• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PALMEXSubaru forever a nikdy jinak, rady tipy, fotky, videa

"in this car, you are watching where are you going.. through the side window"

Na nástěnce nyxácký subaru vozový park.

Manuály - Subaru: http://www.subaruclub.cz/manualy
    rozbalit záhlaví
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    SPM: Tak to už je úplnej úlet do elektra.. kdo to chce??
    SPM
    SPM --- ---
    D_B_M: i na klubovym fóru je pár takových, co tvrdí, jak to "vití" motoru ho ničí a podobně. Holt, nevysvětlíš :-) Faktem teda je, že i v tom mém Outbacku, který tu emulaci řazení má, to pocitově fakt vypadá, že když držíš pedál v podlaze, tak to akceleruje hůře, než když se povolí a nechá ho to řadit. Holt prostě ten mozek je těmi léty naučený na to, jak se mění ten zvuk motoru a když to něco nedělá, tak to vnímá jinak... Hyundai takovou ptákovinu (zvuk spalováku s emulací řazení) dává i do elektrickýho ioniqu, který nemá převodovku vůbec :-)
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    SPM: Proboha proč?
    SPM
    SPM --- ---
    D_B_M: Ono to pojede i s CVTčkem, akorát že lidi vnímaj rychlost spíš z těch externích vjemů než ze samotné rychlostí. A s tou obsesí cpát motory z náklaďáků do osobáků je pak většina zvyklá na to, že to za jízdy musí kvůli turbolagu pořádně škubat a to je indikátor toho jak to božsky jede. CVTčko nicméně řadí úplně plynule, reaguje hned a navíc umí držet konstantní otáčky při měnícím se převodovém poměru, takže to i zvukově zní stejně. Pocitově to pak vypadá, že to vůbec nejede...

A kvůli tomuhle ty novější verze CVT už i zkriplili, že když držíš plyn tak někde mezi (ani ne na doraz u podlahy a ani ho nešimráš jenom tak lehce), tak to začne emulovat převodovku s rychlostma - začne to jako řadit a škubat při tom. Technicky je to úplná píčovina, ale lidi to tak chtěli :-)
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    4PTO: manual docela jede, na pomery subaru :)
    4PTO
    4PTO --- ---
    MATEJICEKKK: hlavně se tim nejdřív projeď, měl jsem ho (taky AT) a je to esence nudy, pro dědky dobrý..prodal jsem to bez lítosti.. kdybych tím musel znova jezdit, zkusím spíš manual, snad bude mít lepší reakce..
    SPM
    SPM --- ---
    MATEJICEKKK: U XTcka bude asi nejhorsi problem jak se k tomu predchozi majitel choval. Bohuzel cim vyssi vykon, tim vic to pritahuje lidi, kteří s tim nezachazeji zrovna hezky :-)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    MBL409: Supr. Diky moc
    MBL409
    MBL409 --- ---
    MATEJICEKKK: první co udělej, vyžádej si servisku. Jestli olej měnili po 10K tak bude motor na dalších 220 v pohodě. Jestli po 15K asi záleží kdo a jak s tím jezdil, delší intervaly = ruce pryč..
    Našeho Forestera 2007 jsme prodávali 2019 s 260K a byl bez chybičky a do teď spokojeně jezdí.
    U tohohle nájezdu bych se zajímal, jestli už se měnily nivelační tlumiče, často končej mezi 150-200K km.
    (Oprava výměnou cca 35-40tis, přestavba na standard za půlku - pružiny + tlumiče)
    Kolem 200 jsme taky měnili poslední část výfuku..
    Jel jsem si pro něj do Hamburku, po prvním majiteli, paní si ještě vyndavala dětský sedačky :-)
    1.majitel z Německa a serviska = že k tomu budou i všechny faktury co se na autě dělalo. Jestli ne, je něco špatně..
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Ciste jen tak pro predstavu, je takovyhle forester xt s timto najezdem totalni casovana bomba?
    Subaru Forester 2.0i 4x4 AUT 1MAJITEL SERVISKA | Největší inzerce autobazarů - TipCars
    https://www.tipcars.com/subaru-forester/suv/benzin/subaru-forester-2-0i-4x4-aut-1majitel-serviska-53760399.html
    Diky
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Teda s tou diskuzi o oleji me netesite. Tenhle tyden jsem se vratil z Almu z vymeny oleje a mam chut zkusit udelat kapkovou zkousku :) Ikdyz teda jsou tam fakt mily.

FATBEAR: jj doprodava se ten model co se prestal vyrabet 2025. V Americe je benzinovej nastupce, u nas e-Outback coz se v Americe prodava jako Trailseeker.
    MBL409
    MBL409 --- ---
    FATBEAR: USA Outback ne přes zastoupení,
    ale jen externí dovozci.
    Japonskej už jen cca 30-40 kusů v ČR,
    víc jich nebude, ani ze severu..
    Nové vozy - Auto Outlet : Auto Outlet
    https://www.autooutlet.cz/nove-vozy/?ao_brand[]=subaru&ao_model[]=outback&gad_source=1&gad_campaignid=19675627338&gbraid=0AAAAADyhz6T554X4vfEH_1ARFcVITCGhK
    FATBEAR
    FATBEAR --- ---
    pokud vim tak outback se doprodava posledni kusy ne ameriky. A jsou jeste v prodeji . e- outback se jeste u nas neprodavá . jinak jo je to toyota , ale podvozek je porad subaru ..ale zatim jsem na nej u nas nevidel recenze
    SPM
    SPM --- ---
    CROSS: Tak aktualni fakta jsou takovy ze posledni outback se tu oficialne neprodava (taha to sem nekdo z ameriky, ale ma to porad stejny problemy jako vsechny ostatni subaru dotazeny z ameriky) a to co se prodava jako e-outback je rebrandovana toyota.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Na Freye si můžete stěžovat švýcarskýmu majiteli. Netušim, jakou by to mělo odezvu, ale přímo ve Švýcarsku má firma reputaci solidní. Nicméně souhlasim, že je to asi o jednotlivcích, co lezou přímo pod to auto, abych tak řekl. Když jsem ještě provozoval Forestera v Česku, jezdil jsem k Freyovi do Stodůlek (kde jsem to ostatně i koupil) a nepamatuju se na vysloveně nějaký problémy nebo náznaky podobnýho chování, ale taky je to už 17 let :-] Tehdy jsem ještě jezdil k nějakýmu týpkovi do Rudný, co si říkal Japan Cars, ale kde tomu je konec.

Pokud se o to někdo zajímáte, jaký jsou poslední spekulace či snad fakta o budoucnosti Outbacku v Evropě? Až mě jednou opustí Outlander, zase bych se k Subaru vrátil (i když zatim to vypadá, že Outlander mě přežije).
    MBL409
    MBL409 --- ---
    FATBEAR: vono když je ten servis přímo importér, tak se sám sebe asi nezruší :-)
    a šéf nemůže stát každýmu za zády celý den a jsou rádi, že vůbec nějaký lidi maj...
    To je boj s větrným mlýnem, který je lepší obejít obloukem a jít jinam.
    Já svůj boj s vedením naší obce, aby začátek obce označila dopravní značkou IZ 4a - začátek obce,
    svádím už rok a půl - neúspěšně :-) Do další bitvy se nepouštím..
    Ale fandím lidem, který na to maj čas, peníze a trpělivost,
    jako třeba Jirka Klestil alias Leon - jedna z nejvýraznějších postav Brněnskýho undergroundu 90" let, se svým neoprávněně odtaženým autem v Brně..
    Ví někdo, kde je tomu klukovi konec? V tomhle auditku asi jen řečnická otázka :-)
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    D_B_M: "hasim"
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    FATBEAR: Na to nemám morál, ani čas..
    Na svých autech si dělám vše sám a občas hadím nějaký prusery po "autorizaku"

Anekdotické zkušenosti ze života..
    FATBEAR
    FATBEAR --- ---
    D_B_M: tak pokud je evidentni ze to jedou porad, tak jak pisu sehnat dukazy a rozmaznout to .. Takovej servis by pak mel okamzite skoncit - autorizak.
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    FATBEAR: To je už dost dávno a zahraný, ale evidentně to jedou pořád..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam