• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    eh, packet sniffer
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tools - packet filter. v zalozce filter si nastavis ip adresu/mac atd....
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    mam tu opet jeden lama dotaz - potrebuju pro konkretni zarizeni na moji siti odchytit VSECHNY reqesty ktery to posila... - rozumejte - to zarizeni si saha kamsi na internet pro updaty a ja bych potreboval odchytit vsechny adresy a celej ten provoz co se behem tohodle deje....
    muze mi nekdo poradit jak na to? zvladne tohle mikrotik kompletne dologovat sam nebo potrebuju jeste neco dalsiho?
    MICHNZEE
    MICHNZEE --- ---
    MARECEK: tak jsem si to zkusil taky a prijde mi to ok, vraci to klasicky pole, ze ktereho si muzec cokoli vytahnout. Jinak je to cele psany objektove, tzn. je treba si vytvorit samostatne funkce, ktere ti vytahnou co potrebujes na zavolani - tak jako je v prikladu - vytahnout info o RB. Jinak doporucuju vytvorit usera jen pro cteni a admina nepouzivat :)))
    ANALYTE
    ANALYTE --- ---
    MARECEK: jasný, to už jde mimo mě, já si vystačím jen se skriptováním, kámoš systémadmin se stará už právě o toto…v podstatě nejsnažší si tam šahat api, ty skripty jsou vyloženě konfigurační zálěžitost:-)
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    ANALYTE: hele ja nasel nejakej priklad php api kolem kteryho sem to udelal a celkem to funguje. problem je ze nejsem zrovna z tech co umej php tak ze to delam metodou pokusu a omylu a jsem zaseklej uz jenom na tom aby ten vystup vypadal tak jak chci - ( ten vysledek co to api vraci jsou nejaky pole znaku tak se s tim nepracuje uplne nejlip...) tak ze se snazim to pole rozdelit na jednotlivy komponenty a mit to jako tabulku - v soucasnou chvili je to pod sebou
    Pouzil jsem tohle api
    https://github.com/dapphp/librouteros
    ANALYTE
    ANALYTE --- ---
    FATBOZZ: OK, během zítřka...
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    ANALYTE: úkaz ho ostatním ;)
    ANALYTE
    ANALYTE --- ---
    MARECEK: klidně ti ten příkaz napíšu, jen nejsem teď u MK, abych si vyzoušel syntax příkazu nebo už to máš vyřešené?
    ANALYTE
    ANALYTE --- ---
    MARECEK: umí to nejméně jednou za vteřinu spustit skript, který ti jednoduchým příkazem vyexportuje přehled všech leases do souboru, co chceš nebo ti to ten soubor odešle na email. Nebo si můžeš PHP skriptem šahat přes API nebo SSH a ten výpis si nechat rovnou poslat do serveru, kde máš web…možností je víc, nejsnažší je logicky se podívat přes webové rozhraní, což je 4 kliknutí a zadání jména a hesla...
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    CHOROBA: to je presne to co chci... puvodne jsem myslel delat export do souboru ale pres to api by to melo byt snazsi... musim na to mrknout - nikdy jsem v tom nic nepsal tak kdyby mel nekdo nejakej priklad co bych moh pouzit tak by mi to pomohlo...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    mikrotik ma api, tgze si muzes udelat hloupou stranku, zalozit usera api/api povolenyho z urcity ip adresy a vytahnout si co chces
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    Heledte umi mikrotik nejak vygenerovat seznam dhcp leasu? - uz v tom doma nejak ztracim prehled tak bych si celkem pral mit nejakou overview stranku kde bych mel vylistovany adresy tak jako kdyz koukam do webocnfigu ale bez toho abych se musel logovat do routeru atd..
    Proste vygenerovat nejakej seznam v textaku nebo html a ja uz si s tim pak ze serveru poradim ale nevim jak to dostat z toho routeru... Nenapada vas neco?
    MARTUS_CZ
    MARTUS_CZ --- ---
    ATAN: zkusim odstranit a nechat njen switch. diky ....
    ATAN
    ATAN --- ---
    MARTUS_CZ: bridge.
    MARTUS_CZ
    MARTUS_CZ --- ---
    Poradí mi, prosím, někdo, co dělají soudruzi špatně? Na výpisu ethernetů mi to signalizuje Slave, ale v configuraci žádný master port nemam.
    PS: navíc mi nejde aktivovat ani DHCP na většině portů, no prostě jsem se zase kochal

CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    hele pouzivate nekdo mikrotiky jako hotspoty s podporou smart clientu(jakoze wispr - ipass, boingo, skype....)?
    mi mrda ze proste mikrotik do smart clients natvrdo cpe svuj wispr kod a naprosto inoruje muj v login.html.
    nemate nekdo zkusenost jak to xml "vypnout" nebo ho donutit aby posilal muj "login URL" ?
    viz.
    MikroTik RouterOS • View topic - ipass / gis /xml
    http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=77986
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    MARECEK: vyreseno... chvili mi trvalo nez sem si uvedomil ze by bylo dobry smazat dns cache
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    MARECEK: jinak samozrejme tyhle googlovsky dns taky nepouzivam ale mam dns mojeho isp...-to taky budu muset nejak poresit co?
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    Cau,
    potreboval bych zas radu od nekoho kdo se vyzna....
    Snazim se pres unlocator nafejkoat us adresu coz by nebyl az takovej problem ale potreboval bych to jenom pro specificky vnitrni adresy.
    Podle jejich navodu by se to melo delat jenom tim ze se pres ne poslou dns:
    iptables -t nat -A PREROUTING -d 8.8.8.8 -j DNAT --to-destination 50.112.186.233
    iptables -t nat -A PREROUTING -d 8.8.4.4 -j DNAT --to-destination 50.112.143.40

Jak na mikrotiku docilim toho aby tyhle dns pouzivaly jenom zarizeni ktery budu mit doma nadefinovany v nejakym address listu?
    Jak ty pravidla udelat v "mikrotikovstine"?

Dik za pomoc!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam