• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETVALSharepoint & Foundation :: MOSS & WSS :: Project :: FAST, Search :: ...a cela tahle aplikacni rodinka Sharepoint / Teams / Viva / SPFx / Copilot...a cela tahle aplikacni rodinka
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    PETVAL: A nebo naopak - kolik das za to kdyz ti to napiseme?:)
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    PETVAL: ja myslim ze si na toto budes muset napsat neco sam a asi nad linuxem... nevim esi v asp.net psat neco takoveho...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    PETVAL: To si budes muset ukecat Kerraye aby ti nejaky napsal :)
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    KUBIS: jakoze aktivnich :)
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    PETVAL: jakoze aktivnich nebo ctenaru?.)
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    tip na nejake idealne opensource CMSko, ktere zvladne tak 100 000 uzivatelu?
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    chtel bych se zeptat jestli jste neresili nekdo problem ze mam html stranku s podslozkou s datama a ve starem sharepointu fungovalo ze kdyz jsem klikl na start.html treba tak se mi normalne otevrela webova stranka, v sp2013 se mi ten soubor stahuje... nevi nekdo co s tim? diky
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PETVAL: jo, post-build
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    a ten reset mas v pre/post build akcich?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    hm, já ve VS2010 dělám prostě redeploy, reset owstimeru a attach, a nevšiml jsem si, že by něco haprovalo...
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    Hele jak debugujete timer joby? Pri prvnim startu OS a Visual Studia ok, pak jeste tak 1x-2x ok, a pak uz se to sere. zatim jsem se dopracoval k workflow

otocit SPtimer sluzbu
    clean solution & deploy & start debug
    pripojit se na owstimer proces (hotkey s makrem)
    pockat na job execute (kde mam
    #if (DEBUG)
    System.Diagnostics.Debug.Assert(false);
    System.Diagnostics.Debug.WriteLine(this.WebApplication.Name);
    #endif
    )
    debug
    repeat

tohle funguje tak 1-3x, pak se neco posere a bud se tvari normalne, ale ve VS se na breakpointu nezastavi, prestoze v logu vidim prubeh, nebo VS rovou napise, ze se breakpoint nepodarilo nastavit, pac nema nactene symboly. nechapu, proc. pak mi pomuze vypnout VS, otocit IIS i SPTimer, spustit VS a znova.

Delam neco spatne nebo je to dalsi z SP wtf?
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    PETVAL: zkusim pouzit ten CSOM ve WCF sluzbe
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    KERRAY: otazka je, kolik neUS spolecnosti bude chtit sva data primo poskytovat NSA :) ted maji alespon iluzi bezpeci, a US musi proaktivne backdoorovat & hackovat, chteji-li dovnitr.

nepopiram fakt, ze continous deployment a rozlozeni nakladu jsou pro uzivatele velka vyhoda cloudu proti on-premises.
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    kdyz pracujete s SP z jineho non-SP stroje, pouzivate webove sluzby nebo client-side object model?

Whenever possible, it is recommended that you use the new client-side object model to work remotely with SharePoint Foundation data, instead of using the legacy ASP.NET Web services described here.
    Web Service Guidelines
    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms458094(v=office.14).aspx

Implementing the Client-Side Object Model (Microsoft.SharePoint.Client)
    Implementing the Client-Side Object Model
    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ff521585(v=office.14).aspx
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Should Microsoft kill SharePoint? [Gartner] | memeburn
    http://memeburn.com/2013/09/should-microsoft-kill-sharepoint-gartner/
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    hah, věděli jste, že když máte textové pole se zapnutým "append changes", tak se stává, že i když při ukládání bylo prázdné, bude se ve výsledku zobrazovat tak, jako že tam ten člověk, který ho uložil prázdné, znovu napsal poslední hlášku z doby, kdy prázdné nebylo?

Column comments are repeating in sharepoint list.
    http://social.technet.microsoft.com/...3b82f95e4bf2/column-comments-are-repeating-in-sharepoint-list
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PETVAL: jo, je potřeba otevírat na to novou SPSite
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    duvod je v otevirani z SPContextu. predelal jsem to na vytazeni url z SPContext a otevreni new SPSitev using a funguje:

SPSecurity.RunWithElevatedPrivileges(delegate() {
      string siteUrl = SPContext.Current.Site.Url;
      string webUrl = SPContext.Current.Web.ServerRelativeUrl;
      using (SPSite site = new SPSite(siteUrl)) {
        using (SPWeb web = site.OpenWeb(webUrl)) {
        }
      }
    }));
    PETVAL
    PETVAL --- ---
    mam aplikacni stranku, kterou vola jina aplikace a podle parametru zaklada/aktualizuje knihovny dokumentu. podle toho, jak rozumim elevaci, by nasledujici melo fungovat, protoze to zalozeni probehne pod systemem. no ale kdyz tu stranku vola uzivatel, ktery nema pravo zakladat KD, tak mi to ukaze stranku s nedostatecnymi pravy. kdyz to zavolam jako uzivatel, kt. prava ma, tak ve vysledku vidim, ze to zakladal on a ne system, coz mi nedava smysl. netusite nekdo, v cem je zrada? SP 2010.

zestrucneny priklad:
    //SPSecurity.RunWithElevatedPrivileges(delegate() //zkousel jsem toto i nasledujici radek
    SPSecurity.RunWithElevatedPrivileges(() =>
      using (SPSite site = SPContext.Current.Site as SPSite) {
        using (SPWeb web = SPContext.Current.Web as SPWeb) {
          SPList dlCustomer = null;
          web.AllowUnsafeUpdates = true;
          web.Lists.Add(guid, description, SPListTemplateType.DocumentLibrary);
          web.Update()
          dlCustomer = web.GetListFromUrl(guid + "/Forms/AllItems.aspx");
          dlCustomer = web.GetListFromUrl(guid + "/Forms/AllItems.aspx");
          dlCustomer.RootFolder.SubFolders.Add("Adresar");
          dlCustomer.Update();
          web.Update();
        }
      }
    });
    H_U_N_T_E_R
    H_U_N_T_E_R --- ---
    Ahoj

používáte někdo SharePoint online? Nevíte, jestli je licenční smlouva podmíněná ročním závazkem (jako většina velkých office365 plánů), nebo je možné ho koupit např. jen na půl roku a ještě v ideálním případě každý měsíc zahýbat s počtem licencí?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam