• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHORTYMikrotik, Alix a jina mala reseni... Arduino, RaspberryPi, Mikrotik, Alix a jina mala reseni...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Tak jsem ještě dělal nějaký pokusy a vypadá to, že problém je fakt v compu, což je výrazně logičtější. Původně jsem myslel, že to v práci neblne, ale je tam podstatně rychlejší wifi. Dneska jsem stahoval nějaký šílený giga fotek a sledoval to. Rychlost třeba 3 Mb/s, po pár minutách spadne na nulu, pak 5kB/s a zbývá 14 dní stahování, pak zase naroste atd. Akorát ty pauzy jsou kratší, takže se stahování sice na chvíli přeruší, ale nezhroutí se to. Doma bohužel jo. V ntb mám Qualcomm Atheros QCA9377, jako av používám Kaspersky. Holt budu zkoušet různý věci vypínat, zapínat, měnit atd. a třeba se trefím.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tyve mi mrdne...na nekerejch sajtach mi prestaly chodit multiple site to site ipsec tunnely oproti Cisco. Dycky sel jenom prvni navazanej.
    lamal sem si tu hlavu asi 14 dni a nska nasel wtf

v policy musi bejt level UNIQUE ale ne REQUIRE pro kazdou policy. Kdy se tohle zmenilo????

ip ipsec policy print

src-address=192.168.21.0/24 src-port=any dst-address=10.10.10.0/24 dst-port=any protocol=all action=encrypt level=unique ipsec-protocols=esp tunnel=yes sa-src-address=x.y.z.s sa-dst-address=x.y.x.z proposal=proposal1 priority=0
    ph2-count=1
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    bmw. u me na linuxu to byl nejakej sleep mode sitovky intel wireless 8260. s nekterejma AP proste po chvili prestala komunikovat, odpojila/pripojila se zpet
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    JOSEF_K: pokud ti zlobi jen jedno zarizeni je nesmysl si hrat s nastavenim mikrotiku. pokud mas moznost si pohraj s nastavenim adapteru toho klienta. ja mam v notasu nejakou intel bezdratovku a po kazdem reinstallu je to porod to nastavit tak aby si to poradne rozumelo s mikrotikem.
    na vine muze byt antivir. mel jsem situaci kdy byl mikrotik jako AP, na klientovi (muj pracovni notas) bezel Symantec a Cisco NAM. tam NAM vynucoval tcp resequencing, symanteci ips to bralo jako utok a po X paketech za nejake casove obdobi zacalo zahazovat.
    DICK85
    DICK85 --- ---
    JOSEF_K: A když chceš stahovat něco velkého z jiného počítače tak se to chová stejně jako na tvém pc nebo to jede korektně?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    A co nějaký qos? To nastavený nemáš? Něco v queues, mangle pravidlo connection bytes?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ROENICK: V průběhu výpadku? Ne. To by spadnul net i na dalších zařízeních, což se neděje.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    JOSEF_K: rebootne se mikrotik?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    LEXXA: na mikrotiku ve wireless. Teď tam mám 20/40MHz eC.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    JOSEF_K: vsechny moznosti na mikrotiku nebo i na pocitaci ktery zlobi?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    LEXXA: OK, večer to prubnu a uvidíme.
    A s šířkou kanálu to nemá souvislost. Zkusil jsem všechny možnosti a problém furt stejnej.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    JOSEF_K: mas svuj komp A, mas zarizeni B-n.
    na zarizeni B otevres winbox, tam si otevres profiler, otevres si wireless regitrations, ze slusnosti dej pingat svuj komp A a mikrotik.
    na svem zarizeni dej stahovat a uvidis co se deje
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    LEXXA: Z jinýho compu se tam dostanu. Akorát upřímně rozhraní mikrotiku značně přesahuje moje IT dovednosti. V podstatě mi to hlava nebere. Od sebe vidím nejprv pokles Rx i Tx a pak to spadne. Z jiného compu se to tváří normálně.

CHOROBA: Jako že zbylá zařízení na stejné wifi kradou signál, nebo je problém v šíři kanálu?

RAINBOF: Procházím to průběžně, je tam akorát připojování a odpojování různých zařízení, která podle MAC adres odpovídají našim dvěma počítačům a telefonům. Kromě toho to občas hází něco jako "dhcp, info defconf assigned (nebo deassigned)" a nějaký dvě adresy.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    JOSEF_K: a co logy ? nefailuje to ?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    JOSEF_K: wifi = silnejsi pes mrda
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    JOSEF_K: pripoj se winboxem z jineho pocitace a zopakuj test ze sveho pc. uvidis co se deje
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Zdar, potřebuju radu. Mám Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN, jako modem nějaký starší zyxel. Z neznámých důvodů mi padá net, když se pokouším něco stáhnout nebo načíst větší video. Standardně jede net perfektně, rychlost stahování kolem 35Mbit/s, ping 28ms, prohlížení webu v pohodě, dokud nespustím stahování. Po pár minutách klesne rychlost na řádově jednotky Kb/s, pak to vypadne úplně a zároveň spadne winbox, takže vím houby, co se děje. Comp je připojenej přes wifi, stejně jako ještě další počítač a dva mobily. Všechno kromě mého počítače jede v pohodě, můj počítač na jiných wifi taky. Akorát prostě přes mikrotik nemůžu stahovat. Ovladače karty jsem samozřejmě přeinstaloval, firmware v routeru je aktuální taky. Napadá někoho nějaké vysvětlení kromě paranormálních jevů? Dík
    BUSCHMAN
    BUSCHMAN --- ---
    Změna velikosti bufferu na mikrotiku pro openvpn server. Neví prosím někdo jak na to ? Díky!
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    UPSky s netman100 monitoruju pres cacti
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    TBC: To zatím zbylo jen jako jediná cesta, ale neměl jsem čas s tím experimentovat. A žádné how-to kde bych viděl jak to někdo jiný nastavil a jak to běhalo jsem nenašel... Tak jsem to nechal na prázdniny snad bude čas... U těch víc důležitých UPSek je zatím stejně mikrotik přímo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam