• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    REGISTRI
    REGISTRI --- ---
    LEXXA: ok super díky moc....až budu doma, tak si s tím zkusím pohrát....btw: pro zajímavost...kdybych řešil tu druhou situaci, že potřebuji aby byl host v internetu i v lan zároveň...jak bych to měl řešit?....pevná routa??
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REGISTRI: 2 porty z ty 750ky. do bridge kteremu budem rikat WAN, dhcp klient na tom portu kde je ta zminovana IP a dhcp klient na bridge portu. pak nat mezi dvema bridgema
    REGISTRI
    REGISTRI --- ---
    LEXXA: potřebuju jen aby mělo tu druhou veřejnou IP kterou mi dává přes DHCP muj ISP.....ano, prostě aby bylo přímo v internetu
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    REGISTRI: potrebujes aby to zarizeni bylo zaroven v LANce a zaroven na netu nebo ti staci kdyz bude jen na netu?
    REGISTRI
    REGISTRI --- ---
    Ahoj, mam RB a RouterOS 4 a mam představu, ale nevím jak to přesně realizovat....vlastně mi stačí postrčit správným směrem. Muj ISP mi dava 2 IP adresy přes DHCP...jednu mi přiděluje na cokoli a druhou mam svazanou s určitou MAC. Zatím ale používám pouze jednu. Na jednom portu mam tedy DHCP klient, na dalším portu mam DHCP server, mám tam nastavený NAT a pár dalších drobností. Zažízení v LAN dostávají IP od DHCP z třídy C a mám tam switch. Prostě jednoduchá síť...... Já potřebuji, aby jedno zařízení které je teď v LAN, dostalo tu druhou IP od ISP co je vázána na MAC. Mám RB 750, takže volné porty mám... Prosím o radu. Díky
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    GRAMAC: /ip firewall filter add chain=forward in-bridge-port=eth3 out-interface=inet action=drop
    GRAMAC
    GRAMAC --- ---
    Zdravim potreboval trochu poradit.Nevite nekdo jak nastavit na RBecku aby jeden eth port komunikoval pouze po mistni siti?Jakoze dva porty muzou na net a treti proste ne ale musi byt ve stejnem rozsahu aby na sebe videli:)
    BOHOUR
    BOHOUR --- ---
    diky moje demence, ale mel jsem verzi 3.25. poznal jsem to podle software ID. zkusim to jeste nyni. diky
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    BOHOUR: tam je problem v tom, ze nectes tu OBROVSKOU ZELENOU TABULKU co ti vyskoci v download sekci na mikrotik.com ;) kdybys sis ji radne precetl, tak zjistis ze od verze tusim 3.25 se meni politika verzi a pokud chces nahrat v4.x tak musis predtim nahrat >v3.25 a dat prikaz /system/license/update-key ... pak muzes z vesela uppgradovat/downgradovat.... zkus udelat downgrade na nejakou verzi treba 3.21 nebo proste nizsi....
    BOHOUR
    BOHOUR --- ---
    nebo tusim, ze jsme mel verzi 3.22, nemuze vadit, ze se snazim downgradovat na verzi 3.30 ?
    BOHOUR
    BOHOUR --- ---
    ahoj mam prosbu, hraju si nyni s RB 411 hnup jsme to neznale upgradoval a nemam na to licenci (nevyznam se v tom) no a nyni se chci vratit k verzi 3.30 jelikoz mam level 3 a nakopiruji na mikrotika do slozky files soubory verze 3.30 provedu prikaz /system package downgrade, potvrdim restartne se mikrotik a stale je tam verze 4.1.

Nejake napady? moc diky patlam se 2 dny s nastavenim clienta ,,nejak to nechapu, moc moznosti konfigurace :)

ANALYTE
    ANALYTE --- ---
    EMIS: jde o to, jak ho máš na střeše dlouho, je to dost starej model, takže bych to tipnul už na to, že je prostě vyběhanej a když se zvýší teplota, přestanou fungovat některé tišťáky či kondíky...pokud to předtím nedělal a začal, dodělává...už akorát pro vnitřní použití:-)
    EMIS
    EMIS --- ---
    NETWORK: hele nevim, uz je dole se strechy, jak bude chvilka, tak kouknu
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    NETWORK: a verzi BIOSu ?
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    EMIS: co tam mas za verzi RoS?
    EMIS
    EMIS --- ---
    ha tak se mi odpojuje etherenetovej port kdyz na rb532 sviti slunicko a kdyz zajde, tak zas pekne naskoci ;) No nic du nachystat druhej rb na vymenu, pocitam ze kdyz nejde jeden eth port, ze nepude asi zadnej coz. Nesetkal jste se s tim nekdo?
    MIKZ
    MIKZ --- ---
    NETWORK: vim.. ta R52Hn stoji 2x tolik :) ale stejne jsem po ni koukal driv..
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    MIKZ: zkus a uvidis, treba prekvapi... ale jak rikam - sou 2 typy tech karet R52nH a R52Hn .... ;)
    MIKZ
    MIKZ --- ---
    EMIS: support hláší, že se nemaj čekat zázraky a že 2 - 3 MB/s jsou naprosto normální, čož mi teda normální nepříjde, když se dá s nkovejma Apckama dat 90Mbit

NETWORK: nstreme fungovat nebude, tak nema ani smysl ho resit :)

PACHOLEQ: dík

asi teda koupim a zkusim tu R52Hn a zkusim udělat nějaký testy
    PACHOLEQ
    PACHOLEQ --- ---
    MIKZ: do jedne karty zapojis obe anteny ...
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    MIKZ: Hod si do toho stavajiciho RBcka tu novou kartu (kup R52nH s tim MMCX konektorem, stoji snad 550kc....) a vyzkousej....
    ad nStream - a co ti brání použít ho i na AP? to není záležitost jen P2P spojů, problém bude spíš v tom, že tvůj notes to na 99,9999% nebude umět, páč je to preprietální záležitost mikrotiku ;) mno jedine si pustit ve virtualu MikroTik ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam