• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    uz nekdo mate routeros4 a nkovy karty ?
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    MAJA: Vetsina nastaveni je zrejma z http://www.i4wifi.cz/?inc=inc/_doc/Promo/mikrotik/Ukazka-Mikrotiku.html, ale neni to primo to nastaveni co potrebujes je to pro funkci routeru s ap pripojene k UPC.
    Ale rozdil je snad jen v nastaveni wifi do modu klient. Dhcp klienta a nat nastavis stejne jako v navodu jen na ten wifi interface...

Je tam priapdne i nastaveni DHCP serveru pro vnitrek...
    MAJA
    MAJA --- ---
    Mám RouterBoard 411 s wifi minipci síťovkou a MikrotikOS.

Poraďte mi prosím někdo, jak to přes Winbox nastavit, aby z toho byl obyčejný tupý wifi klient s NAT (na wlan DHCP) ... nebo odkaz na nějaký tutorial.
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    monitorujete nekdo ccq , popr tx/rx rate ? pouzivam cacti a the dude
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    PACHOLEQ: mno tak v tom pripade mas ale chybny soubor primo na tom stroji... pac winbox si je odtamtud stahuje.....
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    NETWORK: uz sem na to prisel , mazani nepomaha, slo o verzi 2.9.27 , pripojil jsem se na jiny stroj s tou samou verzi odkud si knihovnu wlan2 stahlo v pohode a pak uz jsem mohl na ten predchozi stroj.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    PACHOLEQ: mno pokud mas visty, tak zkus tady: C:\Users\net.work\AppData\Roaming\Mikrotik\Winbox smazat bud vsechny slozky a nebo pod urcitou verzi ve ktere ti nefunguje prihlaseni, obsah te dane slozky. Ve win XP vicemene stejne, jen musis dohledat ty app data ktere jsou jinde nez ve vistach...
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    pls nemate nekdo poresenou tuto chybu ve winboxu: could not get wlan2.dll: missing file .. obvykle to psalo u ruznych verzi na linuxu a ted mi to hazi na widlich a zrovna u jednoho dulezityho routru .. grrr
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    Nabizim na prodej 2x WRAP 1E-1 [ AHARAZ @ BAZAR POČÍTAČOVÝCH KOMPONENTŮ - PRODEJ,KOUPĚ,VÝMĚNA ]
    Nemam na ne cas a je mi lito kdyz smutne lezi v polici...
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    To mi nemusis povidat ;) ja s MT delam uz 5tym rokem - ale problem je v tom ze ja desku vybiral prave podle chipsetu sitovky a tenhle (Realtek RTL 8111) byl uveden jako stable na jejich wiki.......... Samo ze ted uz to zmenili s tim ze to stable neni.................
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    NETWORK: hele to je u mk celkem standart, proste je to closed a musis hw dost vybirat a treba na takovou vymozenost jako integrovany senzory teploty zapomen, ta koupe sitovky je to nejjednodussi co muzes udelat... jako ted uz je to s verzi 3 celkem lepsi,ale par mesicu zpet vydavali alfa/beta verze oznaceny za stable :)
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    uz jsem samozrejme posilal, vedli sme asi 14-ti denni diskuzi a vysledek byl ten ze mi sdelili ze se chyba opravi az s prichodem noveho kernelu a na otazku kdy to bude mi odpovedel ze nevi...... takze nic... tak sem dnes objednal Supermicro 2port PCIe sitovku a kaslu na ne....
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    NETWORK: posli suppout do na support
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    TLOUDEV: nerekl si verzi :( , nemuzes proste pouzit konzolovy scp, zejmena parametr -e by ti mohl pomoct
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    Zdravim, mám problém s deskou Supermicro X7SLM-L http://supermicro.com/products/motherboard/Core2Duo/945/X7SLM-L.cfm?typ=C2
    Jako OS je použit systém MikroTik (zkoušel jsem snad skoro všechny verze 3).
    O co se jedná:
    Integrované ethernetu fungují, ale občas ether1 (vždy jen eth1) přestane přijímat packety... Když ho disablu, pak enabluju tak zase funguje dále. Děje se to nepravidelně. Nevíte kde by mohl být problém? Nesetkal se s tím někdo?

Děkuji moc za odpovědi.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    YAPLIK: jo to vypada pouzitelne.. skoda ze to neni na 2.9.27 :-(
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    TLOUDEV: /tool fetch
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    zdravim, nevite nekdo jak naechovat na Mikrotiku retezec do souboru? jde mi o to, ze potrebuju rozdistribuovat DSA klice na vetsi nez male mnozstvi mikrotiku, ale perlovska Net:SCP knihovna si rika o heslo, tedy automatizace tohoto kroku trochu kulha. tedy bych tam chtel pres ssh naechovat (:put) dsa klice primo do fajlu a nasledne opet pres ssh je naimportovat. ale :put do souboru mikrotik jaksi neresi :-( nejaka rada??
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    YAPLIK: skvele - diky
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    VLASTIS: muzes mit az 8 essidu (virtual ap) na jedne wifi, konkretne rb450 nema minipci sloty pro wifi

neni problem z wlan udelat trunk a tahat pres nej libovolne mnozstvi vlanu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam