• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    AHARAZ: http://www.pa.msu.edu/services/computing/faq/auto-redirect.html ale ja to mozna taky pochopil blbe, kdyz otom tak premyslim. spustim tam web server a dat tam jinou homepage, ktera tor redirectne
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    ELPASO: Priklad? Ja ted nevim co presne mas na mysli...

Vychazel jsem z toho ze chce presmerovat z IP RB na domenove jmeno. Nikdy jsem to nepotreboval a psal jsem prvni vec u ktere vim, ze by to mohlo fungovat...
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    AHARAZ: A proc ne http redirect?
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    PISTA1: Asi toho dosahnes nejak pomoci transaprentni proxy, pokud ji nepouzivas na neco jineho.

/ip firewall nat
    add action=redirect chain=dstnat disabled=no dst-address=IP-MIKROTIKU dst-port=80 protocol=tcp to-ports=8080

/ip proxy
    set always-from-cache=no cache-administrator=webmaster cache-hit-dscp=4 \
    cache-on-disk=no enabled=yes max-cache-size=none max-client-connections=600 \
    max-fresh-time=3d max-server-connections=600 parent-proxy=0.0.0.0 \
    parent-proxy-port=0 port=8080 serialize-connections=no src-address=0.0.0.0
    /ip proxy access
    add action=deny disabled=no dst-address=IP-MIKROTIKU dst-port="" redirect-to=\
    SERVER.COM src-address=0.0.0.0/0

ELPASO
    ELPASO --- ---
    FATBOZZ: NAT asi tezko :)) chce presmerovani na urovni http
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    PISTA1: IP > Services , prehodit port, nebo vypnout ? Pripadne NAT ?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Jak nastavit na RB aby, když zadám z venku do prohlížeče svoji veřejnou IP, tak aby se místo rozhraní webboxu automaticky přesměrovala na mojí doménu (webhosting na netu)?
    Hrabu se v tom už půl hoďky a ne a ne na to přijít :(
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Nejaky zacatecnicky dotazy .... nedohledal jsem na wiki, tak se zeptam tady abych radsi neco nepodelal.

Jak se v MKT dělá NAPT ?
    Děkuju
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Dělá se pro mikrotiky nějaký DECT modul ? Nebo ozkoušený USB co funguje ?
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    mrdat..
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    OGMIOS: asi tak no.. gigovou lanku maji pouze RBcka s pismenem G v o znaceni ;)
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    OGMIOS: hele tak asi spis ta specifikace :)))
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ELPASO: 433ah ma taky jen stovkovou lanku, panove panove, bud tu jedete recesi, nebo neumite cist specifikace :D lol :D
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    NETWORK: mam 433AH a taky mi to s PoE jede jen stovkou
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    TLOUDEV: mas RB411U? ale tam je jen stovkovej port.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    TLOUDEV: nee, to urcite ne. a co to je za rb? a co za switch? jak dlouhy kabel mezi switchem a rb? jaka kategorie kabelu?
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    NETWORK: prave ze ne, ale rikam si ze by to mohlo byt ti, ze port je delany na PoE a tudiz nevyuziva vsechny draty pro data..
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    TLOUDEV: a ty pres ten eth napajis poeckem? pokud ano, pouzivas gigabitove POE?
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    ...a dalsi: stejny MOS 5.6 na RB411U a pro zmenu problem s ethernetem: za zivyho 9i mrtvyho) boha se mi nechce na ethernetu spiskat na 1Gbps, stale mam link jen 100vkovej.. i pokud dam /int ether 0 set speed=1Gbps. Pokud to prepnu natvrdo na switchi, tak uplne smula.. nemuze to souviset s tim, ze jediny eth port ktery tam je ma podporu PoE?
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    hi, tak opet zvidavy dotaz: mam mikrotika, na nem vytvoreny bridge mezi wlan a vlan1 s IPckem 192.168.1.24/24 a mac-address=00:0C:42:F0:99:2B (na bridge)
    IP adresa je na rozhrani bridge.
    Pokud se mi vsak nekdo pripoji na wlan interface, muj arpwatch na jinem stroji zacne hlasit:

ip address: 192.168.1.24
    interface: vlan1
    ethernet address: 02:80:48:75:44:e1
    ethernet vendor: <unknown>
    old ethernet address: 00:0c:42:f0:99:2b
    old ethernet vendor: Routerboard.com

ta makovka 02:80:48:75:44:e1 je macaddr toho wlan rozhrani. po odpojeni mi to hodi opet flip-flop zpet. zkousel jsem IPcko hodit primo na vlan1 interface - nepomohlo.
    Otazka: JAK TO, ze mi ta zvina takhle prehazuje makovku (me se ten termin proste libi, ja makovky rad ;-)) na macaddr wlan interface v bridge, kdyz IP adresa je definovana na bridge a ten ma svoji macaddr?
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    TLOUDEV: Ja nevim jiste zda to je nejak sjednocene. Dle mne to bylo dle chipsetu (prvni pro co meli podporu to meli jinak) a pak mozna dle verze ROS.
    Ale urcite to tu bude nekdo vedet lepe...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam