• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    CHOROBA: bohuzel ale ne se vsema vychytavkama, ale furt je to hodne slusna varianta proti jinym co by v ty cene poridil :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    no dyk jo. umi delat openvpn server
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RAINBOF: to si nerozumíme rad bych použil Mikrotik jako vstupní bod do sítě. o bezpečnost mi určite jde.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    RAINBOF: openvpn, prinejhorsim mikrosoft vpn, kdyz ti uplne nejde o bezpecnost
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Je vhodné mikrotik (951G-2HnD) používat jako VPN vzdálený přístup do sítě ? mikrotik by sloužil jako místní router/dhcp/ntp a wifi.
    Jaký klient se pak používá ?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    musim navrhnout vymenu stavajicich prvku a necitim se na cisco a dalsi watchguardy nechci.
    mikrotik mam doma a staci mi.
    otazka je jake ukazatele mam sledovat abych nepohorel na sizingu. mam 18 lokalit po celem svete, min konektivita je 20Mb/s, max 612Mb/s.

chci to cele zavrit do MPLS, z kazdeho endpointu mi leze aspon 30 L2TP/IPSEC tunelu a primarni je aby mi nespadly tunely z pobocky ven nez aby se udrzela konektivita mezi pobockama.

koukam po CCR ale driv byl jen jeden a nebylo co resit. ted jsem na routerboard.com jsem jich nasel nekolik a jak rikam. nevim podle ceho mam delat sizing.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    HEINZZ: IMHO na tech netagovanych bys mel mit always-strip a na tagovanem add-if-missing. ale je fakt, ze jsem nikdy switchovani na mikrotiku nedelal - teda VLANy jo, ale ne na multiple portech. vse jsem vzdy resil pres /int vlan a /int ether, prikaz /int ether switch je pro me velka neznama.
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    Zdravim, trochu bojuju se switch chipem na MT, shrnul sem to v postu na MT foru, kdybyste někdo měli chvilku a mrkli na to, budu vděčnej za každou radu.. něco mi zásadně uniká očividně.. = )
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    povidej
    FIFO
    FIFO --- ---
    nevim kde, zkusim tu dotaz ohledne radius serveru.. resime nasazeni nejakeho (asi) free reseni.

Co jsem zatim googlil tak nejlepsi by mel byt freeradius.org

neni tu nekdo kdo s tim pracuje a s kym bych mohl probrat par detailu ohledne funkcnosti?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    REASON:
    queue simple add max-limit=10M/10M name=Pravidlo target=192.168.88.1/32 time=7h-23h,sun,mon,tue,wed,thu,fri,sat
    REASON
    REASON --- ---
    FATBOZZ:
    ako? :)
    dik moc simple queue mam IP klientov na shaping inak nic viac
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    CHOROBA: no snad ne... chci si jen zaridit "staly prisun internetu" v aute, takze aircrack-ng pouze obcasne, k tomu nejakou USB flasku s 33G predgenerovanych klicu a hura do sveta ;-)
    A pokud k tomu prihodim nejaky dobry chladic na skatuli, tak by to snad mohlo byt v cajku.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ty karty sou atheros? pak by to melo bejt ok. spis intel stack ma neustalej problem s aircrack-ng
    hele a myslis ze se to neupece pri vetsim provozu?
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    ...i tak dik. koukam ze se pouziva madwifi takze by to snad melo byt vse OK.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    CHOROBA: hmm.... popravde si nejsem jist ovladacema atd - jde mi hlavne o aerodump-ng ;-)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    TLOUDEV: openwrt by ti nestacil?
    Plnohodnotný Linux na RouterBoardu s OpenWRT - Root.cz
    http://www.root.cz/clanky/plnohodnotny-linux-na-routerboardu-s-openwrt/

ten se na rb da honit vcelku fajn...a linux to je
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    TLOUDEV: Nikdo nic?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    REASON: simple queue