• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa
    PRZZI
    PRZZI --- ---
    Zdravím pánové, nastal čas upgradovat a po dlouhém zvažování asi zase zůstanu do Outbacku.

    Chci se zeptat na pár věcí.

    Má někdo z Vás zkušenosti s AUTO-JASE v Nové Pace?
    Kontaktujte nás
    http://www.offroad-auto-jase.cz/kontakty/

    Dále má někdo z Vás Outback 2,5i MY 2015 - reálná spotřeba? 9-10L/100km?

    Stále zvažuji diesel, který mám doteď ale rozdíl v ceně vs. roční nájezd začíná (cca 20 000km) začíná hovořit i pro benzin. Samozřejmě pokud by se v následujících letech šplhaly ceny benzínu, tak se výhodnost snižuje. Ale zase vstupuje do hry servis...

    Tak prosím o názory.

    Díky
    LIGI
    LIGI --- ---
    EXCITE: ty sou vymeneny. spis podeziram katalyzator nebo lambdy, protoze mi tam sviti zminovana 420.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    LIGI: u plynu bych jako první šel na výměnu svíček,vím o čem mluvím :)
    LIGI
    LIGI --- ---
    LEHUOK: a ten solenoid na diagnostice nesvitil? jak na to prisli? taky mi auto cuka, ale je tam plyn, takze to muze bejt ledascims.
    ROZCUCHANA
    ROZCUCHANA --- ---
    SPM: že by se chovalo jinak mi nepřišlo. Až ke konci jízdy mi to při rozjíždění do kopce chcíplo (ale jsem v tomhle ještě neschopná takže to mohlo být mnou). Den před tím si ho půjčil přítel a prý jelo úplně v pohodě. Zatím věřím tomu, že jsem jen idiot a měla jsem si ten olej dávno zkontrolovat a nejezdit s tím vesele každý den. V pondělí doleju a začnu vytvářet nátlak na pána s diagnostikou, snad už bude zdravý a nebudu muset plakat do telefonu :D
    SPM
    SPM --- ---
    ROZCUCHANA: pač jsou to mamlasové, co viděli akorát škodovku :-) to je bohužel dost časté...

    Co se týče kontrolky - chovalo se to auto nějak jinak? Ono je to těžký, tu kontrolku může rozsvítit spousta věcí. Něco jsou úplné kraviny (u subaru typicky P0420), které fakt nic neznamenají a dá se s tím normálně jezdit. A některý jsou zase dost průserový, kdy je lepší to vzít první cestou do servisu (nebo ani to). A to se jinak než tím vyčtením zjistit nedá (teda, ještě to u něčeho šlo vyblikat nebo vypsat na displayi, ale nikdy jsem to moc nezkoušel).

    A olej jak tu padlo - teď koupit alespoň nějakou flašku a dolejt, aby tam něco bylo. Pak vyměnit celý. Tím se zároveň zjistí, kolik ho tam chybí... Jestli se tam vyleje litrová flaška a na měrce pořád nebude nic, tak bych od toho auta utíkal co nejdál :-)
    4PTO
    4PTO --- ---
    ROZCUCHANA: Lil bych tam dal 5w30 a sledoval zda ubývá. A měnil radši driv než později. Ale oleje to je vždycky téma do nekonečna..
    ROZCUCHANA
    ROZCUCHANA --- ---
    4PTO: Tak jsem se konečně dostala k papírům.. v návodu k vozidlu je, že se pro 1.5 l doporučuje 0W-20 ... ale v servisce je od roku 2014 uváďený 5W-30. Můžu doufám zůstat u 5W-30?
    ROZCUCHANA
    ROZCUCHANA --- ---
    BOB_GALLOWS: Přijde mi, že spíš nesmočil chudák... Naštěstí jsem s tím včera odmítla jezdit, jak se to rozsvítilo. Alespoň se naučím hned zezačátku co a jak a dávat si bacha na všechno
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    ROZCUCHANA: pokud kvrdlal tou merkou a koneček nakonec smočil, je tam oleje habakuk, pokud se bavíme o riziku zadření. ideální to samo nejni, řešit...
    ROZCUCHANA
    ROZCUCHANA --- ---
    4PTO: kolega říkal, že tam asi po dně ještě bude. Ale kvrdlal s tím solidně a skoro sucho. Přesně tak to mám v plánu, dolít stejným typem oleje co seženu jako první, zajet na diagnostiku a objednat se hned na pořádnou výměnu:)
    Kamarád mě uklidňoval, že mu ta kontrolka u Forestra svítí občas dokud se mu nezahřeje lambda... Já panikařila, páč všude píšou, jak ta kontrolka může hlásit úplnou prkotinu, anebo klidně nějaký super průser.
    4PTO
    4PTO --- ---
    ROZCUCHANA: Taky záleží čemu říkáš, že tam není olej. Že je ho tam málo, k rysce minimum, nebo že prostě sucho. Osobně bych tam na dojezd koupil cokoliv v dané specifikaci a na novým oleji bych pak nešetřil. (Což neznamená zaplatit cokoliv si reknou. Dobrý je mrknout na heureku kolik daný olej stojí, než vyplacnout v servisu cokoliv si řeknou, občas se toho nebojí :)
    4PTO
    4PTO --- ---
    ROZCUCHANA: zadnej problém.to být nemusí, občas stačí špatnej benzín, teplota venku, citlivější čidlo. Po nastartování druhý den nic svítit nemusí..ten olej je spíš náhoda
    ROZCUCHANA
    ROZCUCHANA --- ---
    4PTO: samolepka tam není, ale už jsem pánovi dnes psala a doma to ještě zkontroluju se serviskou... snad se tím ten problém vyřeší
    4PTO
    4PTO --- ---
    ROZCUCHANA: Zjisti si od minulyho majitele co tam daval/je za olej - co tam máš dolít. Popř tam někde v motorovym.prostoru/rámu.dveří bude samolepka.
    ROZCUCHANA
    ROZCUCHANA --- ---
    4PTO: píšu si! Hodlám to dolít hned po víkendu a zajet na diagnostiku ať si můžu být jistá, že se tam něco nedojebalo než zas začnu jezdit. Objednám se někam na výměnu oleje a pak to budu kontrolovat jak totální paranoik jednou týdně
    4PTO
    4PTO --- ---
    4PTO: *dobře že jste...
    4PTO
    4PTO --- ---
    ROZCUCHANA: V nejhorším případě ale ten olej může žrát ten motor. Ale nechci tě strašit. Každopádně u boxera je olej to nejdůležitějši, proto i jak už se rozsvítí kontrolka oleje(!), bývá už zpravidla pozdě. Dolit olej a kontrolovat pravidelně. Pokud máš auto nově tak tím spíš každých 500km.
    Ta kontrolka motoru s tím nemusí nijak souviset. Do Re že jste přišli na ten olej, doufej, zavcas.
    ROZCUCHANA
    ROZCUCHANA --- ---
    4PTO: Při koupi mi to kluci pořádně prohlídli, jestli neunikají kapaliny atd... ale stav oleje neřešili a vím, že mi chlapík říkal, že by ho to někdy v březnu chtělo vyměnit. Takže uvidím co řekne diagnostika v pondělí. Kdybychom to zkontrolovali hned, tak z toho problém třeba nebyl.
    4PTO
    4PTO --- ---
    ROZCUCHANA: Hmmmm, tak pak bych s tím prepisem počkal..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam