• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    Kazdopadne, dnes jdu koupit kabely a tazne lano. Muze se to hodit jak v pripade, ze ja budu v nouzi, tak i v pripade, ze nekdo jiny bude potrebovat pomoc :).
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    No, nebyl to jen vetrak, udajne display z navigace zere hodne a jak jsem se dozvedel vzapeti, "mozna" bylo zapnute vyhrivani sedacek :). Volal jsem pro jistotu do Carpentru Kalinovi a ten rikal, ze ten display zere a i ten vetrak, navic v te zime to odchazi rychle.

Jinak, pry dorazila asistencni sluzba, 2 min nabijeli pres kabely a pak to nastartovalo v pohode. Po 20 minutach jizdy to vypadalo uplne v pohode (uroven lze sledovat na displeji). Dnes rano jsem nastartoval studene auto bez zadneho problemu.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    AXTHEB: možná odkráčel alternátor .. ? a jasně, kábly jsou vždycky lepší, pokud je máš ovšem :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Kabely sou vzdycky lepsi nez tlaceni.
    Ale za 15 minut vetrakem baterku asi nevybijes, chyba bude dost mozna nekde jinde.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    COMMANCHE: To je divný .. neni ta baterka už stará? Klidně bych to roztlačil, dyť to neni ropák :)
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    Pritelkyne se ted s outbackem dostala do problemu, stala nekde 15 min s vypnutym motorem ale se zapnutym vetrakem a najednou zda se, ze chcipla baterie. Co s tim? Startovaci kabely nebo lze tlacit? Je to divny, pry to nebylo na dlouho a ted ani nezacina tocit motor.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    4PTO: u nás furt nic :(
    4PTO
    4PTO --- ---

:)))
    TOMYK
    TOMYK --- ---
    tak jsem se dovolal na technika v Subaru a vysvětlil mi, že je to zcela normální, je to aretace na Parking. uff. ale musim říct, že byli velice vstřícný. doporučuju.
    TOMYK
    TOMYK --- ---
    Pleas někdo s foresterem Sg 2007-8. 2.0 atm automat??? Potreboval bych důkladně probrat to klapani v razeni při brzdění. Diky. Nejsem z toho zrovna v klidu.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    TOMYK: Jestli máš ty klasický starší subaru kola, tak ty tohle dělaj :) já tohle už několikrát taky řešil .. dobrý vibrace udělá i trocha sněhu kolem ventilku ..
    TOMYK
    TOMYK --- ---
    mám tadky dobrou storku. včera jsem večer trochu poháněl ve sněhu v liberci, pak jsem parknul a brzo ráno jel směr pha domu. sníh na kolech zlednul a tim se kola stly nevyvážený. kopalo to do volantu, bylo to dost nestabilní a měl sem hrozný bobky. pak mi to došlo, takže benzinka, okopat led z kol a auta - situace vyřešena. Jo mám dojem, že mi i zamrzl difrenciál. pak odpadl kus ledu a cesta do prahy dobrá.. No, nebyl jsem zrovna ráno chytrej, ale poučení... Orosil jsem se dobře. Mám litý, to možná na todle neni ideál..
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    COMMANCHE: No, já na něj hned nastoupil, že mu nesvítily brzdovky, že volám policajty a že volám do servisu pro technika, aby okamžitě na místě vyčíslil škodu a aby se to zaprotokolovalo :D

Tak mi dal dva litry jako zálohu a že mu mám další den zavolat a že mi všechno zaplatí .. telefon už mi nevzal - já mu chtěl ty dva litry vrátit :)
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    T_MAX: Tak to je az podezrely, mozna vezl v kufru mrtvolu, jinak si to vysvetlit nedokazu :).
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    COMMANCHE: To jsou někdy takový štěstí, že jeden netuší, kde se to vzalo, co? :D

Já ho jednou neměl, zabrzdil jsem 20cm za nárazníkem renaultu 25, nebo co to bylo .. pán měl kratší auto, outback měl malej škrábaneček na haubně a trošku prasklej plast pod nárazníkem :) Naštěstí jsem ho pak tak vystresoval tím, že mu nesvítily brzdovky, že mi ještě vrazil 2 litry a odjel :D
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    T_MAX: No ja se takhle opotil, kdyz ve meste prede mnou u prechodu prudce zabrzdilo auto, ja s citem slapnul na brzdu a nic se nedelo. Ackoliv jsem nechaval velky rozestup, auto prede mnou se blizilo neprijemne rychle. Nakonec jsem zastavil asi 10-20cm pred naraznikem :).
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    COMMANCHE: No, to asi jo .. ale stejnak to byl masakr .. v jednom místě jsem šlápnul na brzdu a absko jen tak chrčelo, ale nedělo se vůbec nic, tak jsem podřadil na dvojku v redukci, tím se to dost přibrzdilo, ale ztratilo to stopu a do zatáčky to poslal s plynem dveřma napřed .. normálně jsem se opotil až na prdeli . :D
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    T_MAX: No a vem si, ze normalni predohrab na stejne silnici pojede 30km/h a bude rad :).
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    COMMANCHE:
    IKSIK: jezdim stejně jak na suchu a žere mi to furt stejně .. možná tak o půl litru víc :)

jinak včera jsem zažil jízdu hrůzy .. večer po okreskách z R10 a na 17km sjezd a směr Lysá a Milovice a běs !!! Ledovka od začátku do konce a bylo to nad limit subaru s klasickejma zimákama .. bylo to regulérně na hřeby! .. situace, kdy jsem i po rovině nedokázal udržet stopu se opakovaly tak 3x, několikrát jsem šel málem ze silnice ven a to jsem jel tak 60km/hod max.

subo na sněhu dobrý, ale led je ultimát ..
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    priznejte se panove, nepotkal jsem dneska nekoho z vas u shellky ve voticich? ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam