• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa
    WYMA
    WYMA --- ---
    JESSE_MORENO: tak určitě :)
    než sem koupil xc70, tak jsem byl projet legacy. odvezl sem to k prohlídce do awd. výsledkem bylo doporučení na výměnu kardanu za 30tis. bez DPH a bez práce, kotouče 10 tis. bez DPH a bez práce. ne nekoupil sem to...
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    Ja teda nevim o jakejch dilech mluvite ale moje subara jezdi jen na benzin a volej ... to nemuzete srovnavat s koncernovejma mrdkama :P
    GEEK
    GEEK --- ---
    DYNK: prave tim mi automechanik vyhrozoval, i kdyz je audi koncernovka, tak oproti zbytku prestreleny ceny. na druhou stranu u bmw rikal, ze byl kolikrat prekvapenej, ze neco koupil levneji nez na skodovku. samozrejme taky zalezi na modelu, beru to obecne.
    DYNK
    DYNK --- ---
    WYMA: ja tady nechtel plevelit Subaru klub, ale pod tohle bych se podepsal. Mam audi, dily jsou drahy jako krava, ale pokud clovek neni linej a vi kam kliknout, tak se dostane na velmi rozumny castky za novy dily. A nemusi to byt nutne ze zahranici. Loni jsem potreboval poridit druhy auto a dlouhou dobu to vypadalo na Outback. V podstate az do doby, nez jsem zacal resit ceny a dostupnost dilu spolecne s tim kolik schopnejch mechaniku se najde v okoli. Mrzelo me to, ale nakonec jsem od Outbacka upustil a mame doma XC70. Dilama je to podobny jako u Audi, jak dostupnosti, tak cenou.
    WYMA
    WYMA --- ---
    GEEK: xc70 jezdím a cenově jinde pokud jde o nákup není.
    pokud jde o cenu dílů, tak to je vcelku zajímavá otázka. když sem loni sháněl, tak cena náhradních dílů bylo jedno z hledisek... a obecně mi bylo doporučováno, ať se právě vzhledem k těmto cenám vykašlu na subaru (žádná druhovýroba).
    audi sem jezdil předtím, a tam bych ceny dílů jako sebevraždu nehodnotil, druhovýroba je skoro na vše. přece jenom koncern.
    PETUNIA
    PETUNIA --- ---
    To auto sem si zamilovala.

    PETUNIA
    PETUNIA --- ---
    4PTO: moc diky. Na e bay sem taky neco nasla.
    4PTO
    4PTO --- ---
    PETUNIA: Pokud nejsou na aukro,bazos,sbazar, tak na subaruclub.cz nebo czechsubaruclub.cz nebo subarufanclub.cz(nvm presne jakou maji adresu) v inzercich pohledej prodejce nahr. dilu resp vrakovist a nekoho ukecat at ho posle. Vetsinou jsou ochotni poslat kdejakou blbost do interieru takze znacek to stejny.
    PETUNIA
    PETUNIA --- ---
    Ahoj lidi.
    potřebovala bych sehnat znáček subaru..poradíte?
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    GEEK: volvo zas takova vrazda není (mam v70).. xc70 bych spis nechtel diky brutalne poddimenzovane uhlove převodovce ktera si pri pouzivani 4x4 rada strihne tisicihran jak na bezicim páse...
    GEEK
    GEEK --- ---
    GEEK: myslim cenu nahradnich dilu
    GEEK
    GEEK --- ---
    JESSE_MORENO: tak xc70 je samozrejme hezka, ale taky cenove jinde. nemluve o tom, ze volvo a audi jsou na nahradni dily uplna sebevrazda.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    tak ted jsi me trochu zmatl, v te konkurenci jsem cekal ze se ukaze XC70 a Allroad :) a tys prisel s klasickejma SUVckama :)
    GEEK
    GEEK --- ---
    CROSS: ono se to tak v prubehu, jak jsem na ty auta koukal v realu, obmenuje. ale momentalne treba toto:

    suzuki grand vitara - rekl bych, ze si na nic nehraje, v terenu asi srovnatelny se subaru. mozna vyhoda vbudovanej zebrinak. za ty prachy si odpovidajici auto
    toyota rav4 - ta me trochu zklamala, kdyz jsem ji videl nazivo
    mitsubishi outlander - to je podle me - slovy kolegy nize - asi jedno z tech siditek. jinak je to ale pekny auto, ale v moji cenovy relaci se stejne na nej asi nedostanu
    honda cr-v - to jsem nakonec nejak vyloucil, protoze ta bude opravdu do terenu nejvetsi siditko
    bmw x3 - uz trochu pres rozpocet, ale kdyz zjistim, ze to za neco stoji, tak o nem budu taky uvazovat. videl jsem modely i z roku 2003, ktery vypadaj velmi zachovale. ale taky ho davam do kategorie siditek

    kdybych to bral hodne pragmaticky, tak muze bejt v uvaze jeste kia/hundai?/huyndai?, proste hjundé:) myslim, ze uz to nejsou tak blby auta, ale vadi mi mala velikost kufru. no ale proste se mi fakt nelibi. index cool = 0. bych si pripadal jak o dvacet let starsi. ale kdybych ho mel za opravdu dobrou cenu (treba zadarmo:), tak taky o nem zauvazuju.

    jeste upresnuju, ze koukam na benzinaky do 200 tis kc. cili rocniky cca 2006-2009 (zalezi na znacce).
    pro me je smerodatny, aby to jelo do kopce a hned nevyhnilo. vim, ze nemuzu ocekavat po 10letym aute, ze mi vydrzi dalsich 15 let. ale aby mi to vydrzelo jen 5, je pro me taky malo. u forestera do roku 2007 se obavam, ze bych ten problem mel.

    u svyho staryho forestera musim zase rict, ze se mi nikdy nepodelal motor, spojka, prevodovka a kdesi cosi, co se proste jinde podelava. nikdy me nenechal na holickach. musel jsem "jen" vymenovat vyhnily dily. zas na druhou stranu, da se vymenit vsechno krome vyhnily karoserie.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    to by me taky zajimalo... ja to parkrat zkousel v prubehu tech let ale dycky mi vyslo ze to ostatni jsou jen siditka
    CROSS
    CROSS --- ---
    GEEK: to klidně zmiň, nad jakou?
    GEEK
    GEEK --- ---
    zamyslim se i nad konkurenci, ale to tady nesmim zminovat :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JESSE_MORENO: Pockej, zamyslim se nad tim.... ne, nezavidim ;)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    GEEK: neposlouchej AXTHEB: mluvi z nej zavist


    samozrejme ze Otika potrebujes
    GEEK
    GEEK --- ---
    prave nad tim premejslim. spis se bojim, abych ho kvuli vysce tady neskrtnul. ja predevsim potrebuju, aby to jelo dobre do kopce:) coz maj vsechny subaru stejny, tzn. velmi dobry. hodne testu konkurencnich znacek v terenu spociva v tom, ze prejedou rozornany pole a reknou, ze to drnaclo nebo nedrnaclo. rozorany pole prejedu i tarabantem, ale jizda do kopce v terenu je trochu jinej level.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam