• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa

    "in this car, you are watching where are you going.. through the side window"


    Na nástěnce nyxácký subaru vozový park.

    Manuály - Subaru: http://www.subaruclub.cz/manualy
    rozbalit záhlaví
    LEHUOK
    LEHUOK --- ---
    EXCITE: Vypada to jako pist, super!

    4PTO: Jako letity Subarista, strach uz moc nevnimam :)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    4PTO: Jede z nějvětších teleskopů na světě
    Subaru Telescope - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Subaru_Telescope
    4PTO
    4PTO --- ---
    EXCITE: Co to je?
    4PTO
    4PTO --- ---
    LEHUOK: Zaklepat není to správný slovo pro subaristy :D vyvolává nekomfortni pocit strachu :D
    LEHUOK
    LEHUOK --- ---
    SPM: Jj, ty tesneni hlav jsou dany tim jak ten motor a valce lezi, gravitace casem udela svoje. Jen k tem turbomotorum - nejvic prave ty turbo 2.5ky. Turbo dvoulitry celkem vpohode (zaklepat na drevo).. :)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Taky Subaru a stojí na Mauna Kea:)

    sry za velikost,ale je to fakt velký :)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    LEHUOK: A v Lolvu bych zas já nebral benzín, D5 nafta mi přišla skvělá. A v Subaru zas nebrat naftu. Záleží, mě přijdou zajimavy všechny koncepty, díky kterejm auto jezdí. Sou lepší a horší provedení...
    SPM
    SPM --- ---
    Nafta je palivo satanovo :-)
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    LEHUOK: ja nerikam ze je vymysleli ale nazi koncern s nima udelal diru a proto se v evrope nikdo nedivi ze lejeme do auta naftu :) ... jo benzin i nafta maji pros cons ...
    LEHUOK
    LEHUOK --- ---
    MUTOID: Hehe, jen tak pro zajimavost, prvni zacali nafty uspesne do osobaku davat Francouzi, Peugeoty, Citrony apod... a myslim ze i dnes jsou jejich naftaky na skvely urovni co se tyce vykonu, emisi apod..
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    ROZCUCHANA: P0420 je hrozný hovno smradlavý...
    4PTO
    4PTO --- ---
    ROZCUCHANA: Neboj, to se znova rozsvítí 2 dny před STK :D
    ROZCUCHANA
    ROZCUCHANA --- ---
    SPM: Tak hlásím, že šlo o tu klasickou P0420. Pán mi hezky vysvětlil co a jak a poradil rovnou, co si koupit, aby na příští STK nepičovali kvůli emisím. To bylo nervů!
    CROSS
    CROSS --- ---
    LEHUOK: no já s tebou pochopitelně souhlasím, reagoval jsem vysloveně na to, že kolega neslyšel jediný pozitivní ohlas. :-]
    Každopádně poslední 4 roky jsem opět příznivec benzínu a změnu vidím akorát směrem k hybridu a elektrice, k naftě už nikoli.
    SPM
    SPM --- ---
    CROSS: já znám i člověka, co na tom problémovym dieselu měl 220. Pak ho prodal a novýmu majiteli po chvíli kleknul. Takže fakt bych se tomu vyhnul, navíc jestli je řeč o nějakých posledních modelech, tak ta 2.5ka o moc víc nežere...

    LEHUOK: bych řekl, že těsnění pod hlavama je bolest asi všech boxerů... subjektivně mi přijde, že nejvíc na to trpí šestiválce, s těsným závěsem turbo motory, ale i u těch atmosfér to slyším celkem hodně často...

    PRZZI: někde se to nedávno probíralo, myslim že resumé bylo takový, že auto jase prodává v podstatě všechno USA modely a většina z toho je opravená po bouračce. Nemusí to být úplně nutné zlo, chce to vidět co konkrétně tomu autu bylo (tuším že to ani netajili a dala se k tomu ta dokumentace dohledat), takže po nějakých škrábancích asi ok. Nicméně zrovna v případě 2.5ky, kterých je v Evropě habaděj, je podle mě dost blbost brát americký model, na kterém semtam je něco jinak, než na evropských a ND budeš dlouze shánět z ameriky... Smysl to má třeba u 3.6, kterou už evropskou neseženeš
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    diesel je nemcka vec a osobne bych si diesel nekoupil od nikoho krom nazi skupiny
    PRZZI
    PRZZI --- ---
    LEHUOK: je to tak jak pises. ja davam dalsi pozitivní referenci na diesel. neměl jsem s nim za tech 5 let zadny problém. ted se ale začínám klonit k tomu benzinu.
    LEHUOK
    LEHUOK --- ---
    CROSS: Jj, s ohlasy je to dost osemetne, dost lidi nadavalo na 2.5 benziny ze praskaj tesneni hlav, ale mati 2.5ka uz ma najeto 330k bezproblemu. Clovek by az skoro potreboval videt nejake oficialni statistiky.

    Tak ci tak, je to otazka pravdepodobnosti, to ze ty jsi mel stesti neznamena ze jiny jej budou mit taky, ale i naopak muzou. Tech negativnich ohlasu je dost na to, aby clovek intuitivne usoudil ze si tak trochu koleduje o pruser :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    LIGI: mě si můžeš jako pozitivní ohlas započítat, najezdil jsem s dieselovým Foresterem 140 tisíc (MY2010). Nicméně dneska bych taky volil benzín, i u toho Outbacku.
    LIGI
    LIGI --- ---
    PRZZI: od dieselu te budu vyrazne odrazovat. od te doby co jezdi jsem na to neslysel jediny pozitivny ohlas. a co sem videl, tak ceny ojetin jsou vyrazne nizsi nez benal. bud to ma meneny motor nebo kupujes neco, co muze kdykoliv kleknout. doporucuju benzinovou atmosferu.

    na spotrebu kasli, vrati se ti to na servisu.
    LIGI
    LIGI --- ---
    LEHUOK: supr, diky za popis, to je zajimavy.

    jo, je to podle meho typicky misfire, dela to i na benal, ale vyrazne mene. je to ICOM-JTG a ma to spolecne vstriky, coz by to vysvetlovalo. svicky jsou menene pred necelym rokem a delalo to i po te vymene. Uz 2 roky mi tam celkem porad sviti P0420, jen obcas, kdyz je opravdu zima a jezdim na benal s lehkou nohou, tak to na chvilku zhasne, ale dost rychle se to zase objevi.

    mam domluvenyho typka, co ma pristup k velke diagnostice a slibil mi, ze na to kouknem, abych vedel jak jsou na tom katalyzatory, lambdy a motor.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam