• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    VITEX
    VITEX --- ---
    Ahoj, chci se zeptat zdali tu máte někdo funkční vývojové prostředí pro Mikrotik Multirouter ?
    Image multirouteru, stažený přímo od mikrotiku mi funguje, ale mnou zkompilované binárky dělají psí kusy. To věřím že se spraví když budou všechny kompilovány tím v tom samém prostředí ...
    ASSEMBLER
    ASSEMBLER --- ---
    Prosimvás, je tu nějaká dobrá duše, co bydlí na Cibulce, Košířích, nebo tak a má přímou viditelnost nahoru na Ladronku? Zítra tam potřebuju dotáhnout aspoň 8mbit konektivitu pro malou podsíť, dneska jsem to měřil nedá se tam na 5ghz pořádně nic chytit. Víte o nějakém způsobu, nebo není tu někdo, kdo by mi na chvilku poskytnul spoj? Je to kvůli festivalu United Islands, narychlo přesunuto z ostrovů nahoru, takže na net nikdo nemyslel. Je to potřeba od zítřejšího poledne do soboty večer. Odměna pravděpodobně v tekutém stavu ...

Kdybyste někdo věděl, prosím volejte mi na 604 853 084 (kdykoliv)

Dík moc...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FATBOZZ: konstrukce typu "kdyz prselo, problem nikdy nebyl" je fakt zvracena ;-) Neni to tak dlouho, co jsem menil X let bezproblemovy kabel... logicky, materialy starnou, venku na vetru, desti, slunci, mrazu... ono to proste neni bezproblemovy do nekonecna. Kdyz nechces rovnou meni kabel (coz chapu, ze muze byt problem u nekterych instalaci), vlez s necim primo na strechu a vyzkousej to naprimo se zarizenim u anteny...
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    FATBOZZ: asi nezbyva nic jineho nez vymenit ten kabel :(
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Ac je TX lepsi, upload je v radu desitek kb, download je tak 300k

FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    NETWORK: nene jeden vstup je vzdycky mrtvy.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    FATBOZZ: takze na a i b vystupu stejny signal? pokud jo, tak je chyba v karte...
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    NETWORK: Jsem klient na 5g (tam je problem) a zaroven i apcko na 2,4 , ktera bezi ok. Konektory jsou ok, kdyz prselo, nikdy problem nebyl. Vyhled primy, smerovka. A/B zkouseno, prepinano i HW bez zmeny.. Kartu jsme menili z jinyho mkt, vyloucit ze je vadna nelze, ale mela stejny vysledek jako tahle.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    FATBOZZ: Takze jestli to dobre chapu, ty si jednim z klientu na danem AP a vsichni ostatni klienti maji signal OK, jen Ty mas signal horsi? Jinak klidne to muze byt kabel - pokud si nemel zavulkanizovano az pred smrstovaci buzirku - mohlo castecne zatect tudma... Vyhled mas primy? Jinak obvykle tech cca. 20dB dela vadny prepinac a/b vystupu na karte (zjistis tak, ze kdyz prepnes na b vystup, tak signal furt stejny - normalne by se nikdo nepripojil...). Menil si kartu za novou? Stalo se mi ze sem menil kartu za druhou, taky spatnou :) Ale tak to uz zachazim do extremu...
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    NETWORK: oba
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    Mas horsi Rx i Tx signal?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Po bource mi spadl signal na jedno apcko. Klienti na tom apcku maji signal vicemene stejny jako pred bourkou, ale me to spadlo o nejakych 20db.
    Zkousel jsem jinou kartu, vymenit antenu, porad stejny. Nechce se mi verit ze by to delal kabel. Zadna voda v nem neni. Nejaky napad co by to mohlo byt ? Rebooty nepomahaj.
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    SNIPERCZE: Nebo ty máš čistý RB433 a experimentuješ s miniPCI kartou?
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    SNIPERCZE: Já zatím neměl problém s ničím co je napsané na WIKI v support listu. Ale zkoušel jsem tak čtyři.
    SNIPERCZE
    SNIPERCZE --- ---
    Hoj, muzete mi doporucit nejakej 3G modem, kterej bude fungovat v mikrotiku RB433? Zatim jsem v hledani nebyl moc uspesny :( dik
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    KUTNY: bohulez uz je na obou stranach 100mb/fulduplex a deje se totez. "wan" port je prdel do cisco a jede jak hodiny, "lan" port do dslamu od zyxelu a tak je zda se jakysi problem
    KUTNY
    KUTNY --- ---
    CHOROBA: vypnuti negociace na obou stranach neni resenim?
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    FAJL: Tjn jen metrika pro failover má tu nevýhodu, že pokud je problém, až za GW tak se routy samy nepřehodí. Takže stejně nakonec musí bežet nějaký periodikcý skript co dostupnost internetu, přes danou GW kontroluje...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    to bych dost nerad no
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    CHOROBA: ja osobne sem se s tim primo nesetkal, ale rozhodne se o tom dost diskutovalo na ISP foru... nikdo v podstate neprisel na ktere strane je chyba, kazdopadne nejaka nekompatibilita tam je (ne vzdy se projevi, asi zalezi na vice okolnostech)... co vim, tak to borci resili obyc switchem mezi temi dvema routerama, ale je to takove (aspon pro me) nouzove reseni...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam