• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Tak to nefunguje na jednom stroji. Zrejme ne tedy problem mikrotiku. Nevim kam bych se mel ubirat ted. Kdyz dam webcam do hosts, tak funguje ok.
    -
    C:\Users\fatbozz>ping webcam
    Hostitele webcam se pomocí příkazu Ping nepodařilo najít.
    Zkontrolujte název hostitele a akci opakujte.

C:\Users\fatbozz>nslookup
    Vychozi server: router
    Address: 192.168.88.1

> webcam
    Server: router
    Address: 192.168.88.1

Neautorizovana odpoved:
    Nazev: webcam
    Address: 192.168.88.x
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Ahoj, mam takovou zvlastnost. Naklikal jsem si do DNS static adresy zarizeni... treba webcam pro kameru a tomu priradil adresu kterou mu davam pres dhcp ( statickou )...

Problem je ze nejaky servery nejdou. Zadam do prohlizece http://webcam/ a melo by se zobrazit web rozhrani. Nedeje se tak. NSLOOKUP vsak preklada. Nevim kde by v prohlizeci mohla byt chyba.

HARVIE
    HARVIE --- ---
    ERRORLEVEL: jaky to ma vyhody proti OpenWRT? (krome toho, ze se to da instalovat prakticky jenom na PC a kompatibilni zarizeni)
    ERRORLEVEL
    ERRORLEVEL --- ---
    www.ipfire.org - Home
    http://www.ipfire.org/
    ERRORLEVEL
    ERRORLEVEL --- ---
    juknete na IPfire
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    AHARAZ: ...je log na ROS do pameti...
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    TABORACEK: Prvni problem mne napadne ze standardne je log dhcp do pameti, ta je omezena a pri restartu se maze.
    Takze to muze byt dobrou pomuckou, ale imho jen kdyz si nastavis log dle toho, protoze jinak nemusis mit data v tom logu kdyz je budes potrebovat. A otazka zda to stoji za to...
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    AHARAZ: z logu DHCP serveru?
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    FATBOZZ: WOL je jen v terminalu.
    Seznam mac adr je v MK imho jen na urovni /ip arp. Kde by /tool wol melo smysl jen u statickych zaznamu - ale neni tam.
    Pokud je to jen par stroju, ktere budis a tak si jednou MAC zjisti a udelej si na to script.

Nejsem si jist jak bych v siti hledal MAC adresy, vypnutych PC, ktere cekaji na WOL...
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Najdu nekde ve winboxu WOL ? Nepamatuju si mackovky, vim ze jde v prikaz radku. Neco jako adresar mackovek a vedle toho cudlik Wake... ? nebo pripadne aliasy pro mac v tom prikazovym radku
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Kdyby to nekoho zajimalo. Psal jsem na Mikrotik, jestli porad vyvijeji Dude. Posledni beta je uz pres rok stara. Dostalo se mi odpovedi.
    -
    Hello,

Yes, Dude is still under development, and next release should be in 2-3 months.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    AHARAZ: no to by slo...-zkusim to nastavit na ten "vnejsi" interface...
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    AHARAZ:
    teda za predpokladu ze dotazy prichazi jen pres jeden iface... pokud pres vic, tak by se muselo pro kazdy udelat to pravidlo zvlast...
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    MARECEK: nejde misto dst-address pouzit v definici toho natu in-interface?
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    AHARAZ: jeste me napadlo- da se to nejak osetrit pro dynamickou ip? ne ze by se mi menila nejak casto ale je to vopruz... nejak to nascriptovat nebo dst-nat udelat podle neceho jinyho....?
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    AHARAZ: mas recht - stacilo fakt tak malo... :-) dik za hint...
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    MARECEK: Nestaci mit u toho NAT pravidla nastaveny src-address-list ? Pokud jsem to pochopil spravne ze port knock mas na RB a ten je drzi v ip firewall address-list...
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    spis dst-nat se udela driv nez pravidla firewallu (tzn ten knock) tak ze ten paket tam pak uz jako by prjde z vnitrni site a proto uz se na nej pravidlo nevztahuje... ne?
    jak to ale poresit?
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    AQUARIUS: jakej to bude mit efekt?
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    MARECEK: nastavit port forward na vsechny porty, na ktery se ma klepat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam