• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa

"in this car, you are watching where are you going.. through the side window"

Na nástěnce nyxácký subaru vozový park.

Manuály - Subaru: http://www.subaruclub.cz/manualy
    rozbalit záhlaví
    WACLOSH
    WACLOSH --- ---
    GEEK: Vitaru jsme meli sedm let, tata s ni tahal drivi z lesa celej rok. S 1,9 DDiS se sice musi prerazovat ostosest, ale kolem tech dvou tisic to fakt vali. Auto je na svoji velikost a tridu lehky, ma hodne tuhou karoserii a pri sviznejsim tempu krasne sedi v zatackach - jen ve vraceckach se hrne ven. 4x4 je porad v zaberu, mezi napravama je diff se svornosti zvysenou pomoci spojkovejch lamel (LSD). Ten diff zvladnul tolik, ze na zapojeni zamku diferencialu doslo snad dvakrat. Dokladem toho zaberu LSD bylo kvileni pri parkovani v obchodaku. Redukce byla pri jizde s vlekem po lese celkem uzitecna, radi se tlacitkem, ne pakou, a je snad 4:1 nebo nejaky podobne sileny numero. 5 rychlosti je dobre odstupnovanejch a prevodovka pusobi masivnim dojmem, ma urcitej odpor, ale chodila celejch 7 let hladce. Akorat petka je dost kratka na dalnici, takze se nevyhnes dalnicnimu jizdnimu stylu 5-N-5-N-5.... Nakonec jsme to prodali do Usti nad Labem, protoze si tata zamiloval Wrangler Rubicon a vyskytla se dobra nabidka na 2,8 CRD 6Q. K benzinovejm motorizacim nemuzu rict nic krom toho, ze V6 tomu hodne slusi a soused si na ni nestezoval. 4val. benzin do toho ale imho nepatri, ani ta 2,4 se kterou se nakonec vytasili pri faceliftu.
    GEEK
    GEEK --- ---
    CROSS: ono se to tak v prubehu, jak jsem na ty auta koukal v realu, obmenuje. ale momentalne treba toto:

suzuki grand vitara - rekl bych, ze si na nic nehraje, v terenu asi srovnatelny se subaru. mozna vyhoda vbudovanej zebrinak. za ty prachy si odpovidajici auto
    toyota rav4 - ta me trochu zklamala, kdyz jsem ji videl nazivo
    mitsubishi outlander - to je podle me - slovy kolegy nize - asi jedno z tech siditek. jinak je to ale pekny auto, ale v moji cenovy relaci se stejne na nej asi nedostanu
    honda cr-v - to jsem nakonec nejak vyloucil, protoze ta bude opravdu do terenu nejvetsi siditko
    bmw x3 - uz trochu pres rozpocet, ale kdyz zjistim, ze to za neco stoji, tak o nem budu taky uvazovat. videl jsem modely i z roku 2003, ktery vypadaj velmi zachovale. ale taky ho davam do kategorie siditek

kdybych to bral hodne pragmaticky, tak muze bejt v uvaze jeste kia/hundai?/huyndai?, proste hjundé:) myslim, ze uz to nejsou tak blby auta, ale vadi mi mala velikost kufru. no ale proste se mi fakt nelibi. index cool = 0. bych si pripadal jak o dvacet let starsi. ale kdybych ho mel za opravdu dobrou cenu (treba zadarmo:), tak taky o nem zauvazuju.

jeste upresnuju, ze koukam na benzinaky do 200 tis kc. cili rocniky cca 2006-2009 (zalezi na znacce).
    pro me je smerodatny, aby to jelo do kopce a hned nevyhnilo. vim, ze nemuzu ocekavat po 10letym aute, ze mi vydrzi dalsich 15 let. ale aby mi to vydrzelo jen 5, je pro me taky malo. u forestera do roku 2007 se obavam, ze bych ten problem mel.

u svyho staryho forestera musim zase rict, ze se mi nikdy nepodelal motor, spojka, prevodovka a kdesi cosi, co se proste jinde podelava. nikdy me nenechal na holickach. musel jsem "jen" vymenovat vyhnily dily. zas na druhou stranu, da se vymenit vsechno krome vyhnily karoserie.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    to by me taky zajimalo... ja to parkrat zkousel v prubehu tech let ale dycky mi vyslo ze to ostatni jsou jen siditka
    CROSS
    CROSS --- ---
    GEEK: to klidně zmiň, nad jakou?
    GEEK
    GEEK --- ---
    zamyslim se i nad konkurenci, ale to tady nesmim zminovat :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JESSE_MORENO: Pockej, zamyslim se nad tim.... ne, nezavidim ;)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    GEEK: neposlouchej AXTHEB: mluvi z nej zavist

samozrejme ze Otika potrebujes
    GEEK
    GEEK --- ---
    prave nad tim premejslim. spis se bojim, abych ho kvuli vysce tady neskrtnul. ja predevsim potrebuju, aby to jelo dobre do kopce:) coz maj vsechny subaru stejny, tzn. velmi dobry. hodne testu konkurencnich znacek v terenu spociva v tom, ze prejedou rozornany pole a reknou, ze to drnaclo nebo nedrnaclo. rozorany pole prejedu i tarabantem, ale jizda do kopce v terenu je trochu jinej level.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Ve skutecnosti ho neotrebujes, i lego projede vic veci nez si pricetnej ridic troufne :)
    GEEK
    GEEK --- ---
    JESSE_MORENO: ja vim, ze nekdo psal, kdyz mas vedle sebe outback a legacy, tak ten interier u legacy pusobi lacineji. ale kdyz jsem videl ted nejaky legacy 2008/2009, tak mi to neprijde.
    u legacy zase vychvalovali lepsi jizdni vlastnosti na silnici, coz je asi pochopitelny vzhledem k ty svetly vysce.
    ja bych potreboval asi spis ten outback, ale sere me, ze je proste drazsi...
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    GEEK: tou luxusnosti si nejsem jistej

pokud se nemejlim tak rozdil je fakt jen v tom zvednuti a vic "offroad" naraznicich, prazich, lemech...

coz by v dusledku mohlo znamenat naopak spis mensi luxusnost vzhledem k tomu ze to auto je pak takovy prdelaty atd. :)
    GEEK
    GEEK --- ---
    kdyz by se to shrnulo, jaky jsou teda rozdily mezi legacy a outbackem?
    outback vyssi svetla vyska, "luxusnejsi", hodi se vic do terenu?
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    BLULAJTA: a tusim ze ji zustanes verny :)
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    Já si zítra jedu pro Legacy 2008, 3.0 v automatu...řídil jsem toho hodně, ale tohle byla láska na první svezení... takže se vítám v klubu... :-)
    NIXIMOR
    NIXIMOR --- ---
    NIXIMOR: kecam, pletu si poradi tech mest :) CB - Jindrichuv Hradec je rovina... Trebon je jeste mezi CB a JH...
    NIXIMOR
    NIXIMOR --- ---
    4PTO: Obcas i po rovine :D

Ne, cca pul cesty na trase CB - Trebon je z vetsi casti rovina, za Treboni se to zacina trochu vlnit, do Trebone jsem mel 7.0 :)
    4PTO
    4PTO --- ---
    NIXIMOR: To je z kopce celou cestu? :D
    NIXIMOR
    NIXIMOR --- ---
    Tak dneska trasa Ceske Budejovice - Trebic, to se docela da, ne? :) 2.0R Legacy
    7.2l/100km
    4PTO
    4PTO --- ---
    WILDENBURY_SQ: proč by ji prodával? :)))
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Kurva proč nikdo neprodává pěknou H6 s manuálem a bez dobastlenýho LPG? Na obalu jinak nezáleží...

:(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam