• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    LEXXA: mozna to bude v4.x ....
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    stalo se vam ze po nejake dobe po restartu (v mem pripade RouterOS 4.5 a RB433AH) se vam ztrati zaznamy v system->sttores? vse funguje ale nevidim je. napady?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    prosimvas. mam takovy drobny problem.
    mam routeros 4.4
    1xWAN, 2xLAN+2xWLAN v bridge(jmenuje se RTR).
    NAT z lan do rtr.
    dale mam PPTP klienta do prace. z PPTP do RTR mam dalsi nat. ping na servery za pptp projde. ale za boha me nenapada jak nastavit DNS dotazy.
    Nejake napady?
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    AQUARIUS: On je nějakej Gumstix co má miniPCI? (nenašel jsem zatím)

Jinak DIY Drones dobře znám, dík :) tam jsme to řešili taky (volbu desky).
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    THERIDANE: zkus popremejslet, jestli by ti nebyl platnej gumstix, ten bude hodne lehkej... Jinak pokud to bude UAV, zkus si prolezt DIYdrones.com, tam najdes hodne zajimavejch napadu a odkazu.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    GRAMAC: to je hrozne malo... ja udelam na jednoduchem nStreamu (1 antena, 1 kanal) i 40Mbit HD na cca. 3km.. Jinak mám spoj i na 5km a tam mi to dalo něco okolo 35M HD... antény dcom, prowax, merene pigtaily, karty cm9, x86 based routery......
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    caute, funguje vam nekomu Nko na Intel 4965AGN? V mem pripade mikrotik 4.4 s R52N... v ONLY-N modu 2,4 i 5Ghz se notes vubec nepripoji :/ Kdyz dam 5 A/N nebo 2,4 B/G tak mam v registration 54Mbit a realna rychlost do 20 Mbps. Po zapnuti Nstream se notes taktez nepripoji... utika mi nekde nejaky nastaveni nebo je jen moje sitovka v notesu nejaka jeta? :) thx
    GRAMAC
    GRAMAC --- ---
    nstreme dual bez turba
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    nstreme 1 , nebo 2 ? s turbem nebo bez ? to je docela dulezity
    GRAMAC
    GRAMAC --- ---
    zdravim nemate nekdo zkusenosti s nstream na mikrotiku?Kolik vam to da a na jakou vzdalenost?Pripadne jake anteny a karty jste pouzili?Ja z toho nevymacknu vic jak 25Mbps
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    THERIDANE: jop, to je ten malicky willigear co sem nemohl najit ;);)
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    THERIDANE: skusim pohrabat ale asi jich moc nebude giroskop tam byl nejakej uz ani nevim z ceho ale vsechno bylo ciste mechanicka prace ovladalo se to jeste res klasicky vysilacky :-]]] ale hlavne bacha na myslivce ten nas skonci sestrelem
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    JENDAVB: Wow... nějaký fotky by nebyly? V té době to musel být kus práce, bez MEMS gyroskopů a tak... :)
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    THERIDANE: hmm deda si to dostavil pred 20 lety jeste na spalovaci motor a pak to musel jako pracovnik VS zduvodnovat sme si s tom z brachou nemalo vyhaly
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    JENDAVB: Jak jako "zas"? :)
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    THERIDANE: zase to ufo jo :-]
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    JENDAVB: Určitě... bude to quad- a hexrotor UAV, pokud všecko půjde podle plánu, tak bude někdy v létě.
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    THERIDANE: pak sem lopni do ceho si to nabastlil
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    Tak jsem si vybral :) Wiligear WBD-111 s 55 g a 2 W příkonu je lepší než moje teoretický best-case scenario. Díky NETWORK za nápad.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    NETWORK: Protože to potřebuju dostat do vzduchu :)) mám tu XR5 moduly do miniPCI, tak je chci využít. Možná nakonec vezmu ten RouterStation a kuchnu ho... ethernet, dva minipci sloty... to by mohlo tak 50 g ubrat...

U RB411 jsem se výrobce zeptal, kolik to váží a kolik proudu je schopnej dodat přes miniPCI, protože ty XR5 moduly si vezmou až 1.8 A (miniPCI specifikace má 500 mA max.).
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    PACHOLEQ: jop, reseta znam ;););

THERIDANE: Proc ti tak zalezi na hmotnosti??? zkousel sem najit wiligear, ale ten uz se asi s 1xminiPCI slotem nedela, bylo to fakt miniaturni... jinak RB411 a nebo wispstation je dost maly, ale ten ma integrovane radio na PCB....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam