• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    ATAN
    ATAN --- ---
    CHOROBA: To uz nekolit let. Pry az nekdy v nejake sedmickove verzi.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ATAN: vyhrozovali s tim, ze umet bude.
    ATAN
    ATAN --- ---
    MARECEK: leda tak ve snu. ccr metaroutery neumi.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    provozujete nekdo metarouter na nejakym ccr (vic jak 2 cpu)? - muzete mi prosim na tom metarouteru zkust zmerit vykon aesu (neco ve stylu ./openssl speed aes-256-cbc)?

Diky!
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TLOUDEV: o moc vic od toho cekat ani nejde - eth je na USB...
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    ...osobne jsem nasadil 2xRPi2 v clusteru (failover) jako gateway, eth interface poiuziva 802.1q VLANy a v pohode mi to uroutuje i 20mbps OpenVPN proti serverovemu segmentu u ISP. muzu jen doporucit.
    HANSCV
    HANSCV --- ---
    CHOROBA: je to sice backup metoda ale nejednou me to zachranilo :) btw pokud nastavuju MKT tak prvni co delam je reset default config, tj. je pak bez IP...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ten MAC srac je backup metoda pripojeni a je tam jen proto, aby i tunta co nevi, co je ip adresa, se na mikrotik dostal.
    ale pouzivat to v realnym svete, mi naprosto nedava zadny smysl.
    jinak to muze taky znamenat, ze ma nekdo trouble v siti.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    CHOROBA: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=91430#p473179 presne toto , ocividne tam maji nejaky trouble.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    pac to je njakej L2 broadcast
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    Nenapada vas, proc by pripojeni k mikrotiku pres Winbox pomoci MAC adresy fungovalo jako kdyz nefungovalo?
    ve smyslu : kliknu na IP > Firewall > Filter a pravidla se mi nacitaj silene dlouho. Terminal se nespusti ani za 20minut , quick set je male okynko bez udaju .. Pres IP vsechno jede jak po masle.

Netusite?
    ATAN
    ATAN --- ---
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MARECEK: mas nekolik moznosti:
    1 - neresit. na jedne strane jsem mel 800 a na druhe RHEL. dosahl jsem wire speeds (40mbps) bez problemu
    2 - resit to pres nejakou OVPN appliance. to je ale za penize.
    3 - zvolit jine reseni
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    noajko pres openvpn mi snad protece i na 450g vic jak 10mbit
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    Napada vas router, co by zvladal aes256 hw offload pro ovpn a tim padem tou vpn umel natlacit vic jak 10mbit?
    Koukal jsem na mikrotikovsky CCR ale tam je zas problem v tom ze ovpn client neumi lzo-comp, tsl-auth a podobny tak ze se to tim resit neda....
    Moznost byla pouzit treba RPi2 jako ovpn client, nicmene jeji vykon na aesu je stejne tragickej...
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    KUTNY: 800 je taky krabicka a v nose se nedloubala jen kdyz jsem podelal nastaveni dns. a to ji mam uz 5 let snad
    KUTNY
    KUTNY --- ---
    LEXXA: ty male krabicky z HW podporu kryptovani v cpu nemaji, to az nejake ty rackove rady.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    128
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    CHOROBA: aes128 nebo aes256 (a nerikej mi ze 256 je o 128 AESu lepsi nez 128)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    sha + aes, vypni PFS, dh si dej 1024 a nebude se pect vubec ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam