• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    HARVIE: nemuzu momentalne vygooglit lepsi changelog nez forum, tak nevim, kdy to vratili, ale brani ti neco tam dat novejsi routeros? :)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    GHORMOON: What's new in 6.10 (2014-Feb-12 13:46):
    *) ovpn client - remove cipher=any %26 auth=any options,
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    HARVIE: zkus to s cipher=any, sice none zmizelo, any tam vidim (v 6.7), ale nezkousel sem to :) server samozrejme pak musi jet s "cipher none", jinak si to nakou vybere
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    ADAM: na tohle je odbornik id VITEX
    ADAM
    ADAM --- ---
    nedaří se mi připojit mikrotik přes 3g usb modem Huawei E3531 - ani tak nehledám radu, jako spíš pokud by mi to chtěl někdo za peníze nastavit, rád zaplatím.

nejlíp na dálku, jinak praha 4.

velmi spěchá, nejlíp v pondělí, kdybych to zprovoznil, bylo by to fain.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Kdyz sme u mikrotik openvpn...
    Netusite nekdo jak v poslednim mikrotiku nastavit ovpn klienta bez sifrovani??? ty retardi tuhle moznost zrejme vypustili ve verzi 6.10... mam v planu tam protahovat vetsi toky dat s nulovou potrebou zabezpeceni a sere me predstava, ze to vytezuje router, kde musi tyct i jiny veci...

Pritom to ty jantari driv dokonce sami v tehle pripadech doporucovali:
    OpenVPN - MikroTik Wiki
    http://wiki.mikrotik.com/wiki/OpenVPN#Disable_encryption

Mam sto chuti tam nacpat OpenWRT, kde s tim nikdy nebyl problem... No aspon trochu poprudim ve foru a uvidime:
    MikroTik RouterOS • View topic - OpenVPN without encryption on RouterOS 6
    http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=1&t=91095
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    tak jsem si to udělal sam ale ty nervy...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    nechtel by si nekdo privydelat :) potrebuju openvpn ve vzdaleny lokalite ale mam jen jeden pokus... je to jen par klidu ale stejnak..
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MOPIK: obecne (ne jen na mkt) se doporucuje mit vpn ve vlastni siti. bud dynamicky routovat (mikrotik to umi obcas az moc dobre) nebo si to poklikat jinak. jde o to ze pokud nemas landing sit tak se ti klienty muzou podelat pokud si nechaji z jednoho ci jineho duvodu adresu z LAN na jinem ifacu
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    btw kdyz jsme u toho ( mikrotik a openvpn ) , nahodte nekdo prosim openvpn klient config, porad resim routovani do vnitrni site a jestli si pool nechat z vnitrni site nebo to radeji resit pres jinou sit a routovat do ni?
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    CHOROBA: mam pocit, ze ta.key, ale da se bez toho zit ... vic me sere ze neumi UDP (ale to uz se netyka bezpecnosti :))
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ktery to neumi?
    GHORMOON
    GHORMOON --- ---
    CHOROBA: bohuzel ale ne se vsema vychytavkama, ale furt je to hodne slusna varianta proti jinym co by v ty cene poridil :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    no dyk jo. umi delat openvpn server
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RAINBOF: to si nerozumíme rad bych použil Mikrotik jako vstupní bod do sítě. o bezpečnost mi určite jde.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    RAINBOF: openvpn, prinejhorsim mikrosoft vpn, kdyz ti uplne nejde o bezpecnost
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Je vhodné mikrotik (951G-2HnD) používat jako VPN vzdálený přístup do sítě ? mikrotik by sloužil jako místní router/dhcp/ntp a wifi.
    Jaký klient se pak používá ?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    musim navrhnout vymenu stavajicich prvku a necitim se na cisco a dalsi watchguardy nechci.
    mikrotik mam doma a staci mi.
    otazka je jake ukazatele mam sledovat abych nepohorel na sizingu. mam 18 lokalit po celem svete, min konektivita je 20Mb/s, max 612Mb/s.

chci to cele zavrit do MPLS, z kazdeho endpointu mi leze aspon 30 L2TP/IPSEC tunelu a primarni je aby mi nespadly tunely z pobocky ven nez aby se udrzela konektivita mezi pobockama.

koukam po CCR ale driv byl jen jeden a nebylo co resit. ted jsem na routerboard.com jsem jich nasel nekolik a jak rikam. nevim podle ceho mam delat sizing.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    HEINZZ: IMHO na tech netagovanych bys mel mit always-strip a na tagovanem add-if-missing. ale je fakt, ze jsem nikdy switchovani na mikrotiku nedelal - teda VLANy jo, ale ne na multiple portech. vse jsem vzdy resil pres /int vlan a /int ether, prikaz /int ether switch je pro me velka neznama.
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    Zdravim, trochu bojuju se switch chipem na MT, shrnul sem to v postu na MT foru, kdybyste někdo měli chvilku a mrkli na to, budu vděčnej za každou radu.. něco mi zásadně uniká očividně.. = )
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    povidej
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam