• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETVALSharepoint & Foundation :: MOSS & WSS :: Project :: FAST, Search :: ...a cela tahle aplikacni rodinka Sharepoint / Teams / Viva / SPFx / Copilot...a cela tahle aplikacni rodinka
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    KERRAY: Podle dokumentace to tak vypada. Ovsem, jak se to bude chovat v WSS/MOSS si neodvazuju hadat :))
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    TENCOKACISTROMY: aha, kruci, to je tak snadny? :))
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Mozna nekdo bude tusit co se deje:
    Situace - server 2008, SQL 2008 SP1 enterprise, vsechny sluzby bezi, report server ve dvou instancich (nativni i integrovana - nativni pro vyvojare, integrovana pro project). Vse x64.

Na tom je nainstalovany project 2007 SP2 x64 ve farm mode complete install. Vse se super spusti bez chyb, samozrejme je vse prazdne. Sluzby na serveru bezi bez chyb (search, project, webova palikace Sharepoint services).

Ve sprave aplikaci si v kolekci webu vyrobim defaultni web sharepointu, bezi bez chyb.
    Report sestavy se propoji, ucty se overi a integruji.
    Dam vytvorit Shared Services na farme, ta se vytvori a tvari se ze bezi.
    Kdyz na ni kliknu tak se otevre homepage s nabidkou project web acces. OK.
    Kdyz to rozkliknu tak vidim ze nejsou vytvorene zadne weby pro project web access.
    Dam ho vytvorit. Vytvoreni skonci s chybou. V logu je tohle:

1 chyba:

SharePoint_Config
    Cannot insert duplicate key row in object 'dbo.Objects' with unique index 'IX_Objects_ClassId_ParentId_Name'. The statement has been terminated.

2 chyba:
    ProjectPSISharedApplicationTimerJob failed

3 chyba:
    System.Data.SqlClient.SqlException: Cannot insert duplicate key row in object 'dbo.Objects' with unique index 'IX_Objects_ClassId_ParentId_Name'. The statement has been terminated. at System.Data.SqlClient.SqlConnection.OnError(SqlException exception, Boolean breakConnection) at System.Data.SqlClient.TdsParser.ThrowExceptionAndWarning(TdsParserStateObject stateObj) at System.Data.SqlClient.TdsParser.Run(RunBehavior runBehavior, SqlCommand cmdHandler, SqlDataReader dataStream, BulkCopySimpleResultSet bulkCopyHandler, TdsParserStateObject stateObj) at System.Data.SqlClient.SqlCommand.FinishExecuteReader(SqlDataReader ds, RunBehavior runBehavior, String resetOptionsString) at System.Data.SqlClient.SqlCommand.RunExecuteReaderTds(CommandBehavior cmdBehavior, RunBehavior runBehavior, Boolean returnStream, Boolean async) at System.Data.SqlClient.SqlCommand.RunExecuteReader(CommandBehavior cmdBehavior, RunBehavior runBehavior, Boolean returnStream, String method, DbAsyncResult result) at System.Data.SqlClient.SqlCommand.InternalExecuteNonQuery(DbAsyncResult result, String methodName, Boolean sendToPipe) at System.Data.SqlClient.SqlCommand.ExecuteNonQuery() at Microsoft.SharePoint.Utilities.SqlSession.ExecuteNonQuery(SqlCommand command) at Microsoft.SharePoint.Administration.SPConfigurationDatabase.StoreObject(SPPersistedObject obj, Boolean storeClassIfNecessary, Boolean ensure) at Microsoft.SharePoint.Administration.SPConfigurationDatabase.PutObject(SPPersistedObject obj, Boolean ensure) at Microsoft.SharePoint.Administration.SPPersistedObject.Update() at Microsoft.SharePoint.Administration.SPJobDefinition.Update() at Microsoft.Office.Project.Server.Administration.ProjectPSISharedApplicationTimerJob.UpdateName() at Microsoft.Office.Project.Server.Administration.ProjectPSISharedApplicationTimerJob.Execute(Guid targetInstanceId)

Zadny pwa web se nevytvori. Zkousel jsem 3x cely project + MOSS smazat, vycistit databaze SQL a udelat cele znovu, ale konci to vse stejne.
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    KERRAY: System.Web.HttpRuntime.Cache ?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    netušíte nějaký hack, jak se třeba z receiveru nebo z workflow dostat k asp.net cache?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Diky, zkusim to prolezt... :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Kdyz jsem zkousel instalaci na SQL 2008 SP1 tak jsem daval CU2 hotfix + nejaky hotfix z KB kvuli oprave prav tokenu...
    Na standalone instalaci Express SQL jsem daval jsem ten patch...

Instalator SPointu si ho vynuti...
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    ARIAEL: a ten fix na foundation tam mas?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    PETVAL: A nejaky navod jak to nainstalovat? Uz to instaluju po paty cele. Obcas jsem schopen se dostat do stavu kdy sharepoint dokonce nehlasi chyby mimo takovych veci ze pri pridani managovaneho uctu nemuze do registru...
    Ale project? Obcas se ho povede nainstalovat, dvakrat se dokonce i spravne promitnul do sluzeb v sharepointu a dokonce jednou dokonce i do aplikaci (a jako bezici).
    Ale pri pokusu o pristup na web pwa se objevi v nejlepsim pripade hlaska o selhani foundation a pulmetrove cislo chyby ktere nikomu nic nerika....

Potom samozrejme chyby service timer a search....
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    ARIAEL: zalezi, nakolik se rozhodnes separovat jednotlive casti, v ramci jedne domeny to neni problem, mi se nesere nic. lepsi, kdyz vyvojari narazi na problemy s pravy ted a ne az na produkci. sranda zacina s kerberosem a trusty, ale to ti ted asi muze byt jedno ;)

ohledne uctu pro moss koukni na
    http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc263445.aspx

a co se tyce rep. svc. na.
    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/bb677365.aspx

AS by mel byt bez problemu, tam to bude hlavne o pravach uzivatelu na kostky.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    uaaaaa - tak jsem se ted dozvedel proc to tu tak blbne... Predchozi admin kdyz se snazil upgradnout domenovy controllery z 2003 na 2008 tak mu to blbo ze nema konzistentni AD. Tak si vzal nejaky nastroj a z AD vyparal databaze SID a vymazal Kerberos distribution center... Chtel to mit z krku protoze dalsi tyden sel do jineho zamestnani...

A ted mi poradte jak mam v domene kde nefunguje Kerberos spustit cokoliv co Kerberos vyzaduje...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ARIAEL: pokud vse bude na jedne masine je to vselku jedno. respektive SSAS a SSRS maji bezet pod uctem ktery ma prava si sahat do MSDB a par dalsich DB na SQLu. to ale osetris v DB enginu.
    MOSS je vcelku orisek. zkus to nainstalovat s sysadminovskyma pravama v SQLu popr dbcreaor. co se tyce opravneni v OS tak mne MOSS bezi pod userem (ale pravdou je ze se porad neco sere)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Cus - jen maly dotaz. Mel by jsem tady pro vyvojare zprovoznit SQL 2008 + Sharepoint 2010 + project 2010.
    Akorat nevim jake zvolit nejvhodnejsi nastaveni SQL uctu tak aby jsem si potom pozdeji "nezavrel nekde vratka"... Chteji tam i analysis a reporting services...

Diky...
    STORMTEK
    STORMTEK --- ---
    Ahoj lidi, nemáte někdo zkušenosti, popř. nějaký funkční návod, jak přenést infopath formulář, který využívá datové připojení z knihovny sharepointu na jinou webovou aplikaci(samozřejmě i s tím datovým připojením) aniž by se musel celý infopath klikat znova?díky moc
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    jojo... uz se tesim az s tim za cas seknu
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    PETVAL: Tesat do kamene.
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    Troubleshooting MOSS is like searching for a better seat on the Titanic.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    JACHYMKO: primo tohle ne, ale meli jsme od nich wikiplus a nebyl jsem uplne spokojeny s podporou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam