• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    CHOROBA: Resi to traffic flow, ktery posila data na masinu, ktera je uklada - muzu doporucit treba: http://95.80.230.4/
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    CHOROBA: nechci prudit ale na co? a ne, neresil jsem to.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    hele jak resite na mrkvotiku data retension? pres CALEA? umi ta vec posilat jenom hlavicky? sem zatim njak nenasel jak...
    nebo sniffer?
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    MARECEK: podezrival bych nameservery, pro test bych zkusil treba napevno dns od google 8.8.8.8
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    jeste k tomu mikrotiku - tusite nekdo proc by mi stahovani melo jet plnou kapacitou co linka k isp ma ale browseni na vsech klintech mu jde jak lacnymu srani? - kliknu, cekam, cekam, prazdna stranka, loading, cekam, vsechno naskoci....
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ELPASO: config-style vychazi z juniperu... coz je vicemene fajn (udelas si celou sadu zmen a pak to commitnes najednou), i kdyz me to pobavilo v kontextu toho, ze na pozadi bezi quagga s cisco-like configem :-)
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    ELPASO: no ja bych prave taky chtel neco co toho bude umet hodne ale nastavitelny to bude nejakou srozumitelnou formou... ted mam mikrotika ale budu potrebovat neco co ma gigovy porty tak hledam nejakou alternativu a ty edge se mi libej.
    Na mikrotiku me celkem stve ze tam je ranec ficur ktery bud nefungujeou na 100% (ovpn) nebo jsou zbytecne tezky je nastavit. nejaky asusy a tyhle konzumni krapy zas neumej to co od nich chci ja tak ze potrebuju neco silnyho ale privetivyho :)
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    MARECEK: ovladani a konfigurace mi prijdes skvela... nejsem sitar, takze nemam zkusenosti s enterprise config deploymentem. ale tady se vsechno dela jednoduse pres vlan/ip/host/range/port grupy... daji se definovat i na zaklade time/date atd...
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    MARECEK: tu LITE verzi za 2k... kdyz jsem to kupoval tak se jinej jeste neprodaval
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    ELPASO: zajímá mě to tak po všech stránkách... kterej přesně máš?
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    MARECEK: super! bezi mi to u kamose 6 mesicu v kuse, 12 VLAN, 60 FW pravidel, 2x WAN s NATem, cca 20 NAT pravidel... jestli ti jde o stabilitu :) vykonove jsem to nemeril
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    Co si myslite o Ubiquity Edge routerech?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    asi mas pravdu :D rikal jsem ze bych jeste pouzil v tom comtrendu tu wifinu...
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    RAINBOF: nekomplikuj si zivot a dej tomu jinej rozsah :D ale jako technicky by to jit melo, vpodstate z toho routeru budes mit switch (nechce se mi hledat zpatky ten obrazek, ale afaik pak mas spojeny uz vsechno :D) ...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    no prave ze na ten router nemuzu. kdyz dam ether2 do bridge tak nejde nic mimo toho AP. coz mi prijde jako blbina ne? melo by to jit normalne... nebo ne ?
    ADAM
    ADAM --- ---
    tak v tom případě jsem nepochopil ten dotaz :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ja uz nevim normalne. je to zacarovany.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    :D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ADAM:
    přepnul.
    ADAM
    ADAM --- ---
    RAINBOF: tem comtrend jsi nepřepl do brdige modu? 
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    jenze kdyz to udelam tak prestane pppoe jit.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    vlastně vim :) rikal jsem si proc bych nemohl ether2 dat do bridge taky beztak vsechno jde k brigi a ten je v mikrotiku stejne jako NAT a vlastne i wan...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam