• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    CHOROBA:, ELPASO: Oki, díky
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    CHOROBA: Jj unifi supr. Ted jsem to nasadil u kamarada ve firme - 8kusu AP
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    AHARAZ: jojo, tunu. nejvetsi cca. 200 kusu na lokalite. mk dobry , ale unifi bozi
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    CHOROBA: Mas to nekde v realnem provozu? Jako koukal jsem na to jako dalsi moznost, ale prostredi MK je mi blizsi...
    ADAM
    ADAM --- ---
    genialni. zvyšil jsem mtu v nastavení PPP a zmizelo to!
    paráda
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ADAM: neznam to z mtk, ale nejspis se tim upravuje mtu navazovanych session klientu podle realneho mtu linky
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    poradte mi nejaky levny repeater. idealne mikrotik. v loznici mi wifina nedostrikne a ted se ukazala potreba byt tam online.
    utp tam nevede ale kdyz uz nebude zbytit ho zavedu. ocenil bych vsak neco se dvema radiema a... no rozumime si...
    ADAM
    ADAM --- ---
    ještě něco zajimavého:

print from=1 nebo =2 to napíše "no such item" přitom právě na těchto pozicích ty pravidla jsou.
    když dám from >2, tak to normálně vypíše další mangle pravidla...
    ADAM
    ADAM --- ---
    co jsou v ip/firewall/mange 2 pravidla action=change-mss

mám je tam a serou mě tím, že po každém výpadku proudu se posunou z prvního místa na uplně poslední a tím mi nefunguje tak 1/3 webu.

stačí je we winboxu přesunout nahoru a vše pak funguje normálně. teď když jsou bouřky (a výpadky proudu), tak mě to sere každý den.

co je zajmavé - když dám print, tak se tam tyto dva řádky vůbec nezobrazí!!
    když dám print where action=change-mss, tak to nevypíše nic.
    přitom ve winboxu ty pravidla vidím.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    AHARAZ: unifi? :D
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    AHARAZ: hotspot jsem z toho nikdy nestavel, ale aspon pekny boxik ti poradim :)
    StationBox® InSpot - RF Elements
    http://www.rfelements.com/en/products/enclosures/stationbox-inspot/
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    BTW víte někdo jak je na tom Mikrotik s WIFI roamingem? Snaži jste se ho někdo použít?
    A k tomu se váže zda jste někdo nepoužíval nějaké pěkné indoor boxy na MK s integrovaným všesměrem lépe 2X2 MIMO a montáží na strop/zeď.
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    NETWORK: No to jsem taky parkrát dělal, ale u delších konfigů je to trochu psycho kus po kusu. A jako celek, z toho vypadne jen par příkazů, ale pak nevíš zda něco nebylo důležité...
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    AHARAZ: vyexportuju do souboru a pak pres konzoli nakopiruju do noveho routeru co potrebuju... pekne rucne - nemuze dojit k zadnemu problemu :)
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    AHARAZ: vidis to. Ja tam v te dobe zadne profily nemel. diky :)
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    MOPIK: S tím samospuštěním mi to nejak nešlo, ale pak jsem zjistil že krom těch iface, ješte musim mazat default profily v ppp, protože skript skončí s chybou že profil už existuje...
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    AHARAZ: vicemene sem to delal stejne .. export konfigurace , preneseni souboru do PC a na novem ( mel sem ho jako pokusny ) preneseni dat vcetne konfigurace a /system reset-configuration run-after-reset=nazev_souboru_s_konfiguraci.rsc
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    Zdravím, jak přenášíte nastavení mezi mikrotiky? Třeba když vyměnujete za vyšší model, nebo měníte problémový kus. Jde mi zejména o mac adresy u interfacu, které to mají tendenci rozhodit - přidávat nové wifi iface a pod.
    Zatím mi přišlo nejjednoduší to nastavení exportovat do .rsc a parametry kde je mac iface z příkazů vymazat a pak ještě přejmenovat iface na základní názvy co má čistý mikrotik a pak je přejmenovat zpět.
    Ale jestli na to není nástroj, nebo méně krkolomná cesta...
    MICHNZEE
    MICHNZEE --- ---
    NETWORK: jop, diky za vysvetleni a rady panove
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    MICHNZEE: ne, tohle pouzit nejde - vzdy jen bud A nebo B

MICHNZEE: je jedno ktery vstup pouzijes - jediny rozdil u CM10 je v tom, ze oproti ostatnim kartam ma konektory prohozene, tzn. ten blize stredu je tusim B
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam