• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    DIRTJUMPER: Ahoj, tak si myslim, ze se to blizi. Respektive to vylada, ze si privezu v tomhle/pristim tydnu nastupce. Nejaky tipy, kde nejlip prodat?
    LEHUOK
    LEHUOK --- ---
    Btw mel jsem generalku motoru (o tom vice pozdeji) a novej termostat byl vadnej takze se musel reklamovat. Prej se to stava
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    SPM: taky bych zacal termostatem..
    SPM
    SPM --- ---
    GEKONZPRAHY: Ok, kdyby ten okruh byl zavzdušněný (ať už způsobený fouklým těsněním nebo blbě odvzdušněné po výměně), tak by topení spíš netopilo. Zkusil bych ten termostat, ten se jeví teď dost pravděpodobně (a bohužel kolikrát jsem viděl že i novej termostat funguje už od začátku na hovno :-) ).

Kapalina, jo, Subaru má nějakej ten vlastní super coolant, ale jinak se do toho běžně leje G11/G48, to tam podle barvy máš. Nemá se tam lít ta růžová G12. Nicméně problém záměny kapalin není v tom, že by to nechladilo, ale spíš že se to dlouhodobě nemusí snést s těmi materiály kudy to prochází a může to pak něco rozleptat nebo zkorodovat. Ani to že by tam toho nemrznoucího koncentrátu bylo moc si nemyslím, že by způsobilo takovýhle výkyv teplot.

Ty aditiva nevim nevim, mně to vždycky přišlo jako poslední záchrana pro auta, který by jinak vzápětí šly do šrotu :-)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    SPM: Dělalo to už před výměnou. Nedalo mi to a šel jsem teď tu hladinu v expanzce změřit ještě jednou za uplnýho studena, a je přesně v půlce rysky. Topení topí, klima chladí.

Neni možný že je ta kapalina prostě namíchaná v blbym poměru nebo dokonce špatná? Google mi vyflusl že tam patří nějaká speciální P-OAT s obsahem fosfátů, modrý barvy. Za živý prase jí u nás nikde nemůžu najít, akorát origo Subaru.

Asi nic nezkurvim když do chladiče naleju nějaký čistící aditivum, celej okruh jednou dvakrát propláchnu a pak tam naleju tohle, že?

https://www.alza.cz/ravenol-hjc-hybrid-japanese-coolant-concentrate-1-50-l-d6311040.htm?kampan=adwsp_sport_pmax_all_alzaplus-users-2_c_9197938__AUPR275622
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    SPM: Dělalo to už před výměnou chladičů. Já si právě matně pamatuju že řikal že to tam lil tak nějak vod voka na poslední chvíli než jsem si pro auto přijel, takže zvýšenou hladinu bych fakt spíš asi připsal šlendriánu :D
    SPM
    SPM --- ---
    DIRTJUMPER: nevim jak v AWD, ale u Freye normálně originální náhradní díly prodívaj a bez řečí. Otázka jenom je jak moc tohle zrovna bude skladem... Jinak automotive to být nemusí, ale kromě stejnýho rozměru a stoupání by to mělo mít i stejnou pevnost.
    SPM
    SPM --- ---
    GEKONZPRAHY: těsnění pod hlavou a/nebo víčko se právě většinou projevuje tak, že když to víčko sundáš, tak pod ním ta kapalina chybí (kapalina se přeleje do té přepadovky vedle, takže tam paradoxně přibývá - jestli jsi tam byl 1cm přes tak to teda je divný... nicméně to co tam přibývá právě jinak chybí v tom chladiči). Takže na to by to skoro nevypadalo... pak klasika jsou zajebaný chladiče (stačí i ten od klimy, který je před motorovym a už přes to neproudí vzduch), ale ty taky píšeš že máš nový (snad na nich nenechal nějakou fólii :-D před výměnou chladičů to dělalo taky?). No a termostat je taky možnost... Když zapneš topení v kabině, tak to topí?
    DIRTJUMPER
    DIRTJUMPER --- ---
    Ahoj, kde sezenu sroub co drzi drzak brzdobyho trmenu? Staci jit nekam do specialky na spojovaci material, anebo to musi bejt sroub z automotive? Muzu zkusit zajet do AWD a zkusit je ukecat, ale ze by se mi chtelo...
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    GEKONZPRAHY: Nebo asi bych teda mohl začít tim nejlevnějšim, a to je výměna toho tlakovýho víčka, co?
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Zkusil jsem za studena nastartovat bez víčka, žádný bubliny, ani v chladiči, ani v expanzce. V expanzce teda bylo zhruba centimetr přes rysku, tak jsem to odsál, ale to asi takovej vliv mít nemůže.Ještě mě napadá termostat nebo těsnění pod hlavou, ale je to víceméně trvalej stav kterej se nijak nezhoršuje. Všímat jsem si toho začal někdy v dubnu kdy začly bejt prvně vysoký teploty.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    SPM
    SPM --- ---
    GEKONZPRAHY: Kdyz sundas (za studena!) to tlakovy vicko co je primo na chladici, je to plny vody nebo tam neco chybi?
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Ahoj, Outback BR, rok 2010, 3.6R.

Nový chladiče chladí kapaliny a klimatizace, ventil odvětrání klikový skříně, přetěsněný ventikový víka.

Přesto dle OBD teplota chladiva u klidný jízdy mezi 90- 100 stupnů, táhlý kopce rychlostí do 70 kmh (třeba Blanka) klidně 103. Dálnice nad 130 kmh 105, 150 znamená 110 stupnů. Sahara jede jak vzteklá.

Na co bych se měl zaměřit? Díky. Chladivo se nikde neztrácí.

Našel jsem tuhle píčovinu. Má cenu to zkoušet?

https://www.google.com/aclk?sa=L&ai=DChsSEwir06Cj6ZSWAxWxC6IDHdIuOtUYACICCAEQFBoCbGU&co=1&ase=2&sph&cce=2&category=acrcp_v1_32&sig=AOD64_0beNmE7NwoOn6qQnKtsW1cZ4z_eQ&ctype=70&q&nis=8&ved=2ahUKEwjn6Jqj6ZSWAxXLHBAIHU5dMEgQwg8oAHoECAoQQA&ch=1&adurl

Jako moje podezření je že mechanik tam prostě nalil až moc zimní směsi, ale nerad bych takovou banalitou uvařil tenhle jinak skvělej motor...

Jo a tip na nějaký funkční mlhovky co budpu sloužit jako DRL, ať nepálim celej den xenony?

SMELLYDICKHEAD
    SMELLYDICKHEAD --- ---
    Sháním ironmana na SFko, hrozně ležim když jsem naloženej…. A na pracovní káru se mi nechce dávat novej za 25…. Pokud někdo máte, či víte….. díky

MBL409
    MBL409 --- ---
    FATBEAR: jeden soused má, koukne, ale vlastně ani prej neví, jestli kamera funguje :-)
    jsme vesnice v Praze, víc domácích zvířat než lidí...

FATBEAR
    FATBEAR --- ---
    MBL409: uff to nasere.. a kamery tam nikde nejsou ? ani sousedi na vratech nebo baraku ? na hovno todle ..
    DUKED
    DUKED --- ---
    MBL409: Soucítím, sice ne Subaru, ale taky mě to neminulo, městská (teda spíš vesnická) kamera samozrějmě nic neviděla , lísteček samozřejmě žádný

MBL409
    MBL409 --- ---
    Tak auto ani ne měsíc starý a o víkendu když jsem byl na vandru, mě nějakej idiot před naším domem nabral. A to bydlíme v nejmenší městské části Prahy, kterou většina pražáků ani nezná, silnice dál nevede a máme asi deset sousedů. (A nikdo z nich nemá světle modrý lak) Lísteček za stěračem s omluvou a kontaktem samozřejmě není, holt Česko..

SPM
    SPM --- ---
    MATEJICEKKK: no, upřímně sám nevím... mně se to nikdy nestalo (nebo jsem dost hluchý na to, že to neslyším), ačkoliv jsem si jinak na tom starém s brzdama užil taky dost. Co pozoruju na fóru, tak mi tak trochu přijde, že to to auto buď nedělá nebo se toho nedá zbavit (nebo ti co to neslyší jsou taky nahluchlejší :-D ). Technicky, čepy se tam dají dát nové a stojí relativně pár korun, takže nabízí se to vyměnit a namazat... ale dostkrát jsem četl, že to fungovalo jenom celkem na chvíli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam