• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NETWORK: ja vim, ale co mi to ukazuje mikrotik pod wi-fi kartickou na zalozce CurrentTxPower? je to aktualni vykon karticky samotny ke ktery musim teprve pak pricist antenu - kabel? nebo to uz tam nejak pocita s vykonnem anteny(kterej jsem nastavil v zalozce Wireless)?
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    OGMIOS: musis secist zisk anteny s vykonem karty a od toho odecist utlum kabelu a pigtailu. Vysledek by nemel presahnout 30dBi, resp. 27dBi pokud nemas zaple DFS.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    jo a muzete mi nekdo vysvetlit jak to funguje s vyzarovacim vykonem na mikrotiku. kdyz mam CurrentTxPower wi-fi karticky na 18dbm a mam 24db antenu - 5m kabelu. kolik mi to da ve finale? to asi neni celkove jen tech 18dbm CurrentTxPower co? je to jen 18dbm vykon karticky ke kterymu si musim pricist tech 24dbm od anteny nebo jak to je? ja uz jsem z toho jelen :D
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    OGMIOS: kup si 2x SXT
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    jaky miniPCI karticky fungujou na Mikrotiku nejrychlejc s Nkovym protokolem? chtel bych udelat rychlejsi spoj na +- 1km, jakou rychlost bych mohl dostat? cim vic, tim lip.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ahoj,
    nevite nekdo, jak je na tom mikrotik s IPX?

pořebuji zarizeni, které umoznuje navázat wireless bridge proti síti zabezpečené certifikátem a přenos IPX paketů

nějak jsem nenašel, jestli je to na mt mozné

díky za pomoc
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    HASH: nebo si vytvor simple queue s danou IP a limitem treba 100M (ne unlimited, nepojede to) a bude ti to delat statistiky a kdyz si to povolis tak i grafy ;)
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    HASH: tools torch
    HASH
    HASH --- ---
    jak na mikrotiku nejjednoduseji sledovat traffic jednotlivych vnitrnich IP?
    staci v realnem case...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ATAN: zkousel jsem prepnout a/b konektor a to taky nepomahalo.
    BREBER
    BREBER --- ---
    NETWORK: tak nevim, stahnul jsem to origo stranek a RESOLVER. EXE mi ESET smazal, jakoze obsahuje Trojana.... :-(
    BREBER
    BREBER --- ---
    LENNOX: IP s NAT by mi mozná ani nevadilo, pokud za tím nebude celá síť.

NETWORK: mám problém s downloadem, ale zkusim
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    BREBER: to nelze snadno zjistit, leda by ti to rekl primo provozovatel toho natu, navic za predpokladu, ze za nim uz je skutecne skutecne nejakej konkretni klient a ne dalsi ispcko s natem.
    BREBER
    BREBER --- ---
    NETWORK: ve zkratce - mam IP nekoho a chci vedet koho, chapu, že se ale dostanu jen na NAT (pokud nekam) a chtel bych vedet, kde ten NAT je...
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    BREBER: coze to chces? O_O
    BREBER
    BREBER --- ---
    sice to sem nepatří, ale vy víte o co jde...

mám otázku, mám nějakou možnost, jak zjistit kde se "nachází" verejná adresa? Vím už jistě, že je to gateway, za kterou je víc userů. Vím, ze je z rozsahu pridelenem velkemu ISP, a používá jej subISP, dopátral jsem se i zhruba lokality - tedy díky pokrytí toho lokal ISP, ale stále je to velká lokalita a potreboval bych další krok...nehodlám klepat tomu cloveku na dvere, to neni ucel...spís jde o overení domenky a prípadne toto pak resit právní cestou, tam uz si ho najdou o tom neni pochyb...logy jsou logy...ale je to v tuhle chvíli priliš...

nejake napady?
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: popr. prepnout a/b konektor v RoSu
    ATAN
    ATAN --- ---
    a mas to na R52 zapojeny do spravneho konektoru? jsou tam dva a normalne se pouziva jen jeden. druhy se da zapnout pro druhou antenu.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    mam takovou vec a nevim jestli delam neco spatne nebo mam vadnou R52H kartu. bezi mi v klidku na 2,4Ghz uz nakej ten patek a ted jsem si poridil 5Ghz antenu a vymenil spoj a ejhle R52H potom co ji prepnu na 5Ghz mi nedetekuje zadne site pri scanu. soupl jsem tam CM9 a ta jede bezproblemu na tech 5Ghz. tak si rikam je to mnou ci tou kartickou? nekdo nakej napad?
    BREBER
    BREBER --- ---
    ATAN: jako poslat dodveta korenovy certigikat CaCertu mi prijde blbost...pokud chces uderzet tu VPN na uzde...

radius nemam, takze stejne musim ty usery tvorik na MK - je jich par
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam