• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MARECEK: dhcp pro wifinu zrus, nasypej wlan interface do bridge, neres
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    AHARAZ: no je to jak rikas - sdilim z wifi... ve chvili kdy sem udelal statickej dns zaznam tak to zacalo fungovat tak jak jsem cekal (netusil jsem ze si to to dns neresolvne i kdyz jsou povoleny remote requesty...)
    bridge bych asi udelat moh (aktualne mam bridge nad fyzickejma portama a wifina tam neni zahrnuta)
    musim se ale podivat co vsechno a jak by se muselo zmenit protoze ted to mam fakt jako dve site a nevim co by se delo treba s tema address poolama...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    AHARAZ: tot otazkou... na to jsem se vykvaknul a pristupuji k masinam unc cestou v pohode pac vsude mam dhcp leasy
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    MARECEK: v "/ip dns static" bys pridaval rucne svoje dns zazanmy jmeno/ip
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    MARECEK: Pokud to ma byt spis jedna sit nez dve oddelene, tak bych volil bridge. Staci si imho udelat bridge interface a potrebne porty do nej priradit. Pak si pustit DHCP server az na tom inteface bridge.
    Ted nemam po ruce konzoli jinak bych poslal prikazy...

Pokud nemas DNS zaznamy rucne v Mikrotiku pro vsechny pocitace v obou sitich, tak se dostanes jen pomoci IP. V ramci jedne site by si svoje jmena podali primo pocitace, ale z jedne do druhe pres routu to neumi.

Predpokladam ze sdilis z Wifi. Jestli ne tak mi neco nedochazi...
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    ja teda abych se priznal tak at se snazim pochopit popis jak chci tak porad nerozumim tomu nastaveni dns:
    v IP --- DNS mam DNS settings kam se davaj nejaky servery (predpokladam ze tam muzu narvat treba googlovsky 8.8.8.8)
    pak ale v IP --- DHCP Server --- Networks mam dve svoje site ktery maji zase moznost zadat DNS Servers... Tam mam dat normalne ip svyho routeru (napr. teda 192.168.1.1)??
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    LEXXA: nj ale co s nima? - mam je kvuli dwoum ruznejm address poolum
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    HARVIE: jenom ten ze nevim jak na to :)

LEXXA: koukam ze mam - jeden pro lan a druhej pro wifi tak ze to by mohlo bejt ono...
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    MARECEK: a mas duvod to neprobridgovat?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MARECEK: nemas dva dhcp servery?
    sdilis dns? jestli ano zkus povolit remote requests
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    prosim vas mam dve site (wifi a lan) mezi nim je routa tak ze na sebe vzajemne vidi.
    kdyz jsem na wifi tak vsechno jede ok ale kdyz sem na kabelu tak nevidim smb share skatule co mi sdili...
    pres ssh a primo po ip se do ni dostanu ale ten share proste pres hostname nevidim - tusi nekdo kde je problem?
    diky!
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    v tomhle ohledu by to melo jet, protoze provoz jel a kdyz jsem na strane serveru zmenil heslo l2tp, tak komunikace spadla, dokud jsem z druheho pocitace v siti klienta nenastavil to heslo stejne
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    VLASTIS:
    predpokladam, ze rozpojim dva mtk od sebe, napichnu se notebookem misto toho, ktery je jako server a budu sledovat, co zacne posilat klient v okamziku, kdyz ze strany klienta budu chtit neco v siti serveru ?
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    HAWKS: bud a nebo se jen pichnes do toho mtk a z vnitrni site pustis provoz do te druhe
    bud se ti zacne navazvovat ipsec nebo uvidis primo zacatek toho provozu
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    LEXXA:
    prosimte, jak overit, ze to beha sifrovane ?
    hub a odposlech provozu ?
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    LEXXA:
    letos na to uz seru :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    HAWKS: taaak. a ted prijde zabava. wiresharkem si over ze to mas skutecne zasifrovane :)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    LEXXA:
    diky moc za nasmerovani, uz to beha jak vino :)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    podle vseho to vypada, ze kurzivou je, kdyz nema pripojeny kabel
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    HAWKS: tusim ze invalid.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam