• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    jinak tady je setup karty..

MARECEK
    MARECEK --- ---
    ATAN: popravde bych n-ko celkem rad protoze dost casto kopiruju vetsi fajly mezi zarizenima (vsechno mam pres wifi) a to n-ko by mi to dost usnadnilo...
    ATAN
    ATAN --- ---
    Zkus vypnout Nko. Mne to doma take porad blblo a bylo pomaly. MK to Nko moc dobre neumi.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    NETWORK: myslis tohle? - to je aktualne moje pripojeni z notesu - od ap jsem cca 5 metru...

NETWORK
    NETWORK --- ---
    MARECEK: kdyz se podivas do registration-table a rozkliknes radek se signalem tveho notasu, tak mas obe hodnoty signalu podobne (+-5dBi)?
    Obcas se u tech karet stane, ze odejde koncovy zesilovac a pak to ma o 15dBi horsi signal.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    heledte mam moji 433 a na ty mam nejakou tu athreosi n-kovou wifi kartu kterou jedu v 2ghz b/g/n modu, wpa1 (aes ccm) a snazim se ji mit na co nejmin zarusenym kanalu (aktualne 3 tzn. 2422) ale i kdyz mam ten router prakticky vedle sebe (za gaucem) tak mam stejnak signal tak max 60% a ta wifina je obcas fakt pomala...
    anteny (2 kousky) mam nejaky 8dBi, 2,4GHz
    pokud jde o bezdraty tak sem velkej looser tak ani nevim jak tomuhle muzu nejak pomoc...
    BREBER
    BREBER --- ---
    ATAN, MARECEK: nekde jsem to nasel a možná trošku modifikoval

mám to tak, že všichni klienti dostávají adresy z DHCP serveru - mají je vždy stejné pres rezervace.

# Script for redirect non static dhcp leases
    # authors: Sevcik Roman, Kliment Michal
    # for MikroTik 3.x

:global destinationip "78.102.xxx.yyy";
    :global destinationport "82";
    :global sourceip;

#Remove firewall rule for redirection to target ip and port.
    /ip firewall nat
    :foreach i in=[find comment="Redirect dynamic ip addresses"] do=[remove $i];

#Erase dynamic address list
    /ip firewall address-list
    :foreach i in=[find list="povoleni"] do=[remove $i];

#Fill static address list by addresses of static leases.
    /ip dhcp-server lease
    :foreach i in=[find dynamic=no] do={
    :set sourceip [get $i address]
    :log info ("Redirect dynamic ip lease for ip: " . $sourceip);
    /ip firewall address-list
    add list=povoleni comment="Staticke povolene" address=$sourceip
    }

#Create firewall rule for redirection to target ip and port.
    /ip firewall nat add chain=dstnat protocol=tcp dst-port=80 src-address-list=!povoleni dst-address=!78.102.xxx.yyy in-interface=!eth1-internet action=dst-nat to-addresses=$destinationip \
    to-ports=$destinationport comment="Redirect dynamic ip addresses";
    BREBER
    BREBER --- ---
    ATAN: urcite...a sem? nebo do pošty?
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    ATAN: to mi prijde jako celkem dobrej for na takovy ty frajirky co se snazej vyzrat na hotspoty :-D
    ATAN
    ATAN --- ---
    BREBER: a podelis se s nama? :)
    BREBER
    BREBER --- ---
    ATAN: mam script, kterej tohle presne dela a funguje to :-)
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    ATAN: umi, ale jenom pro staticke lease; spis se ale podivej na hotspot - jede i na ethernetu
    ATAN
    ATAN --- ---
    NETWORK: no kdyby aspon dhcp umelo spustit skript po zaregistrovani noveho pocitace.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: automaticky to nejde, ale muzes vytvorit script, ktery na zaklade dhcp-leases prida ip do address listu ;)
    ATAN
    ATAN --- ---
    nevite jestli ROS nejak umi pridavat pravidla podle zaregistrovanych ip v DHCP? abych mohl poustet ven jen IP ktere se zaregistrovali na DHCP, a ty co si to nastavi rucne, meli smulu.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NETWORK: ono to bezi dobre dokud neprsi :) ale tak jo, tak ja pujdu v noci pokacet ty 3 stromy ;) hehehe :D
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    OGMIOS: pres stromy neeee. a na 5ce vubec... kdyz uz neni vyhnuti, tak to zkus na 2,4 ;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    VLASTIS: tak jako ty stromy jsou na verejnym prostranstvi. ikdyz jsem uz premejslel je jit v noci smiknout :D jsou to asi 3 a spis takovy krovi, jenze presne me v ceste a neudelam nic.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    OGMIOS: omg strilis skrz stromy???? no comment ;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NETWORK: no jak by to poznal, asi tak ze mu nastavim v zalozce Wireless kolik ma antena. ale jo ja si taky rikalz e to bdue karticky, a tak to jsem v pytli..budu muset jit kacet stromy pac kdyz dam regulatory tak to je tak slaby ze mi neproleze signal na tech 5Ghz skrz stromy. jinak ja prave sem tam mel nastaveny regulatory a potom jsem mel v CurrentTxPower ukazany jen 3dbm coz vubec se mi ani nepripojilo na APcko na asi pul kilaku, proto jsem se ptal jestli to nejak kalkuluje s tou hodnotou pod zalozkou Wireless co jsem nastavil pro antenu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam