• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    ADM
    ADM --- ---
    HNIZDO: jeste si ujasni jestli chces klientovi posilat default routu a smerovat veskery provoz pres tu ovpn branu, ale to asi nechces takze predpokladam staci aby se klient dostal do domaci site.

vpn klient nedostava routu do site .2.0, to se presvec a podivej do routovaci tabulky a klientovi, ve vpn serveru zajisti aby se mu posilala routa i do .1.0 site (konkretne na mikrotiku ti neporadim)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    HNIZDO: Na branu .2.1 si z vnitrni site (z .1.2) pingnu, ale na pripojeneho klienta .2.59 ne. Z klienta (2.59) na pc v domaci siti .1.2 taky ne.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ADM:
    ATAN:

Diky.

Do .ovpn configu klienta jsem pridal redirect-gateway, a ted jde traffic pres VPN, ale porad nevidim do druhe, domaci site.
    Ted ma vpn 192.168.2.0 a domaci site 192.168.1.0
    ADM
    ADM --- ---
    HNIZDO: ovpn klientovi jeste musis nastavit (poslat) routu do ty druhy domaci site
    ATAN
    ATAN --- ---
    HNIZDO: Asi tam je neco spatne. Je to celkem zakladni konfigurace. Default gw se nastavuje v konfiguraku ovpn klienta.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ATAN: Mno, kdyz jsem to mel nastavene s oddelenymi sitemi, nepingnul jsem se z jedne do druhe. Taky nebyl presmerovan http traffic pripojeneho klienta.
    ATAN
    ATAN --- ---
    HNIZDO: Nijak = routovani se nemusi nastavovat.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ATAN: Je. Takze to neni mozne?
    ATAN
    ATAN --- ---
    HNIZDO: Nijak, pokud je vpn zarizeni zaroven router obou siti.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ATAN: a jak to pak proroutovat? cetl jsem par navodu, ale nedavalo mi to moc smysl.
    ATAN
    ATAN --- ---
    HNIZDO: Ano
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    ATAN: Jasny, cili napr. 192168.1.0 int, a 192.168.2.0 pro vpn?
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    ATAN: To neni nutny, ale pak je potreba si to spravne naroutovat.
    ATAN
    ATAN --- ---
    HNIZDO: Musis pro vpn mit samostatnou sit. Jinak nebude fungovat routovani.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    uf, vzdavam se.
    situace: mikrotik s ovpn serverem, klient s ovpn windows10
    cil: potrebuju se zvenku pripojit do interni site pres ovpn klient na mikrotik ovpn server, potrebuju, aby veskery traffic pripojujiciho se klienta (vcetne http,...) sel do interni site a eventualne ven, jako by se stal jejim normalnim clenem

soucasny stav: vpn funguje, zvenku se pripojim, pingnu mikrotik zkrz vpn, mikrotik funguje tez jako interni dns, rozsah dhcp 192.168.1.100-.200, pro vpn .50-.59

(Postupoval jsem dle
    https://delphinus.qns.net/xwiki/bin/view/Blog/Mikrotik+OpenVPN+in+90+seconds)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    hairpin nat
    LOFEEK42
    LOFEEK42 --- ---
    Ahoj,
    můžete prosím poradit. Mám několik veřejných adres na eth1 a přes dstnat a srcnat si to směruju dovnitř (rdp, ftp, ssh,..) a ven (server se musí propagovat pod danou IP.

Teď ale vzniká ten problém, ¨mám zde za jednou IP i vnitřní síť, ale z té nelze přistupovat přes ty pravidla na ty další veřejné adresy. Nemáte s tím někdo zkušenost?

dík
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    mate nekdo rozchozenej SCEP oproti necemu jinymu nez mikrotiku? Tedy mikrotik jako klient?
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    Takze odpoved ohledne rozpadu PPTP ve VF je takova, ze drtiva vetsina zarizeni to nedela.
    Tedy je problem zrejme v koncovych zarizenich, pricemz velikost MTU na to nema vliv.
    Tim padem to tedy operator nedokaze nijak resit.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MARECEK: jak rikam. bylo to testovani takze ty interfacy jsem propojil kabelem a dal jsem jim kour. ted je mam na netu a dostavam 40mbps coz je propustnost linky, tudiz nemuzu soudit zda se hw zadychava nebo uz to dal proste nejde. kdyz se podivam do profilu tak vidim ze sifrovani zabira cca 30% prostredku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam