• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    MARTUS_CZ
    MARTUS_CZ --- ---
    ATAN: zkusim odstranit a nechat njen switch. diky ....
    ATAN
    ATAN --- ---
    MARTUS_CZ: bridge.
    MARTUS_CZ
    MARTUS_CZ --- ---
    Poradí mi, prosím, někdo, co dělají soudruzi špatně? Na výpisu ethernetů mi to signalizuje Slave, ale v configuraci žádný master port nemam.
    PS: navíc mi nejde aktivovat ani DHCP na většině portů, no prostě jsem se zase kochal

CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    hele pouzivate nekdo mikrotiky jako hotspoty s podporou smart clientu(jakoze wispr - ipass, boingo, skype....)?
    mi mrda ze proste mikrotik do smart clients natvrdo cpe svuj wispr kod a naprosto inoruje muj v login.html.
    nemate nekdo zkusenost jak to xml "vypnout" nebo ho donutit aby posilal muj "login URL" ?
    viz.
    MikroTik RouterOS • View topic - ipass / gis /xml
    http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=77986
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    MARECEK: vyreseno... chvili mi trvalo nez sem si uvedomil ze by bylo dobry smazat dns cache
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    MARECEK: jinak samozrejme tyhle googlovsky dns taky nepouzivam ale mam dns mojeho isp...-to taky budu muset nejak poresit co?
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    Cau,
    potreboval bych zas radu od nekoho kdo se vyzna....
    Snazim se pres unlocator nafejkoat us adresu coz by nebyl az takovej problem ale potreboval bych to jenom pro specificky vnitrni adresy.
    Podle jejich navodu by se to melo delat jenom tim ze se pres ne poslou dns:
    iptables -t nat -A PREROUTING -d 8.8.8.8 -j DNAT --to-destination 50.112.186.233
    iptables -t nat -A PREROUTING -d 8.8.4.4 -j DNAT --to-destination 50.112.143.40

Jak na mikrotiku docilim toho aby tyhle dns pouzivaly jenom zarizeni ktery budu mit doma nadefinovany v nejakym address listu?
    Jak ty pravidla udelat v "mikrotikovstine"?

Dik za pomoc!
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MICHNZEE: okej. polopate. mas 2 site oddelene necim. ted neresim cim. v jedne siti mas 2 mikrotiky, v druhe jen jeden (pocitej interfacy). pro zavavu zkus povolit komunikaci mezi tema dvema sitema na udp/5678 a uvidis co se stane.
    MICHNZEE
    MICHNZEE --- ---
    LEXXA: to chápu, ale jak to že z veřejné (192.168.2.x) mi to najde oba MK, (i když tam mám pravidlo že cokoli z 192.168.2.x s požadavkem do 192.168.1.x - do privátní sítě se dropne), ale z privátní sítě mi to najde jen ten první mk rb750. Když winbox skenuje síť, tak přeci nejde jen směrem v síti "nahoru", ale najde všechny rbčka v danné síti (i směrem dolů)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    AQUARIUS: a sakra asi jsem naskladal voodoo panenky ve spatnem poradi, vystrachal jsem jeste jeden dok s comem, takze zkusim asi nulovy kabel naprimo.... kdyz tohle nejde
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MICHNZEE: pokud mas neco mezi privatni a verejnou siti (coz asi mas jinak by to nebyla pub/pri) tak dost tezko se z jedne site dostanes na druhou.
    MICHNZEE
    MICHNZEE --- ---
    Ahoj vsichni, mozna trochu hloupa otazka, ale nevite proc mi winbox nenajde mikrotika pod mikrotikem? :)

Zrovna tu mame jednu RB750, prvni interface je internet od UPC, druhy interface je do vnitrni site na velky switch a treti interface do dalsiho mikrotiku, ktery plni funkci AP pro verejnost. Tudis tu mame dve samostatne oddelene site (vnitrni a pro verejnost). DHCP bezi pro obe site na te RB750. Nicmene z prvni (vnitrni) site mi winbox to druhe RBcko nenajde, pritom si na nej muzu z RB750 v pohode pingnout nebo pripojit pres ssh. Kdyz jsem na te verejne siti, tak mi to najde oba mikrotiky.

Nevite co s tim? nebudou to routy? diky moc :)
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    AQUARIUS: tak se musim opravit, na Alixu 3d3, Wrapu 3neco a switchi Linksys to funguje, ale na Alixu 2e6 to nefunguje. Nevim, jestli je problem v karme nebo nekde jinde, ale dneska jsem s tou redukci neuspel...
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    CHOROBA: no prave to bych ocekaval.

DANYSEK: aha dobra poznamka, to si overim :)

AQUARIUS: jj takhle podobne to vypada.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    DANYSEK: ja pouzivam vec s vtipnym nazvem Gender changer a funguje to bez problemu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DELVIT: a ses si jistej, ze ta tvoje female2female redukce je zapojena jako null-modem kabel? Pokud je zapojena jako primej, tak to fungovat nebude ani omylem :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    by ti to aspon psalo neco pri bootu
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    AQUARIUS: tak to mam a nefunguje to. Asi se kouknou na ten port na alixu, jestli tim vubec neco tece. Sniffnu to a podivam se, mam obavu, ze se pres to nic nedostava.
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    DELVIT: nevim, jak vypada tvuj minirc, ale zkus to s timhle, to na alixy funguje:
    pu port             /dev/ttyUSB0
    pu baudrate         38400
    pu bits             8
    pu parity           N
    pu stopbits         1
    pu rtscts           No
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    Snazim se o pripojeni Alixu 2d3 pres seriovy port. Poridil jsem si na to redukci usb-serial pl2303 converter + female2female redukci.

Zatim jsem vyzkousel se pripojit jak pomoci minicomu ci primo cu -e -o -s 38400 -l /dev/ttyUSB2 (vycteno z dmesg). Zkousel jsem ruzne rychlosti, ale podle vseho Alix jede na 38400. Kdyz vyndam CFko a snazim se pripojit, tak vidim pouze cernou obrazovku a nic. Kdyz tam dam CFko s nakonfigurovanym napr. voyage linuxem, tak to normalne nabehne a pripojim se na server sshckem.

Nevite v cem by mohl byt zakopan pes, proc ten COM neodpovida?

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam