• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...

OS

imedialinux.com
    Voyage Linux
    RouterOS/

Platformy

PC Engines
    Mikrotik

Prislusenstvi

...

Reseni

router, prehravac, ap, monitorovatko, filestorage
    rozbalit záhlaví
    LBW
    LBW --- ---
    FATBOZZ: v segmentu jaky site?
    ani pres mac ani pres ip se prave nepripojim, hlasi to error “missing file“
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    LBW: jsi na stejným segmentu sítě? Ve win boxu se připoj přes mac
    LBW
    LBW --- ---
    DICK85:
    941-2nD
    ted jsem se prestehoval a mam pripojeni od Pe3ny, coz je na me desnyho nastavovani to zprovoznit, no a nekde v tomto procesu se to posralo...jednou jsem ve webfigu dal SAVE a od te doby je mrtvej
    DICK85
    DICK85 --- ---
    LBW: je myslen serial port. Co to je za mikrotik? A po jakem zasahu tento stav nastal?
    LBW
    LBW --- ---
    CHOROBA: ?
    jakesi SN tam je, ale je to, co myslis?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    seriak, kdyz ma
    LBW
    LBW --- ---
    nemuzu se dostat do nastaveni routeru, ani pres web ani pres winbox...je tam jeste jina moznost resetu nez ten cudlik? diky
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    CHOROBA: aha. dekuji.
    uz narazim na signature mismatch takze hura hura a jde se hledat
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ipsec-tool?
    IPsec Basics [OpenWrt Wiki]
    http://wiki.openwrt.org/doc/howto/vpn.ipsec.basics.racoon
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    CHOROBA: vzdyt raccoon neni v opsware? resp opkg ho nevidi pro arm71xx
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tomyslim ze je jedno esli na raspbianu nebo openwrt, kazdopadne ten daemon nema duvod navazat tunel, coz je bud konfigurace iptables, nebo strongswan

osobne bych teda udelal na openwrt ipsec p2p tunel na mikrotik pomoci racoon a je klid, openwrt ho umi dobre.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    CHOROBA: nene. raspbian vytaci spojeni. a spoleham na tom ze openwrt je dost rozumne na to abych spojeni ktere je established pustelo bez rozmysleni
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    hm, jako kazdopadne esli na Mrkvotik nic nedorazi, tak to znamena, ze na strane toho openwrt pri prichodu packetu z raspbianu nedojde k vytoceni VPN, coz je bud kvuliva blbe nastavenejm iptables, nebo blbe nastavenych range's na openwrt
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    CHOROBA: to jsem zkousel.
    topologie je nasledujici.
    raspbian(172.16.3.45)-openwrt (172.16.3.0/24)-mikrotik (l2tp pool 172.16.2.0/24)-mikrotik lan (172.16.1.0/28)
    vytacim tunel z raspbianu ven. mikrotik na volani ceka (na notebooku s windowsama jsem to zprovoznil bez problemu) ale nic mu neprijde.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    asi ti na strane klienta chybi deny v natu pro remote range za mikrotikem
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    ma nekdo zkusenosti s rozbehanim p2p tunelu mezi mikrotikem jako server a strongswan jako client?
    morim se s tim uz nekolik dni a at delam cokoliv tak tcpdum (na strane klienta) mi hlasi, ze neodejde jediny packet k tomu mikrotiku.
    uvitam radu/pomoc klidne i za nejakou symbolickou odmenu :)
    KUTNY
    KUTNY --- ---
    cau,
    lze nastavit ethernet port na MT do 'promiscuous mode'?
    na switchi mam nastaveny port monitor src portu na dst port, kde je zapojen ethernet MT.
    v packet snifferu na MT neni videt zadny provoz na portu, kam jde zrcadleny provoz ze switche.
    port na switchi se zdrojem/monitorovany port a cilovy port jsou v mode access a ve stejne VLANe.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    RAINBOF: Mám zatím použitu 8GB falsh. Řeším to spíš ze zajímavosti a rozšíření know-how. Občas se staně, že v práci něco takového potřebujeme a zrovna to FTP přes MirkoTika se docela bude hodit. Pro doma to mám spíš jako provizorium, než rozjedu nějaké sdílené složky a přestěhuju NAS...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    CERMINEK: ani to nemá smysl. v praxi se ty share často stanou nedostupnými občas se ten disk zboří že to nejde spravit. je fakt že jsem to testoval s 1T diskem.

Možná že když tam dáš 16gb flash tak že to pojede dobře
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    AHARAZ: To rozhodně ne, spíš mě to zajímalo a hlavně jsem to chtěl jako alternativu k přehazování flashek mezi PC, protože mi nějako nechce fungovat sdílení mezi notebookama (Win) a stolákem (openSUSE) :)
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    RAINBOF: určitě to nemá smysl jako náhrada NASu na to to nemá výkon.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam