• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    TBC: mam jich asi 120 s ipsec tunelama proti njakymu cisco 1800 a fajn
    REASON: kam?
    REASON
    REASON --- ---
    zdar
    potreboval by som pomoct nastavit mk aby posielal logi o ip aktvite (lan-wan) ale zial netusim ako na to
    dakujem
    TBC
    TBC --- ---
    Dotaz. Zvlada Mikrotik standardni IPsec tunely napr. oproti Ciscu, Fortigate Zyxellu atd? Diky za info
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Hm, udělala se zima, vychladla střecha nad dílnou kde je na půdičce RB a internet se jakž takž rozběhnul. CCQ 40 - 55% Takže tím je to jasný.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    PISTA1: změna kanálu ? třeba něco rusi.PISTA1:
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    CHOROBA: větvema to není, přesunul sem pro vyzkoušení anténu na místo kde je přímej nerušenej výhled a je to naprosto stejný.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    porezej ty vetve ;)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    CHOROBA: Odstup S/Š je 32 - 35 dB furt stejnej jak před lety, kvalita je samodřejmě totálně v prd... lítá mezi 20 až 35%

Když mám puštěnej ping na bránu tak jede docela v pohodě, ve chvíli kdy chci odeslat víc dat tak spojení spadne :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    :D a jakej mas signal a quality?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    NETWORK: To bylo první když sem to rozdělal.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    PISTA1: koukni přímo na desku, jestli nemáš nafouknuté/vytečené kondenzátory
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Už pár tejdnů pozoruju problém s netem. Mám RB 411 s AR5413.
    Včera sem to začal řešit a zjistil sem že zatímco download jede naplno (mám 10/1 Mb/s). Upload nedá víc než 10Kb/s :(
    Když sem RB na půl hoďky vypnul, tak první dva testy na speedtest.net dak upload kolem 0.5 Mb/s ale pak to zas spadlo na 0.
    Dneska sem zkusil hodit anténu jinam, přeci jen mě tam troch brání pár větví ale ani to nepomohlo.

Mám puštěnej winbox na statusu wlan a pozoruju že vcelku nahodile najednou zmizí připojení projedou tam frekvence a zas naskočí zátky.

Podle mě odchází wifi karta. Neměl někdo stejnej problém?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Máte někdo vyzkoušeno na mikrotiku E3276 ?
    MikroTik RouterOS • View topic - 4G LTE cards (4gen) support request on RouterOS 6
    http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?p=402068&sid=dca601bc996effdfc09b61ad02c2caef#p402068
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    jop
    nevim jestli nemuze byt problem opravdu v tech licencich - kdyz hodim RB711-nH do defaultu, tak se wifi implicitne nastavi na jako client

LEXXA
    LEXXA --- ---
    VLASTIS: takze dejme mas iface1.1-iface1.N+wlan v br1.1 na jednom MK a iface2.1-iface2.N+wlan v br2.1 a klient ktery se pichne do br2.1 se nedopinga ke klientovi na MK1?
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ani jeden
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    VLASTIS: abychom predesli neprijemnim wtf okamzikum... bezi ti jen jeden dhcp server?
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ahoj,
    mam dve MTK 711 a snazim se mezi nimi navazat bridge.
    klient1 - mtk1 ~~~~ mtk2 - klient2

spojeni mam navazane ale chova se tak podivne - jakoby jednosmerne

klient1 si pingne na mtk1 i mtk2, ale nedopingne se na klient2
    klient2 si pingne pouze na mtk2

oba mtk maji eth i wlan ve stejnem bridge

Nevim jestli to nejak nesouvisi s licencemi - je tam na obou kusech L3
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    CHOROBA: pochazim z jihu a jako... pulmilionove mesto protkane optikou nezni jako vize zapadakova :) ale je pravda ze to je asi jedine misto siroko daleko (+1000km) kde by existovalo neco jako rychly internet :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    LEXXA: na jih od nas ano ;)
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    CHOROBA: jj kazde nove spojeni a k nemu related
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam