• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    CLARK
    CLARK --- ---
    MARECEK: Když to bereš takhle .. ale dělám profesně s obojím a nedá se to mezi sebou srovnat. Mikrotik je dražší, ale taky Ti jede klidně 10 let ... kdežto ubnt mrchy chcípaj celkem běžně za 3 - 4 roky. Na mikrotiku udělá všechno .. na 5GHz na 3,5km přes Prahu v dual nstreme jsem s nim udělal 180Mbit obema smery .... ubiquiti rocket5M jell sotva 50 :-)
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    CLARK: ale prosimte...
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    CLARK: za ty penize jsem si říkal že to zkusím a benchmarky co jsem koukal kočiček celkem jasně... Zatím to na mě působí tak ze kdyz se člověk vykasle na to jejich gui tak ty možnosti jsou jako mikrotik a víc...
    CLARK
    CLARK --- ---
    MARECEK: z mikrotiku na ubiquiti? tak to si šel kvalitativně sakra dolů ... existují rychlejší řešení i na mikrotiku
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    MARECEK: reset do factory a vytvorit bridge mezi eth a wlan... pouzivam to takhle uz par let
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    tak jsem se nakonec rozhodnul vymenit mikrotika za ubiquiti (ty 100mbit porty uz proste byly fakt malo)
    nejakou dobu ale jeste budu toho mikrotika pouzivat jako AP a vsechny ostatni sluzby prevezme misto nej to ubnt...
    muzete mi prosim nekdo poradit co vsechno je na mikrotiku potreba udelat aby fungoval vylozene jenom jako ap? povypinani dhcp, fw pravidel atd. je samozrejmost ale nevim jak a co je potreba udelat se sitema, natem atd....
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    no prave v rusku njaka konkurence suse podvrhuje certifikaty a to uplne nechci :) ale obavam se ze jiny normalni reseni nejni.
    nezbejva nez pockat az vsechny normalni os budou podporovat GIS/hotspot2.0/smart client xml
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    CHOROBA: se ctenim hesel, nebo co mas na mysli :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    pac od ty doby co ma kazdej kokot jako homepage https://google.com nebo geybook, to zacina byt na hotspotu vcelku problem
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    bmw. https redirection ste nekdo resil u mikrotiku?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    dik :)
    kolega uz si stejne zacal psat vlastni parser na tzsp v cecku, tak to holt udelame po jeho ;)
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    CHOROBA: taffic flow by mel byt netflow, takze pouzit netflow analyzer?
    Top 5 Open Source NetFlow Analyzers - Openxtra Tech Teapot
    http://www.openxtra.co.uk/blog/top-5-open-source-netflow-analyzers/

CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    fer a dik, sem myslel spis njakej freeware, co by to umel rozumne ukladat a parsovat.
    si holt neco napisem :)
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    CHOROBA: Resi to traffic flow, ktery posila data na masinu, ktera je uklada - muzu doporucit treba: http://95.80.230.4/
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    fizlove prudej. dyby jenom v cechach tak dobry, ale v nekterych zemich okolo dost prudej a mrmlaj neco o odebrani licence :)
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    CHOROBA: nechci prudit ale na co? a ne, neresil jsem to.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    hele jak resite na mrkvotiku data retension? pres CALEA? umi ta vec posilat jenom hlavicky? sem zatim njak nenasel jak...
    nebo sniffer?
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    MARECEK: podezrival bych nameservery, pro test bych zkusil treba napevno dns od google 8.8.8.8
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    jeste k tomu mikrotiku - tusite nekdo proc by mi stahovani melo jet plnou kapacitou co linka k isp ma ale browseni na vsech klintech mu jde jak lacnymu srani? - kliknu, cekam, cekam, prazdna stranka, loading, cekam, vsechno naskoci....
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ELPASO: config-style vychazi z juniperu... coz je vicemene fajn (udelas si celou sadu zmen a pak to commitnes najednou), i kdyz me to pobavilo v kontextu toho, ze na pozadi bezi quagga s cisco-like configem :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam