• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa

"in this car, you are watching where are you going.. through the side window"

Na nástěnce nyxácký subaru vozový park.

Manuály - Subaru: http://www.subaruclub.cz/manualy
    rozbalit záhlaví
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    LUBANCZ: Já všechno clim v praze přes špedici, takže kontiky na vykládku jezděj už proclený, zaplombovaný .. Vozim indii, bangla, srí lanku a většinou FOB .. Kdybych měl jezdit do Ham, tak se tam můžu odstěhovat, děláme kolem 100+ FCL ročně ..
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    T_MAX: v evrope jo, pokud jednas s lidma z mista pusobnosti (cn,jp,tw) tak sem to vzdycky musel zaridit sam... respektive ono by to slo i pres ne, ale cenove za cca 3x takovej nesmysl nez takhle..

samo ze spedicky umej rovnou door-to-door, ale myslim ze tahle diskuze byla jak usetrit :)

btw. mam tuseni ze do hamburku se jentak do pristavu uz nedostanes, minulej rok po me chteli nejaky potvrzeni ze tam vubec mam zasilku a stravil sem pul hodky jen na brane :/ :)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    LUBANCZ: To je snad standardní služba špedice, že ti doveze proclenej kontejner, ne? My to ani jinak neděláme :) Ještě se táhnout na celnici a tam se s někym hádat - oni to tam maj pořešený ..

4PTO
    4PTO --- ---
    LUBANCZ: ty jsi šéf, né já :))
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    SCOTT7279: jj par kontejneru mi uz rukama proslo :)
    prvni kontejner sem vyrizoval sam a z prahy, coz bylo dost nicmoc... druhej sem tam primo letel a domluvil se s dopravcema a firmou, ktera to vicemene dela pro me doted...

clo a dane jsou kapitola sama pro sebe, nejlepsi je mit firmu firmu ktera ti to v hamburku procli a vyridi, popripade doveze do cr po silnici, nebo v lepsim pripade posle lod do prahy :)
    SCOTT7279
    SCOTT7279 --- ---
    LUBANCZ: Takže už jsi takhle z Jap něco vezl jo? A měl jsi to na firmu, nebo jako smrtelník s veškerýma daněma a poplatkama? Co jsem si tak počítal, tak to všechno vypadalo cenově nádherně... než jsem to proclil a zdanil :-D
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    SCOTT7279: mas nejakou drahou spedicku..
    me 20ft kontejner (jedno auto)+hromada tuzing kramu, pristav 200km vychazi FOB tokyo s cestou do hamburku kolem 28t...
    nutno podotknout ze se kontejner vezl na nakladnim aute v jpn a celej vazil 2tuny :)

jinak cena za m2 z tokya v kontejneru je kolem 2000kc bez dane.. pravdou je ze auta moc cpat nechtej, protoze tim zaskladaj malej kontejner ale s par spedickama se dohodnout da... takze vc pojisteni, boarder list te preprava samotnyho auta vyjde treba na 12-15t..
    SCOTT7279
    SCOTT7279 --- ---
    LUBANCZ: Zrovna nejsem u svých dokumentů kam jsem si to vypisoval, ale tuším, že FOB vycházelo na nějakých 500 dolarů. A byla to cesta z nějakého Jp přístavu do Hamburku.

A s těma rozměrama nevím jak na to přišli, ale typoval bych jak řekl IKSIK. Vyplivl to na mě systém těch prodejců. A když už, tak to chce buď opravdu dát 2 auta nad sebe (riziko, že to horní spadne na dolní, stává se to), nebo zbylý prostor narvat nějakýma dílama a pak už to tak prodělečný není ;) Já Jap improt zavrhl, s tím že na to nemám. Sice jsem našel jedno Rko, za který chtěli v Jap 2500 dolarů, ale když jsem dopočítal vše vycházelo před barák za 150t Kč. Což za auto který se tam prodává za 50 je docela drsné, to radši dovoz z UK, a koupit auto o něco dráž. Nemusím se bát, že se loď potopí a podobně :-D
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    4PTO: a proto je jednodusi vzit celej malej kontejner a nacpat to dalsima kramama jako kola, dily apod.. cenove to vyjde nastejno :)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    4PTO: No jo no, maj nějaký zvláštní móresy, tihle dopravci. Zaplatíš za plochu, abys měl prostor do vejšky. :)
    4PTO
    4PTO --- ---
    IKSIK: platíš i za nevyužitej prostor nad autem, kterej je tím pádem pro přepravce nepoužitelnej že jo :) imho ho klidně dovezou za cenu 8,5m2 ale budou ti na něm stát další dvě :))
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Těch 18m2 jsou rozměry garáže. Možná tam musí bejt umožněný obejít to auto ze všech stran. Třeba se s tím musí na tu plochu najet po vlastní ose a vystoupit z toho. Ale fakt nevim jak se vozej auta z Japonska, tak mi nenadávejte.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    JESSE_MORENO: Jo, to by mohlo bejt .. réza bude mít tak kolem 7,5 m2, když vezmu šířku 1,7m a dýlku 4,4m ..
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    T_MAX: von tam ma asi jednicku navic
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    KROTITEL: největší neznamená nejlevnější .. kolikrát naopak :)

SCOTT7279: 18,5 m2 ??? Jak je to dlouhý proboha ???
    4PTO
    4PTO --- ---
    KROTITEL: to se zeptej tak jak tak a můžeš dělat buzinez :)
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    to neni zlý. pokud by jste někdo uvažoval o jap importu mam kamarádku co dělá u největší japonský přepravní firmy na světě. zeptal bych se jí za kolik by to dokázala přivézt ona.
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    SCOTT7279: to je vcelku dost, jakej je fob? to je d-d?
    SCOTT7279
    SCOTT7279 --- ---
    KROTITEL: Já co zjišťoval tak 36 tisíc + Clo a daně. Neboli 1800 dolaru +... Auto zabere 18,5 metru čtverečních pro přepočet ;) Všichni dopravci účtujou metry
    LUBANCZ
    LUBANCZ --- ---
    KROTITEL: import z jp kolem 25-35t czk... :)
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    jasně. chápu. ale nevim kolik tě vyjde jap export a hlavně teď už tam ty auta svítěj i bez světel :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam