• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    TLOUDEV: Nikdo nic?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    REASON: simple queue
    REASON
    REASON --- ---
    CHOROBA: kazdy den od - do :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    co je po urcitym case? jako po dvou hodinach? nebo po stazeni 100GB? nebo od pondeli do stredy 08:00 - 20:00 ?
    jinak de vsechno, prvni dve pres radius, zbyle zde:
    http://wiki.mikrotik.com/wiki/Limit_Different_Bandwidth_In_Day_and_Night
    REASON
    REASON --- ---
    otazka:
    je mozne nastavit v MK pravidla aby sa urcitym IP po urcitom case zmenila rychlost internetu a opacne?
    dakujem
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    CHOROBA: jo to sem už bohužel taky vypozoroval, taktycky nevhodný rozhodnutí no :D až dojedu tak to pořeším teda asi openvpnkou.. doteď to nějak zkusim no
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    na ipsec/L2TP je dobry mit povoleny GRE tedy protokol 50 a porty UDP! 500 a 4500 pro NAT-T
    ale jinak jako ipsec je desna hruza, tedy myslim verze klient - server, router- router atd. funguje fajn
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    LEXXA: No a jak vysvětlíš že mi to jede z NTB ale nejde z iPhone? Myslíš že to může být tím firewallem? Podotýkám že jeden z hlavních problémů bývá zapomenutej ten protokol 50, kterej teda nevim jestli mám uplně dobře nastavenej.. ale jeho přidání NTB spojení neovlivnilo, ovšem mobil jo. Viz [ KARYSLAV @ Lan a Wan site a jejich prvky ] kde jsem popsal celou peripetii
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    KARYSLAV: me po*er!
    vcera jsem je uplne podle stejneho navodu.
    nejdriv si zkontroluj ze kdyz pristupujes zvenku tak mas otevreny firewall.
    jestli nejak filtrujes adresy tak si dej na chvili 0.0.0.0 do safe listu.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Udělal jsem si L2TP IPSEC podle tohodle návodu:

http://www.nasa-security.net/mikrotik/mikrotik-l2tp-with-ipsec/

Když se pokusím připojit z wifiny (zevnitř) tak to jede, ale zvenku (o2 mobilní net, iPhone s iOs7), tak se to nespojí. Co hledat? Díky!
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    hi, mate nekdo zkusenosti s flashovanim routerboardu na linux? (idealne debian) konkretne se mi jedna o RB433UL (resp. jakykoli jiny, ktery bude mit alespon 2 miniPCI sloty nebo 1 miniPCI slot a integrovanou 802.11b/g/n...)
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    ADM: , VLASTIS: u Mikrotiku jsme to tu probirali v navaznosti na HAWKS: pokud se jedna o dva ISP na urovni O2 ADSL a pod...
    ADM
    ADM --- ---
    VLASTIS: nepouzivam to ale kdyz jsem to driv hledal tak mikrotik by to mel umet, bud jako multipath routing (pricemz muzes dat ruznou vahu oboum default routam). v pripade zalozni linky a failoveru by to melo jit testovat a prehodit skripty
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    VLASTIS: mam to chlazene serverovne, ale nez to tam slo tak mi to lezelo mesic pod stolem doma na testovani... zadnej problem
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ELPASO: a mas to nekde v chlazene serverovne? nebo nekde pohozene?
    tady to bude kdovikde (mozna na pude, kde muze byt v lete peklo..)
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    VLASTIS: edgemax router lite, cena 2k. ja osobne na tom pouzivam 2 ISP, ale routovani skrz SOURCE BASED POLICY ROUTING, ale jde tam nastavit i testovani dostupnosti viz https://community.ubnt.com/...eMAX-Configuration-Examples/EdgeMAX-Automatic-WAN-Failover/ta-p/420301

psal jsem to do LAN/WAN auditka - bezi mi na tom jeden zakaznik - 15 VLAN, 50 FW pravidel, 2x NAT dohromady cca 10 pravidel, routuje to i kamerovej system a uptime 14 mesicu :) za 2k CZK imho docela fpohode
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    Ahoj,
    potreboval bych poradit box na nasledujici:
    pripojeni pres 2 ISP (10/10 a zaloha 2/2 mbit ) a poteboval bych automatizovane testovan funkcnost obou a v pripade delsiho vypadku (napriklad 2 minuty ?) prepnout routing pres druheho ISP.
    Takze ciste jen router s podminenym routingem

Muzete mi poradit vhodny box?

Diky
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    cus, potrebuju nejakou miniaturni antenu pro prijem jak 2.4 tak 5GHz, existuje neco? rad bych to pripojil na http://www.i4wifi.cz/...-klienti/RBGroove-52HPn-outdoor-klient-2-4-5-GHz-802-11n-TDMA-1x-LAN-L3.html a umistil na otaceni mechanismus na strese auta - proto prave shanim antenu pro obe pasma - mam ale dojem, ze kazde pasmo ma totalne jinou charakteristiku a ze asi univerzalni antena je sci-fi. ale presto, nevite nekdo o necem? velikost je - diky umisteni - celkem dulezity faktor.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    WOJTISHEK: pokud se snazis pripojit ke sve domaci VPN na stejnem portu (1194/udp) a jsi na stejnem segmentu s firemnim VPN serverem, pak to vypada, ze tvou snahu o spojeni mikrotik taktez NATuje (a posle request na firemni VP server namisto ven do netu na tvuj domaci VPN server).
    Tedy to vypada, ze NAT mas definovany na *vsech* interfacech a nemas jej specifikovany pouze na vnejsim interface pro verejnou IP. tedy zkus toto pravidlo predelat tak, aby NATovalo: 1/ pouze a jen pakety, ktere prijdou na vnejsi interface 2/ pouze a jen pro pakety, ktere prijdou na IP xx.xx.xx.xx (verejna IP pro "firemni" VPN)
    REASON
    REASON --- ---
    AHARAZ:
    Howto Save Mikrotik Logs to Remote SYSLOG Server | Syed Jahanzaib Personnel Blog to Share Knowledge !
    http://aacable.wordpress.com/2011/11/29/howto-save-mikrotik-logs-to-remote-syslog-server/

tak chcel som len toto :)
    a dakujem za vsetku pomoc :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam