• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    RUFF23: nová tribeca scout ?? :))
    CROSS
    CROSS --- ---
    RUFF23: mně se to celkem líbí (na to, jak jsem kroutil hlavou u XV, když se objevila). Zvedlou krátkou Imprezu bych si snad i koupil, ale víme, jak to chodí v Evropě... resp. jak to dopadlo s tou sériovou, která se od normální Imprezy liší jenom oplastováním.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    RUFF23: trochu jo a trochu ne ..
    RUFF23
    RUFF23 --- ---
    Panove co rikate novemu konceptu SUBARU XV ?: http://www.rallylife.cz/subaru-xv-concept a http://www.auto.cz/subaru-xv-concept-58086

Za me palec nahoru!
    CROSS
    CROSS --- ---
    TOMYK: mě stálo 90k u Freye cca 13 tisíc (v tom nějaký další práce typu čištění klimošky)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    TOMYK: zkus ještě nějaký další servisy, ne? :)
    TOMYK
    TOMYK --- ---
    Mám dotaz. Potřebuji servisní prohlídku dle servisní knížky. Volal jsem do ALM hostivař, tam mi řekli, že servisní prohlídka v 90k je malá a že bude stát cca 6k. Pak jsem volal do Emila freye a tam mi řekli že je velká, stojí 10 k (+2k za revizi plynu) a pak ještě kontrola pístů (pokud nebyla provedena). To už si ani nepamatuju cenu, prtože předpokládám, že provedená byla..
    Komu mám teda věřit?:-)
    TOMYK
    TOMYK --- ---
    Ale jinak krásný foto. Photoshop zajistí mou přítomnost:-)
    TOMYK
    TOMYK --- ---
    4PTO: nee, kdy to bylo? Harrachov je muj druhej domov.. jezdim tam s forestříkem o 106.. sakra, taky jsem ho mohl vyvonit a vystavit..
    4PTO
    4PTO --- ---
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Mám za sebou prvních 300km s novýma Bridgestonama. Po rovině je to jako by auto levitovalo pár cm nad zemí a zatáčkama to jede jak po kolejích. Zatím si nemůžu stěžovat. :)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    CROSS: Na SubaruClubu.cz je docela rozsáhlá diskuze o palivu E85. Nepamatuju si, že by si tam někdo stěžoval, že by se mu kvůli tomu něco stalo s autem. Sám jsem to ale ještě nezkoušel.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Povedlo se mi nsk v rajchu natankovat 95 michanou s 10% bioethanolu (zelena pistole s napisem 95, do cteni jsem se pustil az kdyz to tam teklo...). Ted jsem usilovnym googlenim zjistil, ze snad se nic nedeje a motor by to mel prekousnout (tak po ceste se nic nedelo), mate s tim nekdo zkusenosti?
    4PTO
    4PTO --- ---
    hlavně čím těžší kurvy to jsou, tím menší je s tím zábava a to je podstatný (pro mě)
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    KROTITEL: S tim souhlasim. Mam stejny jako "Maxik" a i po skoro dvou letech se mu nemuzu vynadivat :). Jen doufam, ze dalsi model bude o neco lepsi, protoze nevim, co si budu kupovat za 2-3 roky :).
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    CROSS: prostě ty nový jsou takový oteklý divně hranatý. to co má maxík působí takovou lehkostí, hravostí. na to je krása pohledět, ale tyhle nový, na dojmem těžkopádný kombíky prostě nejsou tolik elegantní..
    4PTO
    4PTO --- ---
    T_MAX: to otcovo bylo takřka nový 16tkm, takže nebylo na co poukazovat při smlouvání, k tomu sada novejch alu na léto. Slevili 10tis. z 550. 2 tisíce si vzali zálohu za převoz na nejbližší pobočku a zamluvení na týden. Kontrola v autorizovaným servisu jim nedělala problém. U nás v Olomouci 800,-. Akorát to čekání na všechno, to bych jim dal facku, jestli jsme tam strávili celkem 4 hodiny tak nepřeháním. K dnešku to po 20ti dnech nepřehlásili, ale ve smlouvě je do měsíce, budiž. Akorát na dálniční známku jsem teda napsal VIN když bude mít nový spz.
    Jo a naúčtovali si "přípravu auta" asi za 2 tisíce, tak jsme se akorát škaredě dívali, protože auto stálo ve stejným stavu na stejným místě.

No co, auto je super, to je hlavní .)
    CROSS
    CROSS --- ---
    KROTITEL: nevim, ty nový OTB a Legacy mi už nepřijdou tak hrozný, jak to furt potkávám na silnici. Nečekl bych, že by to byla až taková příšernost, ale prostě už to nemá tu tvář Subaru z minulých let.

Exiga je sedmimístná, a proč se v Evropě (ani v USA ostatně) neprodává, nevim. Tipoval bych emise, ale to by vysvětlilo spíš Evropu, ne USA.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    CROSS: no ono už stačí třeba legacy, otb na spaní. je delší!
    a když do toho budu skládat sebe, ženskou a ještě dvě sjezdový kola tak už mam hodně velkej problém :))

máš pravdu, chvíli to trvá než se do něj zakoukáš, zase ale se ti rychle neokouká jako třebas VW atd.. ale na tohohle forestera si asi nikdy nezvyknu. to samý ty nový otb a legacy. je to kvalitní příšernost! :))

jo a proč se to tu neprodává?? to mělo být snad až pro devět lidí né??
    CROSS
    CROSS --- ---
    KROTITEL: Mně se třeba Forester dostal na shortlist nikoli kvůli vzhledu (třeba Vitara MY2007 se mi tehdy líbila víc), ale nějak jsem si na ten design navyk a teď ho prostě miluju. Ten novej se mi nějak extra nelíbí, ale ani mě neuráží, i když ztratil určitou originalitu. Koncepčně mi akorát vadí, že už to neni zvedlej malej kombík, ale amorfní SUV, ale i to bych překous (do garáže se mi vejde). Vzhledem k tomu, že čas strávenej s autem trávim zpravidla vevnitř, to, jak vypadá z venku mě zase tak moc nebere (ale jistě, nikdo si asi nekoupí auto, který se mu vysloveně nelíbí).

Já v něm teda moc často nespim, ale jelikož nejsem žádný čahoun, vejdu se v pohodě. Na spaní ;-] by asi byla ideální Exiga, ale ta to nějak nikdy nezmákla na evropský trh.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam