• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    ATAN: To neni nutny, ale pak je potreba si to spravne naroutovat.
    ATAN
    ATAN --- ---
    HNIZDO: Musis pro vpn mit samostatnou sit. Jinak nebude fungovat routovani.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    uf, vzdavam se.
    situace: mikrotik s ovpn serverem, klient s ovpn windows10
    cil: potrebuju se zvenku pripojit do interni site pres ovpn klient na mikrotik ovpn server, potrebuju, aby veskery traffic pripojujiciho se klienta (vcetne http,...) sel do interni site a eventualne ven, jako by se stal jejim normalnim clenem

soucasny stav: vpn funguje, zvenku se pripojim, pingnu mikrotik zkrz vpn, mikrotik funguje tez jako interni dns, rozsah dhcp 192.168.1.100-.200, pro vpn .50-.59

(Postupoval jsem dle
    https://delphinus.qns.net/xwiki/bin/view/Blog/Mikrotik+OpenVPN+in+90+seconds)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    hairpin nat
    LOFEEK42
    LOFEEK42 --- ---
    Ahoj,
    můžete prosím poradit. Mám několik veřejných adres na eth1 a přes dstnat a srcnat si to směruju dovnitř (rdp, ftp, ssh,..) a ven (server se musí propagovat pod danou IP.

Teď ale vzniká ten problém, ¨mám zde za jednou IP i vnitřní síť, ale z té nelze přistupovat přes ty pravidla na ty další veřejné adresy. Nemáte s tím někdo zkušenost?

dík
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    mate nekdo rozchozenej SCEP oproti necemu jinymu nez mikrotiku? Tedy mikrotik jako klient?
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    Takze odpoved ohledne rozpadu PPTP ve VF je takova, ze drtiva vetsina zarizeni to nedela.
    Tedy je problem zrejme v koncovych zarizenich, pricemz velikost MTU na to nema vliv.
    Tim padem to tedy operator nedokaze nijak resit.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MARECEK: jak rikam. bylo to testovani takze ty interfacy jsem propojil kabelem a dal jsem jim kour. ted je mam na netu a dostavam 40mbps coz je propustnost linky, tudiz nemuzu soudit zda se hw zadychava nebo uz to dal proste nejde. kdyz se podivam do profilu tak vidim ze sifrovani zabira cca 30% prostredku.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    LEXXA: 26/21 na aes-128-cbc
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    LEXXA: to je slusny. zkusim....
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MARECEK: ja mam aes-cbc-128 a pri testovani jsem se dostal na 60mbit.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    LEXXA: jo ale jakou mas propustnost? konkretne PPTP co mam, pouzivam na tunelovani IPTV a streamovani filmu z nasky tak ze hraju na vykon a bezpecnost je v tomhle pripade druhorada.
    Jasne ze OVPN je reseni ale tech 10 (nebo 20mbit kdyz dam 128bit AES) co z toho vytahnu neni proste zadna slava a konkretne na moje pouzti je to nedostatecny.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    jen takova kacirska otazka.
    chapu ze OpenVPN je drahe ale zkousel si nekdo hrat s sifrovanim? Ja mam 750G hex a EoIP sifrovany IPSEC v pohode zvlada usifrovat, sice s nizsim zabezpecenim nez bych byl rad ale porad lepsi nez PPTP.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    DANYSEK: Hele me to nevysvetluj, na me neni to vyresit. Prodlouzeni timeoutu to nejspis nevyresi, protoze to zjevne pada z nejakeho jineho duvodu, jen by to padalo pozdeji.
    Ano, prvotni odpoved byla takova, ze PPTP neni podporovane, protoze neni bezpecne, tedy ochota to resit nebyla. Ale domluvil jsem se, ze se na to presto podivame, zaver je takovy jaky jsem napsal.
    To je maximum co muzu udelat... ja se tam staram o uplne jiny veci.
    Bude se to resit s dodavatem reseni.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JOINTER: Ty miliony lidi hadam pptp nepouzivaj... a selektivne prodlouzit timeout k jedny aplikaci jde. Kazdopadne tohle dakt uz neni chyba vendora, kdyz se nekdo s podobnym oduvodnenim rekne, ze to resit nechce - holt je to kazdyho jeho volba...
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    DANYSEK: To si mozna muzes udelat doma, ale ne pro sit s par milionem lidi.
    Kdyz to zvednem na hodinu, tak to stejne problem nevyresi. Ten je nekde v tom, ze by to nemelo to spojeni zabit, kdyz je aktivni, ale stane se to.
    Kazdopadne vyresit to musi kolega, ktery se o to stara, ne ja.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JOINTER: Polad si timeouty na ALG a mas vyreseno. Zrovna k PPTP je na tohle tema tuna hintu na internetu...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    JOINTER: jestli to fixnou mas u me pivsona.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    Kauza odpojovani PPTP ve VF siti po 30 minutach - zrejme problem PPTP/GRE helperu na Junos FW, lognuli jsme provoz:
    RT_FLOW - RT_FLOW_SESSION_CLOSE reason="application failure or action"
    Predano na dodavatele.
    Zajimavy je, ze pote co mi to dropnulo jsem se pripojil znova a uz jsem pres hodinu pripojenej...
    Takze uvidime, vidim sanci tak 50/50 ze se s tim neco udela.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MARECEK:
    jo napadlo me to pozdeji jak jsi to myslel. ja si vetsinou se sikovne nastrcenou routovaci tabulkou vystacim ale dva srcnaty jsou pro me tezko pozratelne. budu to dal nasilnit. na to prijdu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam