• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    Nevíte někdo o adaptéru minipci -> expresscard? Mám externí RF modul (do minipci) a potřebuju ho připojovat k mašině s ExpressCard slotem. Existuje vůbec něco takovýho, nebo budu muset sáhnout po routerboardu?
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    PACHOLEQ: tak jsem to papouch cidlo s pickou okopiroval podle te PE a cenove to vyjde tak na 150 a to prehanim. na plosnak 100x100 se mi jich veslo 14 i s programatorem
    NIX23
    NIX23 --- ---
    PACHOLEQ: jo merit napeti budu taky, budu to delat s AVR atmga8 kterej ma 10bit A/D prevodnik ale jeste mi neni uplne jasny, jak to nakalibruju na nejaky procenta... asi to necham vybit, jak si psal, a budu to logovat a pak na to napasuju tabulku s procentama a casem...
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    NIX23: jj odtamtud mame ty ad155 , ad55.
    jinak jsme taky premysleli jak zaridit 24V pro mk a na ispforu nam byl odkazan tento balancer mezi 2 12v baterky http://www.belza.cz/charge/liion2.htm
    jj to reseni na ad155 a m1 zdrojich je fakt luxus taky mi to tu lezi , jen bych fakt potreboval merit to napeti aby se dalo v prubehu vypadku elektriny sledovat jak dlouho to vydrzi. sice jsem si udelal na stole par mereni a grafu ale v simulovane zatezi atd..
    NIX23
    NIX23 --- ---
    fakt z toho mam radost, porad jsme badali nad vselijakejma menicema 12v/230v se zalohou z 12v autobat atd a ted se zda ze jsme nasli neco k cemu staci dobastlit jednoduchou logiku ktera se napoji na stavove vystupy zalozniho zdroje - pritomnost 230v, vybita baterie + teplomer a PWM regulace vetraku, casem mozna GSM uvidime, jak se to osvedci... jinak mrknete na emko.cz
    NIX23
    NIX23 --- ---
    neco takovyho http://www.abbas.cz/DetailPage.asp?DPG=61458 ale je v tom 12V/10A toroid ne spinanej zdroj a 65Ah gelovka. pc mame napajeny 12v/atx zdrojem, mikrotiky a alcomy 12v/48v menicem a vetrak je 12v... cely to bude zabaleny v sarel bedne
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    NIX23: wow, pouzivas klasicke ups , nebo je stavis na adx55 m1 zdrojich a gelovych baterkach ? my na toto reseni prave prechazime a docela bych bral neco co bude vzdalene merit napeti na baterce, zadne 'hotove reseni' jsem zatim moc nenasel. s freeradiusem si taky trochu hraju a musim potvrdit super vec, jen si na to najit cas :)
    NIX23
    NIX23 --- ---
    hotspot s radiusem pouzivame, super vec... ted vyvijim monitor zalozniho zdroje s teplomerem na rs232, bude to umet i cvakat s relatkama vzdalene a tak, proste takovej podpurnej obvod pro RB i PC s mikrotik, scripty uz mam temer hotovy
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    YAPLIK: dik uz jsem si to tak nejak domyslel. na papouch.com maj primo hex pro procesor s odkazem na praktickou elektroniku 12/2004 a v te je komplet zapojeni tak jak to ma papouch i s navrhem plosnaku , konkretne to maj postavene na PIC12C508A-04/SM a jako cidlo pouzivaj presne ten dallas ..
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    PACHOLEQ: routeros umi vyexportovat seriovej port jako tcp port nebo jako rfc2217; pokud upravis digitemp na rfc2217, neni problem
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    nevite nekdo jak jsou na tom rb s podporou 1-wire sbernice ? dost rad bych vymenil ty drahy velky papouch teplomery za neco takoveho http://trifid2.sweb.cz/teplomer/ , nevite co je to v tom papouchu za kus kremiku ?
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    GRAMAC: TO fakt netusim - mozna to mohla byt nahoda - zkousel si pripojit pres seriovy port a mrknout se do konzole?

GRAMAC: HotSpot umi plno veci - treba pridavat lidem v urcitych casovych intervalech reklamu do webu... ;) co se tyce toho loginu pomoci sms - tak jde to, ale na to uz potrebujes radius s ticketama - mrkni sem: http://www.wifiprofi.cz/p338-radius-server-s-webovym-rozhranim-2-x/
    GRAMAC
    GRAMAC --- ---
    Dale bych se chtel zeptat zda nevite neco o hotspotech.Klasicke nastaveni v pohode bezi jak po masle ale zda se na tom udelat neco vice.Treba nejake automaticke generovani loginu po zaslane platbe pomoci sms nebo tak neco.Je to jen tak ze zajimavosti zda tohle jeste zvladne mikrotik nebo uz ne.diky
    GRAMAC
    GRAMAC --- ---
    zdravim mam takovej mensi problem,ted posledni dobou z niceho nic odejde board at je to 411,nebo 433.Dostane se do nejakeho nedefinovatelneho stavu.Naoko se tvari ze jede ledky indukujou ale nepinga.Restart nebo dlouhodobe odpojeni od proudu taky nepomuze.Kdyz ho znovu pripojim tak pouze jednou pipne a pak uz nic.Reset nezabral.Nevite nekdo co s tim zhruba muze byt?411 byl novej a 433 bezel rok na siti.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    NETWORK: hmmm... nechapu ale proc po restartu se to chvili chova korektne...
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    LEXXA: mozna to bude v4.x ....
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    stalo se vam ze po nejake dobe po restartu (v mem pripade RouterOS 4.5 a RB433AH) se vam ztrati zaznamy v system->sttores? vse funguje ale nevidim je. napady?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    prosimvas. mam takovy drobny problem.
    mam routeros 4.4
    1xWAN, 2xLAN+2xWLAN v bridge(jmenuje se RTR).
    NAT z lan do rtr.
    dale mam PPTP klienta do prace. z PPTP do RTR mam dalsi nat. ping na servery za pptp projde. ale za boha me nenapada jak nastavit DNS dotazy.
    Nejake napady?
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    AQUARIUS: On je nějakej Gumstix co má miniPCI? (nenašel jsem zatím)

Jinak DIY Drones dobře znám, dík :) tam jsme to řešili taky (volbu desky).
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    THERIDANE: zkus popremejslet, jestli by ti nebyl platnej gumstix, ten bude hodne lehkej... Jinak pokud to bude UAV, zkus si prolezt DIYdrones.com, tam najdes hodne zajimavejch napadu a odkazu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam