• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa

"in this car, you are watching where are you going.. through the side window"

Na nástěnce nyxácký subaru vozový park.

Manuály - Subaru: http://www.subaruclub.cz/manualy
    rozbalit záhlaví
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    1023: To je různý. Prostě tehdy, když chceš jet pomalu a nechceš podtáčet motor. Tyhle benzínový japonci jsou dost vysokootáčkový, takže když se cukáš v zácpě nebo když se chceš rozjet s těžkým přívěsem, tak se to celkem šikne. Zkrátka to má na kolech větší sílu a nižší rychlost.

AXTHEB: To se pleteš! Je fakt, že bych se bez ní obešel, ale když už tam je, tak jí používám docela často. :)
    1023
    1023 --- ---
    Ok, dnes vyzkouším. Já ho mám přesně dvanáct hodin, tak ještě moc nevim co a jak. Prosím silné nervy, teď přijde možná další hloupej dotaz. Kdy tedy se používá přesně redukce. Něco málo jsem našel, ale moc toho není.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Nejsem zadnej offroad expert, ale jedna s redukci mi do kopce prijde s normalne zatizenym autem jako overkill. Davkovat plyn s timhle prevodem je v podstate nemozny. Taky bych se priklanel spis k normalni dvojce.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    1023: Skus pred tim kopcem zaradit za dve bez redukce, v mnoha pripadech to bejva lepsi napad. Jinak v takovydle situaci kdyz ti to podkluzuje tak s plynem lehce seslapnout i brzdu.

A spalena guma bude asi pneumatika, to se obcas stane:)
    1023
    1023 --- ---
    Ještě jsem se chtěl zeptat jak se mám chovat k autu, pokud zařadím redukci a jedu do většího zasněženého kopečku viz foto níže. Zkoušel jsem to včera a asi jsem udělal nějakou blbost. Zařadil jsem jedna, zapnul redukci a pomalu se rozjel. Na konci kopce jsem najel na led a začalo podhrabovat přední pravé kolo a auto se pomalinku zastavovalo. Tak jsem trošku přidal plyn (vzhledem k tomu, že je to dost citliví, tak hodně) a auto se sice vyhrabalo, ale od předního pravého kola šel smrad po spálené gumně. Manželka říkala, že se i trošku kouřilo. Teď jde o to, jestli jsem debil a asi jsem (málem) něco zničil. A, nebo je to normální? Dále, pokud to začne hrabat, mám to nechat se prohrabat bez přidání plynu anebo mám přidávat. Já vim hloupé dotazy, ale lepší se dvakrát blbě zeptat, než pak vysolit nemalé peníze. U Fiesty, kteru sem měl předtím, to bylo jednoduchý, před kopcem se maximálně rozjet, plyn na podlahu a doufat, že to neklouzne.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Uf! Díky kluci!
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    IKSIK: jasný :)

moje spojka má 215 tis. a furt to jde :D
    CROSS
    CROSS --- ---
    IKSIK: mne teda na forestru parkrat zasmrdela i pri beznym parkovani zadkem do kopce treba... je to procte citlivka hlavne pri zpatecce. Zatim mi nic neshorelo nicmene.

ad 1023: mne se tyhle starsi libej vic nez ty novy (samo, technika je jina vec, ale takhle na pohled)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    T_MAX: Takže mam bejt klidnej, že se to hned tak nespálí?
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    IKSIK: jojo, subaru je na ten smrad ze spojky náchylný .. mě to v zimě taky smrdí furt :)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    1023: Jestli se budeš registrovat na ten subaruclub.cz, tak tam nezapomeň dát nějaký fotky a údaje o autě! ;-)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Včera jsem se cpal do podélnýho parkovacího stání přes závěje a i s redukcí mi chvilku docela smrěla spojka, tak doufám, že to něco vydrží! Rád bych koupil nový letní gumy a ne spojku. :)
    1023
    1023 --- ---
    IKSIK: Super děkuji.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    1023: Super! Manuály v angličtině najdeš třeba tady: http://www.subaruclub.cz/ nebo tady http://subarufanclub.cz/ , ale musíš bejt zaregistrovanej.
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    1023: Vypada pekne, i kdyz je starsi typ, palec nahoru :).
    1023
    1023 --- ---
    Zdravím všechny, tak už jsem se taky přidal do klubu. Včera jsem si přivezl tohohle mazlíka Outback 2002 2.5l. Je to teda starší typ, než jsem chtěl, ale co

Výjezd k baráku zvládl Otík na jedna. Jen tak pro představu

Ještě jsem chtěl poprosit, neměl by jste někdo k tomuto autu český, a nebo alespoň anglický manuál třeba v PDF. Já jsem k tomu dostal jenom manuál v němčině a bohužel nešprechtim. A když to zadám do Google překladače, tak z toho vyleze ještě vetší zlo, než je v tý němčině.

TOMYK
    TOMYK --- ---
    PALMEX: jojo, tenhle smích znám už moc dobře!:-)
    4PTO
    4PTO --- ---
    trochu v úletu..
    YouTube - Subaru Impreza WRX STI POV 1.5 action camera testing on road 116
    http://www.youtube.com/watch?v=JjtQNtYQZ24&feature=related

a jinak tam má dobrý videa..
    + jejich web http://www.awdoc.cz/drupal/

to samý auto ale už při RZ, nevíte co to je za HW a SW?
    YouTube - Rallycup 2010 - Rallye Strela Nemcovice - RZ9 HD
    http://www.youtube.com/watch?v=hpLWwINXwvk
    PALMEX
    PALMEX --- ---
    Ke stěračům: zamrzají pouze při určité teplotě a vlhkosti...většiou to je takle při prvním sněhu, během zimy už se to pak neobjevuje...ale mrdka je to strašlivá.

Nedotáčivost a přetáčivost vystihl krásně COMMANCHE:, prostě pořád pod plynem a pokud máš před zatáčkou dobře odbržděno tak trhnout volantem a šlapat plnej...

Kůže - nejhorší věc...ještě jsem neseděl v koženejch židlích, který by neklouzaly, pokaždý jsem v tý židli vlál jak hadr na holi...pravda nenosim kožený gatě a nahej do auta taky nelezu...to by to možná drželo...
    Výhodou je asi fakt jen ta omyvatelost...je pravda že dětský blitky se z textilních dostávaj ven blbě.

Vyhřívaný sedačky jsem vždy odmítal, ale je pravda že někdy to potěší...nevlastnim, o nákupu neuvažuju, ale kdybych to někdy v autě měl, asi bych to nevyndaval...

a včera jsem se smál od ucha k uchu celý odpoledne....neni nad to když mužeš v kopci v klidu zastavit, zeptat se z okýnka kolem stojících pitomců v předohrabech s letňákama proč nejdedou a pak dát jedna a ukázat jim jen oblak bílýho prachu za sebou
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Tak, pred zatackou pribrdit, v zatacce uz mirne pod plynem.
    TOMYK
    TOMYK --- ---
    COMMANCHE: dobře.-) ale furt pod plynem.. jinak ti to klouže. to je jasná
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam