• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    NETWORK: 150Mb asi bezi po jednom kabelu, takze nejspis dat do cesty jeden switch, co umi trunk...

LEXXA: jak moc je ta rychlost garantovana?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    NETWORK: 450 vypadla z vyberu, protoze nema miniPCI.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    Na ten RB600 vicemene zapomen... Pokud na tom teda nedelas jen ciste NAT, tak ti nebude stihat CPUcko. Ver mi, mluvim z vlastnich zkusenosti.....
    Doporucuji tohle:
    http://routerboard.com/pricelist.php?showProduct=52
    je to vykonejsi nez powerPC ktery je v RB600 a nestoji to moc......

Jinak nevim o zadnem (realnem) zpusobu jak hodit 2 porty do trunku - vzdy musi byt na druhe strane neco co ty packety slozi.....

jedinne co me teda napada, ze by slo ten konekt rozdelit na 100 a 50mbit a pak jednotlive sluzby posilat na jednotlive porty toho RBcka...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    prosimvas. mam RB433AH a ISP mi do domu privedl 150mbps linku. je nejaka sance ze bych nastavil dva porty do trunku abych to vyuzil nebo po 3tydnech budu kupivat RB6xx
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    PACHOLEQ: mam. sice jen od vcerejska ale i to se pocita :) mam RB433AH, R52N a ROS 4.0b4.
    link mi to sice udela na 150mbps ale nejak se na rychlosti nepodepsalo. (tim myslim CIFS server (eth) a CIFS klient (wlan))
    nasel jsem nejake navody jak toto odladit ale zatim jsem nemel moc cas si s tim hrat.
    jo, a mam to nasazene doma. kdyby se nekdo divil jak muzu posted CISF do internetu :)
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    NIX23: super , dik moc, uz je objednavam
    NIX23
    NIX23 --- ---
    respektive dva kanaly...
    NIX23
    NIX23 --- ---
    skoro sedum kilaku signal je zhuba -65 pri 25dBm a rychlosti 48mbit. chodi to tak kolem 20-25mbit FD zadny turbo normalne 20MHz kanal
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    NIX23: no my cekame az se bude dat routeros4 pouzivat, tzn tak pul roku po vydani jako stable :)
    takze ses s tou antenou spokojenej? kolik z toho spoje vytahnes(symetricky FD nebo to lita)? na jakou vzdalenost? je to opaleny v turbu ?
    ted sme zrovna ziskali jeden komin, pridelali konstrukci a zjistili ze po zacloumani lita cela strecha a prave jsme tam meli naplanovany 2x60cm parabolky tak todle by mohla bejt zachrana, jen je pruser vzdalenost cca 6 km ...
    NIX23
    NIX23 --- ---
    http://cz.jirous.com/anteny-5ghz/jrc-24-duplex - chodi docela pekne i kdyz dva pary DCOM parabol to nejsou... :)
    N-ko jsme zkouseli ale jen na 433AH proti sobe a nic moc, chce to PC a stejne je vysledek nejisty
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    uz nekdo mate routeros4 a nkovy karty ?
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    MAJA: Vetsina nastaveni je zrejma z http://www.i4wifi.cz/?inc=inc/_doc/Promo/mikrotik/Ukazka-Mikrotiku.html, ale neni to primo to nastaveni co potrebujes je to pro funkci routeru s ap pripojene k UPC.
    Ale rozdil je snad jen v nastaveni wifi do modu klient. Dhcp klienta a nat nastavis stejne jako v navodu jen na ten wifi interface...

Je tam priapdne i nastaveni DHCP serveru pro vnitrek...
    MAJA
    MAJA --- ---
    Mám RouterBoard 411 s wifi minipci síťovkou a MikrotikOS.

Poraďte mi prosím někdo, jak to přes Winbox nastavit, aby z toho byl obyčejný tupý wifi klient s NAT (na wlan DHCP) ... nebo odkaz na nějaký tutorial.
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    monitorujete nekdo ccq , popr tx/rx rate ? pouzivam cacti a the dude
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    PACHOLEQ: mno tak v tom pripade mas ale chybny soubor primo na tom stroji... pac winbox si je odtamtud stahuje.....
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    NETWORK: uz sem na to prisel , mazani nepomaha, slo o verzi 2.9.27 , pripojil jsem se na jiny stroj s tou samou verzi odkud si knihovnu wlan2 stahlo v pohode a pak uz jsem mohl na ten predchozi stroj.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    PACHOLEQ: mno pokud mas visty, tak zkus tady: C:\Users\net.work\AppData\Roaming\Mikrotik\Winbox smazat bud vsechny slozky a nebo pod urcitou verzi ve ktere ti nefunguje prihlaseni, obsah te dane slozky. Ve win XP vicemene stejne, jen musis dohledat ty app data ktere jsou jinde nez ve vistach...
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    pls nemate nekdo poresenou tuto chybu ve winboxu: could not get wlan2.dll: missing file .. obvykle to psalo u ruznych verzi na linuxu a ted mi to hazi na widlich a zrovna u jednoho dulezityho routru .. grrr
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    Nabizim na prodej 2x WRAP 1E-1 [ AHARAZ @ BAZAR POČÍTAČOVÝCH KOMPONENTŮ - PRODEJ,KOUPĚ,VÝMĚNA ]
    Nemam na ne cas a je mi lito kdyz smutne lezi v polici...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam