• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    MICHNZEE
    MICHNZEE --- ---
    Ahoj vsichni, mozna trochu hloupa otazka, ale nevite proc mi winbox nenajde mikrotika pod mikrotikem? :)

Zrovna tu mame jednu RB750, prvni interface je internet od UPC, druhy interface je do vnitrni site na velky switch a treti interface do dalsiho mikrotiku, ktery plni funkci AP pro verejnost. Tudis tu mame dve samostatne oddelene site (vnitrni a pro verejnost). DHCP bezi pro obe site na te RB750. Nicmene z prvni (vnitrni) site mi winbox to druhe RBcko nenajde, pritom si na nej muzu z RB750 v pohode pingnout nebo pripojit pres ssh. Kdyz jsem na te verejne siti, tak mi to najde oba mikrotiky.

Nevite co s tim? nebudou to routy? diky moc :)
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    AQUARIUS: tak se musim opravit, na Alixu 3d3, Wrapu 3neco a switchi Linksys to funguje, ale na Alixu 2e6 to nefunguje. Nevim, jestli je problem v karme nebo nekde jinde, ale dneska jsem s tou redukci neuspel...
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    CHOROBA: no prave to bych ocekaval.

DANYSEK: aha dobra poznamka, to si overim :)

AQUARIUS: jj takhle podobne to vypada.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    DANYSEK: ja pouzivam vec s vtipnym nazvem Gender changer a funguje to bez problemu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DELVIT: a ses si jistej, ze ta tvoje female2female redukce je zapojena jako null-modem kabel? Pokud je zapojena jako primej, tak to fungovat nebude ani omylem :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    by ti to aspon psalo neco pri bootu
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    AQUARIUS: tak to mam a nefunguje to. Asi se kouknou na ten port na alixu, jestli tim vubec neco tece. Sniffnu to a podivam se, mam obavu, ze se pres to nic nedostava.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    DELVIT: nevim, jak vypada tvuj minirc, ale zkus to s timhle, to na alixy funguje:
    pu port             /dev/ttyUSB0
    pu baudrate         38400
    pu bits             8
    pu parity           N
    pu stopbits         1
    pu rtscts           No
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    Snazim se o pripojeni Alixu 2d3 pres seriovy port. Poridil jsem si na to redukci usb-serial pl2303 converter + female2female redukci.

Zatim jsem vyzkousel se pripojit jak pomoci minicomu ci primo cu -e -o -s 38400 -l /dev/ttyUSB2 (vycteno z dmesg). Zkousel jsem ruzne rychlosti, ale podle vseho Alix jede na 38400. Kdyz vyndam CFko a snazim se pripojit, tak vidim pouze cernou obrazovku a nic. Kdyz tam dam CFko s nakonfigurovanym napr. voyage linuxem, tak to normalne nabehne a pripojim se na server sshckem.

Nevite v cem by mohl byt zakopan pes, proc ten COM neodpovida?

MOPIK
    MOPIK --- ---
    AHARAZ: RB750 a RB750G upgradable to : v7.x
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    {reply MARECEK|40299069 Tak sto procent to uz je nejaky vzorek ;-)
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    AHARAZ: v6 mam nasazenou na 100% svejch mikrotiku - to znamena cely jeden kus :)
    TBC
    TBC --- ---
    CHOROBA: tak to zvladam :) tam problem nebyl
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tak port scan si hlavne musis pustit v udp zejo
    TBC
    TBC --- ---
    TBC: tak jen pro info, rozjelo se to pak i na ty 4ce, proc to netusim, kazdopadne na port scan to na UDP 161 neodpovida, asi nejaka fuetura pro nevalidim paketum, presn snmpwalk ok

pri upgradu na 5 tku, stejny chovani, tzn. port nic nehlasi ale funguje :)
    ATAN
    ATAN --- ---
    GHORMOON: To driv vyjde Hurd.
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    ipsec me netrapi, ale bylo by fajn, kdyby to konecne umelo openvpn po udp :D
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    mi prislo ze 450g obcas divne syci. sem si dycky myslel ze mam halucinace :)
    co vim tak problemy - ipsec proti cisco a neco s bridgem..nevim co
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    CHOROBA: nejaky konkretni, na co si dat pozor? :) jediny z ceho ten mikrotik podezrivam, tak ze obcas dela divny zvuky, kdyz prenasi data ... zni to trochu jako HDD, ale dyt to nema HDD, ne? :D budu muset overit, jestli to fakt dela on a kdyztak proc :D
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    AHARAZ: kolegove verze 6.xx nasazujou a rozhodne se to neobejde bez problmu :p
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam