzultanta na MOSS2007, ideálně z Hradce Králové. Nehledám žádné "klikače", ale někoho, kdo by mi pomohl nastavit vývojové prostředí (pořád bojuju s VseWSS 1.3) a zasvětil mě do tajů vývoje pro sharepoint. Bylo by to za hodně peněz :), tak jestli někdo máte zájem, napište mi do pošty. Čím dříve, tím lépe ;)
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    Update Center for Microsoft Office, Office Servers, and Related Products
    http://technet.microsoft.com/en-us/office/ee748587.aspx
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Uz mame i Facebook stranku :) http://www.facebook.com/BoldBrick
    Jinak vysla treti beta Mossquita, uz ma funkci i nejake refaktoringove tooly.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    STORMTEK: tuším, že co s tím jsme se od supportu pořád ještě nedozvěděli... prostě to občas dělá
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam