• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    jako ja to vozivil v pohode, stahnu sem sdk a zkompilovat si vlastni openwrt....ale stabilita behu cehokoliv je trahgicka, bud se ten "virtual" svihne s kernel panickem, nebo se restartne pro jistotu celej mikrotik
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    CHOROBA: Ja to zkousel na 5.xx a nikdy jsem to poradne neobzivil :/
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    bmw. honite nekdo metarouter? mi zatim fascinuje, jak je to nestabilni
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    Ted (teda v rijnu jeste o poznani levneji) jsem poridil dva Mikrotiky CCR1016 a teprve ted jsem se dostal k nasazeni prvniho a ten vykonovy skok mezi CCR a jednojadry me prekvapil (ikdyz se to doopravdy dalo cekat ;-) ). Pro me jsou to nasobky neumerne ani te cene.

RB450G u bezneho provozu na lince 40/40Mbps (+ linka 16/0.7 jako zaloha), cca 70 pravidel firewallu vc markovani (cast je tam dvakrat dle ISP) , netflow, openvpn/sstp, a vnitrni routovany provoz cca 25Mbps nonstop - pres pracovni den zatez CPU 15-50%, ale kdyz dojde na nocni zalohu dat pres tunel tak CPU vylitne na 100% a ovpn tunelem protece maximalne cca 19Mbps (testovano s jednim velkym souborem).

CCR1016 zatez pri tom samem bez netflow 1-2%, ale zatim je jen na jedne strane, az budou na obou a nastavene se vsim tak jsem zvedav jak to pobezi...
    Ono pribude dost novych veci co budou muset behem roku zacit delat, ale ocividne vykonove rezervy jsou znacne...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    RAINBOF: sem se voe uklik ;)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    LEXXA: starej komp se seriakem, canon db9 konektor z gesu za 10kc, max232 ... je to pitomoucky http://www.swharden.com/blog/images/max232_serial_microcontroller.gif, USB kabel s bambuli ke starším telefonum...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    CHOROBA: a tak jsi mu poradil paralelní port....
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    CHOROBA: zaplatit o 2 kila vic nez ebay mi prijde dost nesmyslne. mozna bych radsi pockal na bazmek z ciny. navic zas tak sebevedomej nejsem kdyz prijde na zapojovani malych sracu do jinych malych sracu
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    LEXXA: hele seriak sou dva draty - TX a RX. tak si skoc do ALZA pro usb to serial kabl
    AXAGO ADP-40 | Alza.cz
    http://www.alza.cz/axago-adp-40-d479735.htm
    urizni normalni seriak a voila
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    simvas. nevim kde se tady zeptat tak zkousim tady.
    povedlo se mi bricknout whitebox (wdr3600) a potreboval bych tento bazmek abych se dostal k seriove konzoli a natlacil fw.
    samozrejme ze jsem si to objednal za tech 30kc ale nejak se mi nechce cekat.
    tak jestli by to nekdo z prahy mel na pujceni za flasku vina nebo tak neco budu jedine rad.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    takze vadny konkretni kus.. dnes dosel druhy kousek (muj) a kdyz se do nej dala SD karta, tak ta stejna instalace se chytla hned...
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    CHOROBA:
    MICHNZEE:
    v pondeli dojde druhy kousek, tak ho odzkousi, jak se to bude chovat a pokud by problem pretrvaval, tak bych nechal vygenerovat co rikate. Ja sam se v tom moc neorientuji, ale u nej si tak nejak myslim, ze asi uplnej amater nebude. Dam vedet, kousek uz lezi na poste
    MICHNZEE
    MICHNZEE --- ---
    HAWKS: hoj, ja banana pi mam a funguje tam ethernet snad ve vsech distribucich co jsem zkousel, jak bananian, debian, android... Mel jsem tam 8GB SDHC a upgradoval jsem i na 64 SDHC a vsechno slape bez problemu. Navic na desce je modra dioda - ta oznacuje RX/TX na portu, mela by svitit nebo blikat.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    provozujete někdo mikrotik 951 jako NASku ?
    dal jsem si k tomu 2TB disk a mám několik problémů:
    1.) lenost (což jsem ochoten tolerovat)
    2.) občas nevidim přes smb všechny složky prostě se načte jen něco
    3.) ztratila se mi nějaká data (dvě složky) a to se nemohlo stát nepozorovaně hlavně proto že byly plné souborů smazat by je trvalo věky.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    hod sem:

lsmod
    lspci
    lsusb
    dmesg
    co je v syslogu

jinak asi nema cenu nic resit
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    CHOROBA:
    otazka je, co si tim pomuzu... kdyby to bylo nejake jednokusove individualni zarizeni, tak rozhodne, ale kdyz je to seriove vyrabene, tak predpokladam, ze to uz je nekde vyresene..jen jsem nenasel kde... ale asi to zacina vypadat na vadny kus, protoze jsem nasel blog, kde se nim chlapik zabyva, pise tam neco o tom, ze musel upravit jadro prave kvuli ethernetu (ja sam se v tom az tak nevyznam), ale ani tohle ISO, kdyz se da na SD kartu, tak se s nim ethernet nerozjede
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    bych asi spis resil co tam je za chipset a drivery, nez distribuci.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    mam tu dalsi dotazek, objednali jsme s kamaradem banana pi a pri ozivovani dosel kamarad k tomu, ze se mu nedari zprovoznit ethernet, zkusil asi 5 ruznych distribuci linuxu a bez uspechu. Nemate s tim nekdo prosim zkusenosti, na ktere distribuci je ethernet funkcni ?
    diky
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    VLASTIS:
    tim zacinam chapat, jak jsi to myslel
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    HAWKS: tohle vypadá že je to co jsem psal
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam