MIKZ:
- jj O2
- ja popravde pouzivam to ADSL jako nouzovku, takze nemam zadne intenzivni zazitky. Pak jeste mam O2 ADSL u 5ti klientu a neuvedomuji si nejake vetsi problemy...
- ad DNSka Googlu ty bych nastavit natvrdo nechtel...
ELPASO:
- tady v tom pripade si zatim vystacim s par statickymi zaznamy v mikrotiku, jedna se o par pocitacu a je to jen do te doby, nez dojde na oziveni nejake podoby AD na Linuxu kde budu potrebovat Bind...
NETWORK:
- ad sloziteho oki
- ad DNSka googlu, kdyz ho tam pridam rucne, neprijdu o to doplnovani dnsek z dhcp klienta? Ja si to kdyztak zitra zkusim...
- ad padle DNS, jj to jsem si uz rikal ze muze byt problem, pak je asi nejschudnejsi reseni ten mikrotik zasobovat temi zaloznimi servery z venku.
Nedokazi si ted predstavit jak bych rozumne zjistoval zda to DNSko ISP funguje - napadaji mne spis reseni, ktere mi prijdou trochu bizardni, ale podivam se co Mikrotik nabizi...
- ad BGP a pod. jasne, to by se mi libilo, nicmene muj rozpocet na pripojeni je 1000 Kc/mes...
S touhle cenou se taky zatim nestalo ze by ty pripojeni padly obe najednou, kdyz nepocitam ze v tom objektu neni par hodin proud, pripadne v cele ctvrti a pod...
Nadruhou stranu UPC zvladlo nejit i nekolik dni v kuse, ikdyz posledni dobou se to lepsi...