• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    na mikrotiku urcite ne..
    mam rb750G, hlasi se jako RouterOS v5.11, verze FW je 2.38, jeden port je WAN, druhy je LAN a nikde to nevidim odeslane,
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    mam tu mtk 711 s pouze jednim LAN a posilam toto:
    [admin@MikroTik] > tool wol mac=00-50-56-A1-00-13
    a na cil mi to dorazi

nameas tam nejaky FW / filtr, ktery by ti to zahodil?
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    je to takto spravne ?

tool wol interface=LAN mac=00:4f:76:00:0d:be ?

v packet sniferu to nevidim...
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    jo, ted jsem to sniffoval>
    Wake On LAN, MAC: Vmware_a1:00:13 (00:50:56:a1:00:13)
    Value: ff:ff:ff:ff:ff:ff
    MAC: Vmware_a1:00:13 (00:50:56:a1:00:13)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    tool wol interface=LAN mac=FF:FF...

HAWKS
    HAWKS --- ---
    i urceni rozhrani jsem zkusil
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    VLASTIS:
    je to videt v packet sniferu ? ze bych jeste odzkousel, zda opravdu odchazi
    protoze jinak tomu nerozumim
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    mozna jestli to je mtk s vice rozhranimi, tak je potreba urcit, na ktery iface to ma poslat
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    HAWKS: Magic paket mi z RB nrmalne odejde a dorazi na cilovou stanici, takze by to mohlo fungovat - nemam tu ted nic co bych mohl probudit

jen v manualu se pise, ze mtk nepodporuje secure WoL
    Manual:Tools/Wake on lan - MikroTik Wiki
    http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Tools/Wake_on_lan
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    prosim, mate nekdo nejake zkusenosti s WOL prikazem v router OS ?
    Dam v mikrotiku New Terminal, napisu tools, wol, pak to chce MAC adresu, napisu ji ve formatu FF:FF:FF:FF:FF:FF, odeslu a dotceny pocitac se nezapne, kdyz to stejne zkusim nejakym programkem na notebooku, tak se pocitac zapne, takze WOL na nem evidentne funkcni je.

Diky
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    NETWORK: mely by byt-jeste to zkontroluju,protoze jsem to konfoguroval pred nekolika mesici.
    pokud je zaply jen jeden ( kterykoliv ) tak na ip zije
    nefunfuji ani v l2 modu lokalne pres mac
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    VLASTIS: a tu ip, kterou si lizli z dhcp mas na jakem ifacu? tusim ze musi byt na tom bridge, ve kterem je wlan + eth
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ahoj,
    mam nastaveny WDS link mezi dvema mikrotiky
    jedna strana v roli bridge
    druha strana v roli wds station

a nejde mi se prihlasit ani na jedno AP pomoci IP, ktere si lizli z DHCP - je to bezne nebo mam neco blbe?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    taky jedem ty 1U supermicro, zatim supr spokojenost. s najkym atomem to kupujem cca. za 7k.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    AQUARIUS: tak zalezi co od toho clovek ceka.. me treba neprijde 12tisic moc na to, ze je to hlavni gateway, ktera musi byt rock stable a hlavne se to kupuje na 3-5 let....
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    NETWORK: ad ty supermicra, mam na tom postavenejch nekolik serveru, procesor je Atom D510, pri osazeni 4GB RAM a 2x250GB 7200RPM 2.5" diskama je spotreba celyho serveru 30W. Jsem velmi spokojen, jenom cena v tyhle konfiguraci byla uz kolem 12kkc, coz na router je docela dost, jednodussi bude spis nejakej malej all-in-one atom, tam se da cena srazit o dost niz (s tim, ze clovek nedostane 1U case a nema IPMI)
    ATAN
    ATAN --- ---
    NETWORK:
    NETWORK: dik.

Jinak mate nekdo zkusenosti s Zeroshell? Premyslim, ze bych otestoval nejakou alternativu RouterOS.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    NETWORK: pro predstavu - ja mam PDSMA+ s 2Ghz C2D a SG-I2 sitovkou, optimalizovane mangle - ve spicce tam tece ke 100Mbit a 12tis pps a procesor si brumla nekde kolem 15% ;)
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ATAN: Pockej si na novy cloud router a nebo jakekoliv PC. Pokud chces kvalitu, tak vem supermicro desku a supermicro sitovku do PCIex. Popr. jsou k dispozici i supermicra s atomem a integrovanymi ethernety - co vim, tak s tim lidi routuji, natuji a shapuji 100Mbit linky docela bez problemu... A spotreba mala
    ATAN
    ATAN --- ---
    poradte prosim nejaky hardware pro RouterOS. Mame ted v praci 450G na 40Mbps fullduplex lince a v posledni dobe se stale sere, navic kdyz zapnu qos, tak je vytizeny skoro na maximum. Staci 5 GLAN portu a bez wifi. Co jsem koukal na nabidku primo od Mikrotiku, tak vsechno je nic moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam