• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    THERIDANE: pak sem lopni do ceho si to nabastlil
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    Tak jsem si vybral :) Wiligear WBD-111 s 55 g a 2 W příkonu je lepší než moje teoretický best-case scenario. Díky NETWORK za nápad.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    NETWORK: Protože to potřebuju dostat do vzduchu :)) mám tu XR5 moduly do miniPCI, tak je chci využít. Možná nakonec vezmu ten RouterStation a kuchnu ho... ethernet, dva minipci sloty... to by mohlo tak 50 g ubrat...

U RB411 jsem se výrobce zeptal, kolik to váží a kolik proudu je schopnej dodat přes miniPCI, protože ty XR5 moduly si vezmou až 1.8 A (miniPCI specifikace má 500 mA max.).
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    PACHOLEQ: jop, reseta znam ;););

THERIDANE: Proc ti tak zalezi na hmotnosti??? zkousel sem najit wiligear, ale ten uz se asi s 1xminiPCI slotem nedela, bylo to fakt miniaturni... jinak RB411 a nebo wispstation je dost maly, ale ten ma integrovane radio na PCB....
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    Zdravim, mohli byste mi doporučit SBC s miniPCI slotem, který by bylo co možná nejmenší a nejlehčí? Zatím mi nejlíp vychází Ubiquiti RouterStation, rozměrově je v pohodě (těsně nad 10 cm), ale hmotnost má moc vysokou (200 g). Nevíte o něčem pod 100 g?
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    NETWORK: hack, ale moc tam uz nepisu, posledni dobou to nestiham ani cist. docela se tam ale ucastni kolega reset :)
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    PACHOLEQ: ;););) a jaky tam mas nick? :-D
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    NETWORK: :DDD mam tam jen jinej nick
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    PACHOLEQ: hm, ja si na to udelal prodluzku s vyvedenym napajenim do jacku (canon9 M a F, kusu ethernetu a 5.5mm jack), prakticky pouzivam jen poe, takze jack je volnej; btw. routeros umi obsluhovat seriak pres tcp
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    PACHOLEQ: tady nekdo ocividne cte ispforum ze :-D
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    YAPLIK: da se tam dat ten seriovej od papoucha ale musis vyvyst napeti z vetraku na rs232
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    LEXXA: rb433 ma jen ovladani vetraku (detekce selhani primarniho a prepnuti na sekundarni), rb433ah ma navic jen merak napajeni, ani jeden nema teplomer
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    CHOROBA: tak uz nic, ta pica ceka na prvni paket ze site, pak zacne navazovat ipsec
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    mam RB433AH a chci se zeptat ma ta deska teplotni cidlo nebo jen ovladace vetraku?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    hel emam mikrotika router os4 a nejsem schopnej nahodit ipsec...musi se nekde specialne povolit? na druhy strane mam cisco, na nem pustenej debug a ten mikrotik neposle ani packet, i kdyz tam je "send-initial-contact=yes"
    DREAMWEB
    DREAMWEB --- ---
    tak jenom info o vysledku: kdyz spojim switch linksys srw2008mp, ktery podle dokumentace umi poe jen mode A (vodice 1,2,3,6) s routerboardem crossroads, ktery uz se koukam nevyrabi a o kterem jsou v dokumentaci o poe rozporuplne udaje, tak to funguje. super.
    este musim schrastit nejaky ten "normalni, to vi prece kazdy" routerboard, ktery vazne umi jen poe pres spare vodice a vyzkouset, jestli o svych moznostech nekeca switch :D
    DREAMWEB
    DREAMWEB --- ---
    NETWORK: injektory ne, switche jo
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    DREAMWEB: se zkus podivat do vsech eshopu..... nenajdes jedine pasivni ani aktivni poe, ktere tlaci proud po datalines....................
    DREAMWEB
    DREAMWEB --- ---
    NETWORK: koukam, ze je velky rozdil mezi "normalni" a "standardizovany" vyrobek.
    no nic, asi to zkusim spojit dratem a uvidime co se stane :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam