• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    YAPLIK: myslel jsem to v ramci jednoho SSID
    popripade je mozne pres jeden rb450 vysilat vice SSID?

nemam moznost tuto platformu vyzkouset/otestovat a ani ted nemam moc cas studovat technologii abych zjistil, ze to, co potrebuji, nepujde

a co poterbuji? maji v soucasne dobe dve lokality spojene pomoci microtiku pres wifi bridge - a do budoucna bude potreba dalsi VLAN - a z duvodu krize je tlak na nakup ..
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    VLASTIS: na wifi rozhrani si navesis vlany, ktery nasledne pripojis jako porty do bridgu
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    pls dotaz na platformu microtik/routeros
    podporuje multiple vlan bridging?
    tj. pod jednim ssid prenaset vice virtualnich lan?
    A pokud ano, tak pod cim to hledat?
    diky
    BOHOUR
    BOHOUR --- ---
    na AP na ktere jsem se pripojoval mam wpa2 a v mikrotiku jsem security nastavil ,,otazka ,,kdyz bych blbe nastavil security chovalo by se to tak, ze by se po kliknuti na connect nic nedelo ? zkusim jeste odebrat zabezpeceni
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    BOHOUR: wep/wpa ?
    BOHOUR
    BOHOUR --- ---
    ahojky ,,mam lami dotazek ,,koupil jsme mikrotika rb 411 zkousel dle tohoto navodu nastavit klienta a kdyz sem si dal vyhledat svou domaci sit a dal connect, tak se proste nic nedelo. pouzil jsem winbox

tak me tak napadlo na asusu pouzivam firmware openWRT a mel by jit o do tohodle jestli s tim ma nekdo zkusenosti atd. diky

http://wiki.pvfree.net/index.php/Mikrotik_RB411_-_Nastaveni_v_modu_klient_-_NAT

popripade me nakopnout co delam blbe
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    2BFREE: na obrazcich neni nikde rsma konektor
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    2BFREE: lol to je prekvapeni , to bych opravdu necekal . vzdyt na kazdym obrazku a v kazdym popisu pisou ze to nema minipci
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    YAPLIK: ted jestli si nezapomel k tomu koupit i napajeci zdroj :)
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    2BFREE: stahni si winbox a vedle connect to zmackni tlacitko s treba teckama
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    hlavne do te desky nedavej R52... jedine CM9.... konkretne R52 v tehle desce vubec nefunguji - PC se nahodne restartuje... Mam tuto desku (PDSMA+) s 6xCM9 a naprosta spokojenost....
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    jojo cm9 jsou fakt dobry a tos jeste nevidel jak pekne blikaj :)
    JANDIS_01
    JANDIS_01 --- ---
    NIX23: R52 - je podle mě horší než CM9 s kterýma já naopak zkušenosti dobrý mám..
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    jo ta deska vypada pekne.. na tom spoji mame prave cm9tky
    NIX23
    NIX23 --- ---
    takze rikate supermicro desky, a jaky karty? pokukuju po tech od ubiquity, s CM9 mam blby zkusenosti a pak jeste zbyva R52
    NIX23
    NIX23 --- ---
    he :) tak mel jsem v planu koupit najky kastroly od jirouse ale kdyz rikate DCOM... asi do toho pujdu, prave jsme v praci nasadily 10GHz alcomy, tak budu moct potestovat...
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    NIX23: tak co nasadis nebo ne? pochlub se , kdyz to tady tak zije
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    NIX23: anteny to sou dcom 27,nebo 29 dbi plny paraboly , maj 60 cm :) .. jo ale jeste je dobry na delsim spoji pridat jeste jeden nahradni spoj (jakejkoliv) pac kdyz se ten nstreme dual rozpoji tak se musi znovu nahodit z obou stran spoje a treba kdyz to ladis tak je celkem voser porad jezdit na druhou stranu spoje :) jen oproti 10ghz to jaksi nefunguje out-of-da-box jeto proste hodne zkouseni , hrani a ladeni. tady ukazka pingu:
    500 packets transmitted, 500 received, 0% packet loss, time 499858ms
    rtt min/avg/max/mdev = 0.486/1.711/3.804/0.720 ms
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam