• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    NETWORK: neudela. napada me leda tak nejaky p2p tunel ale point to multipoint pres nat proste neprotahnes.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    CHOROBA: v tom pripade nechapu jak jinak to udelat.. pokud chce vzdalene pristupovat na nejakou IP a port - jak potom ten router muze vedet kam packet poslat, kdyz se bude jednat o 3 ruzna zarizeni?

jina situace by byla kdyby ta zarizeni posilala neco k nemu a on po Tobe chtel aby Ti to lezlo vse z jedne IP a portu (asi kvuli nejakemu whitelistu....) takhle by to smysl melo
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    no to on prave nechce.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    NETWORK: ten port 11111 je uveden pro priklad - muze byt libovolny
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    CHOROBA: nene, takhle to nepujde... otevrit diru. a pak (v podstate libovolny) port 11111 Tve verejne IP smerovat na port 161 vnitrni IP (pro kazde zarizeni jedno pravidlo)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ze mi to nefunguje
    tgze otevrit diru na 161 a dstnat na celou range?
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    CHOROBA: ajoo 161 je snmp.. no tak v cem je problem? :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    snmp neasi
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    CHOROBA: no je to prinejmensim divne teda... moc nevim co pres udp chce monitorovat (pokud na tech zarizenich nebezi nejaka specificka sluzba....)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    NETWORK: Americky dohled(cizi ip) muj mkrvotik(moje IP) a za mrvotikem ve VLAN101 4 zarizeni na danym rozsahu vnitrnich IP
    a amik mi tvrdi ze mu musim otevrit UDP 161 aby je mohl vsechny monitorovat....? nechapu
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    CHOROBA: mas v tech pojmech trosku zmatek..
    mas tedy firewall kde krome pravidel co povolujes vsechno ostatni drople?
    Pak tedy staci jen pridat mezi accept pravidla jedno s bud portem (to ten port ale otevres pro vsechny) a nebo s src ip a portem (pak to bude fungovat jen pro tu 1 IP)..
    mno a ted zalezi co dal chces... predpokladam ze mas nekde ve vnitrni siti nejake zarizeni, na ktere chces z inetu vlest (a pouziva to UDP 161). Potom tedy pomoci DST natu premapujes port z verejne IP na tu vnitrni...

Ale mozna potrebujes uplne neco jineho - zkus to vice rozepsat....
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    panove jak udelat diru do site? ja mam nska vyhrabano
    potrebuju z cizi public ip UDP 161 dovnitr site za moji public ip
    staci otevrtit ohnozed sourceCiziIP -> destinationmojeIP/UDP161
    a on si naroutuje vnitrni sit pres moji public ip? nebo to musim prelozit a buhvi co?
    Popravde sem este nikdy nic takovyho nekonfiguroval
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    LEXXA: moje prostredi je fklidu... resp tadle cast site :)))
    ATAN: jsem si tu proxy doma spustil na mikrotiku a tak me to nejak sepnulo, ze tady budou lidi co poradej.... ono kam stim tady na nyxu jinam nez sem a do siti

thx, mrknu, zkusim
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ELPASO: jak pise. zjisti si kam saha onenote a zahostuj to. je to hodne dirty pac si tim presmerujes celkem dost trafficu k ms serverum ale neco za neco, zejo?
    kolega napsal v PSH nejaky tuze dirty hack co sedel nad stackem v W7 a primo upravoval pakety. bylo to divne a nestabilni.
    nicmene kdyz mu na to prisli malem prisel o praci a to nedelame v tak exponovanem prostredi jako ty.
    ATAN
    ATAN --- ---
    nepatri to sem ani trochu, ale jestli jsem to pochopil spravne, tak bych zkusil kombinaci upravy hosts a presmerovani portu pres ssh.
    Hosts soubor
    http://navody.c4.cz/hosts
    Tuneluji, tuneluješ, tunelujeme: přesměrování portů - Root.cz
    http://www.root.cz/clanky/tuneluji-tunelujes-tunelujeme-presmerovani-portu/
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    sorry, vim, ze to sem nebude patrit uplne 100%, ale nekdo by to tady vedet mohl

existuje applikace, ktera by mi odizolovala jednu ci vice applikaci ve windows a nasmerovala je do prednastavene PROXY

konkretne mi jde o sync onenote, nase firemni proxy blokuje skydrive... takze mam ssh tunel do domaci proxy, ale jak tam nasmerovat jen nektere app?
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    SNIPERCZE: ona i ta minipci express karta je interne napojena pres USB, ale zkus se podivat na Alix 6F2, myslim, ze tohle hledas... (maji tam i plechovy krabicky, napajeni zvlada myslim 7-18V)
    SNIPERCZE
    SNIPERCZE --- ---
    MCKIDNEY: me by se prave hodilo neco co nebude na usbcku. idealne aby ta krabicka mela 3G modem v podobe mikropci karty. Bude to umisteny v aute se kterym se bude jezdit i po cestach necestach a potrebuju aby to neco vydrzelo. Celej ten setup bych rad postavil ze sroubovacich konektoru nebo aspon s konektorama se zamkem, nez s jednoduchym zasouvacim co spoleha na treni
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    SNIPERCZE: To všechno zvládnou mikrotiky ne? ID MITHRANDIR Naportoval na to debian a 3G z USB mají, nevím jestli uvnitř toho debianu, ale to by neměl být problém.

PoE podporují, ale to není zas tak užitečný.
    GRAMAC
    GRAMAC --- ---
    NETWORK: Tohle kouzelne zatrzitko jsem nemohl porad najit :-D a tak jsem napsal jsem. Mel jsem vsechny dropy nastaveni ale nejelo to. Po tom co jsem nasel Use IP firewall tak to zacalo uz uz neco delat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam