• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    BREBER
    BREBER --- ---
    ATAN: urcite...a sem? nebo do pošty?
    ATAN
    ATAN --- ---
    BREBER: a podelis se s nama? :)
    BREBER
    BREBER --- ---
    ATAN: mam script, kterej tohle presne dela a funguje to :-)
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    ATAN: umi, ale jenom pro staticke lease; spis se ale podivej na hotspot - jede i na ethernetu
    ATAN
    ATAN --- ---
    NETWORK: no kdyby aspon dhcp umelo spustit skript po zaregistrovani noveho pocitace.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: automaticky to nejde, ale muzes vytvorit script, ktery na zaklade dhcp-leases prida ip do address listu ;)
    ATAN
    ATAN --- ---
    nevite jestli ROS nejak umi pridavat pravidla podle zaregistrovanych ip v DHCP? abych mohl poustet ven jen IP ktere se zaregistrovali na DHCP, a ty co si to nastavi rucne, meli smulu.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NETWORK: ono to bezi dobre dokud neprsi :) ale tak jo, tak ja pujdu v noci pokacet ty 3 stromy ;) hehehe :D
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    OGMIOS: pres stromy neeee. a na 5ce vubec... kdyz uz neni vyhnuti, tak to zkus na 2,4 ;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    VLASTIS: tak jako ty stromy jsou na verejnym prostranstvi. ikdyz jsem uz premejslel je jit v noci smiknout :D jsou to asi 3 a spis takovy krovi, jenze presne me v ceste a neudelam nic.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    OGMIOS: omg strilis skrz stromy???? no comment ;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NETWORK: no jak by to poznal, asi tak ze mu nastavim v zalozce Wireless kolik ma antena. ale jo ja si taky rikalz e to bdue karticky, a tak to jsem v pytli..budu muset jit kacet stromy pac kdyz dam regulatory tak to je tak slaby ze mi neproleze signal na tech 5Ghz skrz stromy. jinak ja prave sem tam mel nastaveny regulatory a potom jsem mel v CurrentTxPower ukazany jen 3dbm coz vubec se mi ani nepripojilo na APcko na asi pul kilaku, proto jsem se ptal jestli to nejak kalkuluje s tou hodnotou pod zalozkou Wireless co jsem nastavil pro antenu.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    OGMIOS: samo, ze to je vykon karticky - jak by asi MT poznal jak ziskovou mas pripojenou antenu? jinak dle normy bys spravne mel mit nastaveny bud regulatory domain a default vykon a nebo manual tx power a card rates se spravnou hodnotou. nesmis mit all rates fixed
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NETWORK: ja vim, ale co mi to ukazuje mikrotik pod wi-fi kartickou na zalozce CurrentTxPower? je to aktualni vykon karticky samotny ke ktery musim teprve pak pricist antenu - kabel? nebo to uz tam nejak pocita s vykonnem anteny(kterej jsem nastavil v zalozce Wireless)?
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    OGMIOS: musis secist zisk anteny s vykonem karty a od toho odecist utlum kabelu a pigtailu. Vysledek by nemel presahnout 30dBi, resp. 27dBi pokud nemas zaple DFS.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    jo a muzete mi nekdo vysvetlit jak to funguje s vyzarovacim vykonem na mikrotiku. kdyz mam CurrentTxPower wi-fi karticky na 18dbm a mam 24db antenu - 5m kabelu. kolik mi to da ve finale? to asi neni celkove jen tech 18dbm CurrentTxPower co? je to jen 18dbm vykon karticky ke kterymu si musim pricist tech 24dbm od anteny nebo jak to je? ja uz jsem z toho jelen :D
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    OGMIOS: kup si 2x SXT
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    jaky miniPCI karticky fungujou na Mikrotiku nejrychlejc s Nkovym protokolem? chtel bych udelat rychlejsi spoj na +- 1km, jakou rychlost bych mohl dostat? cim vic, tim lip.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ahoj,
    nevite nekdo, jak je na tom mikrotik s IPX?

pořebuji zarizeni, které umoznuje navázat wireless bridge proti síti zabezpečené certifikátem a přenos IPX paketů

nějak jsem nenašel, jestli je to na mt mozné

díky za pomoc
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    HASH: nebo si vytvor simple queue s danou IP a limitem treba 100M (ne unlimited, nepojede to) a bude ti to delat statistiky a kdyz si to povolis tak i grafy ;)
    YAPLIK
    YAPLIK --- ---
    HASH: tools torch
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam