• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    MARECEK: imho standardni chovani. loguji se pokusy o wireless a pokusy o pripojeni ke sluzbam administrace. z hlavy ti ted ale zel nepovim, jak to zmenit.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    jak na mikrotiku logovat neuspesny pripojeni k ap? (kdyz nekdo zkouse heslo od wpa atd....)
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    PISTA1: a nepropalim to ani nejakou sektorovkou?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    MARECEK: Nko přes 2 zdi neprotlačíš ať děláš co děláš.
    Zakaž N a nastav Gčko, to by mělo bejt stabilní

Pokud trváš v ložnici na Nkový síti tak přitáhnout kabel a nakonec třeba tohle http://www.alza.cz/tenda-w301a-d202335.htm

MARECEK
    MARECEK --- ---
    cau, potrebuju radu.. snad se neptam na blbym miste ale vim ze urcite tu jsou lidi co mi poradej...
    zrovna jsem se prestehoval a sadrokartonova pricka se zmenila v zelezobetonovy nosny zdi mezi mistnostma a situace je takova ze v loznici nemam pripojeni (jde to pres 2 zdi a neni moznost premisteni celyho ap)...
    mam rb433, v nem R52n-M miniPCI kartu a na ty 2 tyhle anteny http://wifi.aspa.cz/antena-pacific-vsesmer-duck-antena-8dbi-2-4ghz-rp-sma-konektor-z86880/

poradite mi nekdo co poridit abych doma ten signal zesilil?
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    v pondeli zkusim - bohuzel to nepripojuji k mkt AP, ale to by snad nemel byt zasadni problem
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    AHARAZ: Aspon kdyz jsem potreboval bridge pres WIFI za pouziti dvou MK tak jedna strana byla v modu AP BRIDGE a druha STATION PSEUDOBRIDGE
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    VLASTIS: Jaky mas na tom Wifi klientovi MODE toho wifi rozhrani? Mam za to ze aby to fungovalo spravne jako bridge mezi LAN/WIFI musi byt mod STATION PSEUDOBRIDGE
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    AHARAZ:
    AHARAZ: dela pouze bridge
    nastaveni je default konfigurace, client AP, konfigurace wireless profilu, vytvoreni bridge, pridani LAN a WIFI iface.
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    VLASTIS: Ten Mikrotik dela pouze bridge mezi WIFI a LAN? Nebo je to routovana sit?

VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    TLOUDEV: jednosmerny provoz myslim opravdu na urovni "bridgingu"
    framy smerem "sit -> AP -> MKTjakoClient -> koncovePC" prochazeji
    opacne ne
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    VLASTIS: co na to /ip route print ?? zeby default gateway?
    Pricin muze byt hafo.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    muzete mi pls jeste poradit jak nastavit MTK jako client ? mam ho chyceny do wifi site, ale provoz do zarizeni za nim funguje pouze jednosmerne

pocitam, ze to bude nastaveni FW, ale nenasel jsem jak

diky
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    AQUARIUS: samo ze nepotrebuju nutne mikrotik, ale cokoli.. ale dneska by mel postou prijit, a navrch mam mikrotik docela rad :-)
    Bude to RB411U s miniPCI atherosem, klasika.. navrch to Ucko ma i slot pro simkartu ze zcela realne uvazuju o backupu konektivity.. ackoli to nebude 100% vzhledem k verejnym adresam.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    TLOUDEV: potrebujes na to nutne mikrotik? Hledal jsem nedavno podobny zarizeni a nasel jsem tenhle Trendnet, k dostani u nas treba v Pente za ~1300kc bez dane. Umi vsechno, co jsi pozadoval.
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    NETWORK: Ja jsem o nich v ramci mesicu taky nevedel (posledni jsem z nich jsem kupoval cca pred rokem)... Ale tak jeden jsem ted resetoval a uvidim - mel asi nacaty OS, ten co ma problemy s porty se ted chova celkem slusne a ten posledni asi zkusim aktualizovat a uvidim zda se spravi jinak pujde na reklamaci...
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    AHARAZ: hmm, ja mam 750 v siti 2 (u firem) a nevim o nich uz par mesicu... je pravda ze nevyuzivam vsechny LANy (max. 3), ale jinak to slouzi naprosto OK
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    NETWORK:
    FW 2.26 + RouterOS 4.9
    FW 2.27 + RouterOS 5.5
    Treti ted nevim, neb je v polici.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    TLOUDEV: Zkousel si VirtualAP ? staci v interface vytvorit VirtualAP, priradit iface, ssid, security profil a jedes ;)
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    AHARAZ: jake tam mas verze MT/verze BIOSu?
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    Hi,
    staci mi mikrotik OS Level 4 licence na: 802.1q VLAN, multi-essid a radius autentifikaci? Jedna se mi konkretne o RB411AR
    Resp. mate nekdo nejake reseni za co nejmin penezu, ktere by mi umoznilo udelat 2 AP, idealne 802.11b/g/n (ta 411 umi pouze b/g), klienti aby byli separovani do dvou ruznych vlan a jedno AP melo security WPA2, druhe pak WPA2 enterprise pres radius? dik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam