• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    ATAN
    ATAN --- ---
    ppp interface
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    ATAN: jako definici v /ppp profile ?
    ATAN
    ATAN --- ---
    no muzes tam pro kazdeho uzivatele vytvorit ovpn server binding.
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    Mikrotik - Netusite jak postupovat s grafy pro interfacy VPN? Treba na strane OVPN serveru... Jsou dynamicke a po odpojeni a znovu pripojeni grafy iface odumrou...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    no me bridgeovani sere. Tak nejak tomu taky nerozumim, pouzivame x86 a na tom mame nasrano stovky vlan. kdyz jich dam na bridge vic jak 128, de do kytek rovnou :p
    tgze trunk mam strelenej do nekolika bridgu ve kterejch mam srovnany vlans, problem je, ze tohle reseni ma vcelku solidni ztratovost packetu. Nepotkal ste se nekdo s tim?
    Dokavad nezvednu default ethernet queue na 400+ je to v radu 10%, plus procesory jedou skoro naplno pri mizernym trafiku v radu desitek mbit. Pri nastaveni na 400 je packetloss tak 0,5% a procaky jedou na 10%...
    ATAN
    ATAN --- ---
    CHOROBA: no to uz mam. jen nechapu proc lidi takhle matou.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    bridge
    ATAN
    ATAN --- ---
    Mate nekdo CCR? Zkusil jsem u jednoho portu nastavit Master port a nefunguje to. Vim ze CCR nemaji hw switch, tak jsem si rikal, ze to jede pres CPU, kdyz to ma tolik jader. Ale nejak to nefachci.
    ATAN
    ATAN --- ---
    Tak pomohlo vypnout sitovku virutalboxu.
    XADAS
    XADAS --- ---
    ATAN: jednou si ze me jeden switch taky delal srandu, bylo to nastavenym broadcast/multicast storm limitem (na switchi)
    ATAN
    ATAN --- ---
    FATBOZZ: coze? :)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    tak ho votoč
    ATAN
    ATAN --- ---
    tak asi na dvacaty pokus jsem se tam jednou dostal, a pak zase nic. obcas to jen vytuhne, jako ze se stale snazi pripojit.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    tak v mkt se podivat do bridge pravidel, ale to by asi nefungovalo ani ip
    ATAN
    ATAN --- ---
    FATBOZZ: je to sice riditelny dell switch, ale pouziva se jako "blby" switch. ted jsem letmo nastaveni a nic tam neni.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    ATAN: nejaky pravidlo ve switchi ?
    ATAN
    ATAN --- ---
    Winbox pres MAC u CCR mi hlasi Time out, pres IP je vse ok. Je mezi nami jen switch. Na 450G take jen za switchem se dostanu v pohode. na obou 6rc13. Nevite, co to muze byt?
    MICHNZEE
    MICHNZEE --- ---
    no jo, ale kdyz tam budu chtit lezt primo pres tu routovaci ip adresu (v pripade prace2 pres 172.16.2.2) tak se mam dostat minimalne na RB v praci2, ne? je jasny, ze kdybych tam lezl klasicky pres 192.168.1.1 tak to nevi kam z tech dvou, ale tim tunelem by to prolezt mohlo :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    mnjo
    MICHNZEE
    MICHNZEE --- ---
    LEXXA: Mas na mysli ty dva stejny subnety - jak prace1 a prace2? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam